בבקשה תרגיעו אותי

kooki האחת

New member
בבקשה תרגיעו אותי

היי בנות, אני בת 36 ובשנת 2004 עברתי ניתוח (כולל פתיחת בטן) להוצאת ציסטות אנדומטריומה משתי השחלות. בימים האחרונים החלטתי לפתוח בתהליך תרומת זרע, תהליך לא פשוט במיוחד כשעוברים אותו לבד. מקריאה באינטרנט אני מבינה שההריון הזה כנראה עוד רחוק ממני בגלל הציסטות. אני מבולבלת מאוד ומפחדת וצריכה רופא פריון מומחה ונחמד שגם ירגיע. האם מישהי מכן עברה הריון מתרומה עם אנדומטריומה? אם כן אשמח לשמוע על התהליך. אשמח גם להמלצות לרופאים שעובדים עם מאוחדת באזור המרכז מאחר ויהיה קצת קשה לשלם לפגישה כ- 1000ש"ח. תודה

זואילי

New member
הי קוקי, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

יודעת לחלוטין מה זה נסיונות להרות מתרומת זרע כי גם אני עושה את זה, ולא רק אני, יש פה כמה שעושות את זה כולל אמא גאה לנסיך. אז לגבי כל מה שקשור להורות יחידנית אני מזמינה אותך לקומונה של "בדרך לאימהות יחידנית" ושם תמצאי המוני נשים שעושות את זה, וכן, יש שם גם אנדואיות וגם כאלה שאינן גולשות כאן. ויש כמובן את פורום אימהות יחידניות מבחירה. הציסטות לא מרחיקות אותך מהריון. פשוט צריך להתחיל בנסיונות ולראות. מה היה איתך מאז 2004? האם היית על דיכוי? האם היית במעקבים אצל המנתח או אצל רופא אנדו? האם את סובלת? האם את נהנית מאיכות חיים? נשים עם אנדומטריוזיס, בין אם הן יחידניות או בזוג - נכנסות להריון גם עם רקע של אנדומטריומות וגם עם שלל דברים אחרים שקשורים באנדומטריוזיס ולאו דווקא שקשורות באנדומטריומות. כי אנדומטריוזיס זה לא רק ציסטות. נכון שיש כאלה שחוות קשיים להרות, ונכון שיש עוד דרכים להפוך לאמא ללא הריון או עם תרומת ביצית ואז את כן חווה הריון, אבל כל עוד לא התחלת ולא ניסית - לעולם לא תדעי. מנסיוני בלבד, לא מצאתי את עצמי במסגרת הציבורית בעניין כניסה להריון. ונתתי לזה כמה וכמה צ'אנסים עד שהחלטתי לעבוד קשה בשביל לחסוך את הכסף שבחרתי להשקיע ברפואה פרטית בנושא הזה. ובנוסף, בגלל מצבי הבריאותי הייתי חייבת רופא מלווה צמוד בכל שלב בטיפולי הפריון שישמור עלי. וזה מסגרת ציבורית לא נתנה לי. אני גם חושבת לאור נסיוני שכל עוד אין הבנה בסיסית ביח' הפוריות בארץ ואצל רופאי הפוריות שיש הבדל מהותי בין מטופלת פוריות "רגילה" לאנדואית - אז הציבורי הוא לא כתובת עבורינו. אבל כמובן שזו דעה אישית שלי וכל אחת שתבחר לה את המסגרת שלה. אני בכללית אז אין לי מושג לגבי רופאי מאוחדת, יכולה להמליץ לך על 2 רופאי הפריון שלי, בפרטי, ושיש להם לחלוטין זיקה לאנדו ודרך הטיפול שלהם בי קודם כל מתייחסת למצבי הגופני ולאנדו - תוך כדי ראיית המטרה שלשמה הגעתי אליהם. ד"ר אליצור ופרופ' שיף. ובלי קשר לרופאי הפריון - אם את אנדואית, אז לדעתי את צריכה גם מעקב וליווי של רופא אנדו. ושוב מנסיוני, אני ממליצה על ייעוץ במרפאת האנדו בתה"ש.

kooki האחת

New member
תודה זואילי

האמת שהלכתי לחפש את סיכום הניתוח שלי כי כבר לא הייתי בטוחה שאני אנדו כי קצת הופתעתי מכל הסבל של הבנות כאן, ואכן אני אנדו. כל השנים האלו אני על מינולט ולא סובלת בכלל. כל כמה חודשים (לא ממש הקפדתי אפילו) הולכת לבדיקה, מוודה שהכל תקין וזהו, שוכחת. לא הייתי מודעת בכלל למומחים בנושא ובטח לא לפורומים. הכל פה סינית.
על התשובה המלאה, וכנראה באמת שלא תהייה ברירה ולגשת לפרטי.

למעלה