בבקשה תקראו

בבקשה תקראו

שלום! פעם הצגתי את עצמי קצת וסיפרתי מה שהיה על ליבי, עזר לי בפעם הקודמת לפרוק ולכן שוב אני כאן
אני מספרת את הסיפור עם מלא כאב... יש לי חמה שגרה לידי אף פעם לא התייחסה אל הבנות שלי כמו שסבתא "צריכה"...לא ביקשה שיבואו אליה לא באה לראות אותן במיוחד לא משחקת איתן לא קונה להן מתנות קטנות אפילו ביום הולדת שנה שעברה לא קנתה כלום(יש לה אמצעים)השנה חל שיפור וקנתה כמה בגדים(יש לי שתי בנות בהפרש של שנה זו מזו)רק אחת מהן "זכתה" למתנה מהסבתא כי כל החולצות במידה שלה....טוב עד לכאן זה קצת רקע ,לפני כשבוע עברתי ניתוח ואסרו עליי להתאמץ אחרי הניתוח להרים את הילדות ובקיצור כל הטיפול השגרתי בילדות היה בעייתי בשבילי ועדיין(הניתוח בגב,ד"א אני בת 24)למזלי גם הילדה הקטנה חלתה באבעבועת רוח ...האישה הזאת לא באה לא עזרה לא שאלה בערב שבועות הם חגגו בבית שלה עם כל הנכדים אותנו הזמינו באותו היום ומצד שני חקרו על המחלה של הילדה שכבר בדקנט מבעוד מועד שהיא כבר לא מדבקת...גיסתי בהריון והיה מזה סיפור ובסוף לא הלכנו ואני מאוד נפגעתי...היום החמה מתקשרת(אני נשואה שלוש שנים בחיים היא לא התקשרה)שאלה לשלומי ואמרה שהיא מצטערת שלא באה כי עבודות הבית מרובות ולא נגמרות ושאלה אם אנחנו באים(מנהג שכל יום שישי הולכים אליה)ושאלה מה שלום הגדולה,עניתי שהגדולה בסדר גמור אבל הקטנה עם אבעבועות ...היא כמובן צחקה ..אה כן...טוב מה שואלת החוצפנית:"עברו עשרת הימים הנוראיים"?אמרתי על מה את מדברת...היא התכוונה למחלה שבעשרה ימים היא מדבקת.עניתי שעשרה ימים לא עברו אבל היא לא מדבקת כבר מאז שכל הפצעים יצאו והתייבשו..טוב היא אומרת לי אז אתם באים...ומה אני עונה לה???נראה למה לא ותכלס אני לא רוצה ללכת אני שונאת אותה ולא יודעת איך להגיד לה שלא בא לי שום קשר איתה...וכמובן שאני לא הולכת,בא לי להוציא את הכל אבל תמיד כיבדתי אותה..אני לא רוצה להתרחק בשקט אני רוצה שהדברים יאמרו ואני לא יודעת איך להגיד יש הצעות? תגובות? תודה...עוד כלה פגועה.

daniella1980

New member
שמעי.. אפשר בכל זאת

לנסות להבין אותה. היא את שלב האמהות שלה סיימה. אולי לא בא לה לחזור להתעסק עם כל זה? אני מאוד יכולה להבין את זה. אף אחד לא אמר שכל כלה מקבלת אוטומטית מטפלת צמודה בדמות החמות. היא לא חייבת לך שירותי טיפולים בילדים, ואם הבאת ילדים לעולם היית צריכה לעשות זאת תחת הנחה שהם באחריותך ולא תחת הנחה שהחמות תשנה את כל חייה ותהיה צמודה אליהם כדי להקל עליך. כלומר, היה נחמד אם היתה עוזרת ומקלה עליך, אבל עליך לקבל שהיא לא בעניין וזהו. והיא באמת באמת לא חייבת לעשות את זה, גם אם היא אוהבת מאוד את נכדיה. אולי אין לה סבלנות, אולי אין לה כוחות, אולי פשוט לא בא לה. לא כל אחד אוהב להתעסק עם ילדים קטנים, בטח לא אנשים מבוגרים שכבר עייפים מכל זה. אז עצתי היא - פשוט קבלי את זה. את זקוקה לעזרה? מה עם בעלך? הוא האבא, הוא ועוד איך חייב ומחויב לילדיו ולאליך, שהוא יעזור. מה עם אמא שלך? מה עם מטפלת? אחים\אחיות? וכו'. פשוט תוציאי אותה מרשימת האפשרויות, ותחיי איתה בשלום, לדעתי אין שום סיבה לכעוס ולריב על זה, עליך לקבל אותה כמו שהיא כי היא לא תשתנה, והיא גם לא עשתה עוול חמור, בסך הכל לא יצאה מכליה לעזור לך וזה בוודאי שלא מחובתה. עזרה מקבלים, לא דורשים.

פרצלה

New member
היא לא כתבה בשום מקום שהיא מצפה

שחמותה תהיה מטפלת לילדים. נא לא לעוות,לא יפה. היא סך הכל כתבה שהחמה לא מתייחסת אל בנותיה.

חגית011

New member
לא מדובר במטפלת ומה זה אולי לא בא לה?

כמה מגעילה ואגוצנטרית צריך להיות כדי ש"לא יבוא" לך על הנכדים שלך. הבחורה כתבה מראש שהיא לא חושבת שחמתה חייבת לה אבל וואלה סבתא זאת סבתא וזה מעליב שאתה רואה יחס שונה לילדים של אחרים ולילדים שלך , אני ממש לא אוהבת להתעסק עם ילדים (השעון לא מתקתק עדיין) אבל בשביל שני האחיינים שלי אני עושה הכל וכל פעם שאחותי צריכה אותי אני שם כמובן כי אני רוצה ומתה עליהם אבל גם כי זאת חובתי בפני אחותי הגדולה. כל הזמן אומרים הסבתא לא חייבת וכאלה אבל זה מגעיל כי אחרי זה שהסבתא לא תצפה ליחס שונה, כשילדים יגדלו והיא תרצה שיבואו לבקר אותה כשהיא כבר באמת לא תוכל ללכת, היא תרגיש את אותו הדבר כי הם פשוט לא ירצו אותה כמו שהיא לא רצתה אותם כשהיו קטנים ,או לא רצתה כמו נכדים אחרים. ואני מתלהמת מזה כי אני גדלתי ככה עם סבתא אחת מדהימה שתודה לאל חיה עד היום ,עברה לגור עם ההורים שלי כי ראו שקשה לה כבר לבד ולא היה בכלל ויכוח על זה , והשנייה שטן שהיינו קוראים לה בשמה הפרטי והייתה צועקת על אמא שלי לידנו כשהיינו קטנים ואני עד היום זוכרת את זה אז היא גם מתה לבד. ושכל סבתא שחושבת שהיא לא חייבת לבוא לכלתה אחרי ניתוח גב לעזור עם 2 בנות קטנות ואחת חולה שתקרא את זה ותחשוב איך היא הייתה רוצה להזדקן כי הגלגל מסתובב, ותגידי לה שאבעבועות בטוח לא הייתה חוטפת מזה שהיתה באה לעזור לך,זקנה מדי לזה.

אפלייה

אם היא לא הייתה עוזרת לאף אחד אז בסיידר אבל לכל הילדות שלה היא עוזרת וציינתי את זה ושומרת עליהן על אחת היא שמרה על בסיס יומיומי 3 שנים ועל אחותה אחרי שיוצאת מהגן עכשיו היא שומרת על נכדה אחרת,את התמקדת דווקא בעזרה שהיא לא חייבת לתת,הנושא קצת רגיש מכיוון שאין לי כאן משפחה(גרים בעיר אחרת)בעלי עצמאי חוזרת בסביבות 8 מהעבודה ומה שנשאר זה לפחות לבדוק מה שלומי ואם היא עוזרת לכולם אבל לכולם חוץ ממני אז זה פוגע ביום יום השלמתי עם זה איכשהו אבל רבאק אני סובלת אחרי ניתוח..בחיים לא ביקשתי את העזרה שלה וגם בחיים היא לא הציע שעושים אפליות זה כבר נושא כואב,אבל...נרגעתי הוצאתי כמעט ואף אחד לא הגיב אבל בכל זאת עזר..חחח ותודה לך על ההתייחסות להודעה

נונה17

New member
כלה יקרה, אני מסכימה עם דניאלה

עם כל הצער. אני מבינה את הכעס שלך. זה לא נעים לראות אותה עוזרת לטפל בנכדים אחרים ולא בילדייך. אבל עם כל התסכול, זכרי שזו באמת לא חובה. אז אם באמת קשה לך - קחי עזרה בתשלום, היעזרי בבעלך בשעות שבהן הוא בבית (אם לא עם הילדים, אז בעבודות הבית) ואם את צריכה משהו נקודתי מחמותך, בקשי ממנה. אבל אל תדרשי ממנה להיות בייביסיטר צמודה. זה לא תפקידה.

מסכימה עם הבנות ../images/Emo45.gif

אם אין אני לי - בטח לא חמותי לי. עזרה בתשלום.

חגית011

New member
ברור שזאת המסקנה שאי אפשר לסמוך על החמות

עזרה מבחוץ, אבל אנחנו מדברים על הפרנציפ.

פרצלה

New member
בנות,אל תהינה צבועות

אם היא עוזרת עם כל שאר הנכדים טרק לה לא,יש כאן בהחלט אלמנט מרגיז מאוד של אפליה שמכוונת אל הכלה וגם מפלה בין הנכדים. בהחלט מקום של יחס גורר יחס.

kalah

New member
כנראה שלא נתקלתן במצב כזה.

התסכול שלה מוצדק, ואפליה בין נכדים היא אחד הדברים הכי גרועים שיכולים סבא וסבתא לעשות. נכון, היא לא חייבת- אבל היא יכולה להיות אדם קצת יותר טוב ממה שהיא ולעזור קצת- אלו בנות של הבן שלה גם, לא רק של הכלה, ואם היא אחרי ניתוח- גם לשכנה עוזרים אז לכלה לא? כמי שחוותה את אותה סיטואציה בדיוק- אבל בדיוק- מבינה את תסכולך ותומכת בך. אין לי כרגע זמן לפרט אבל אספר בהזדמנות.

ברור שיש כאן בעיה של התנהגות מגעילה

ואפליה. אבל זה בלי שום קשר לנושא העזרה שזה היא לא חייבת לעשות . עצם חוסר היחס וההתנהגות המפלה לנכדים האחרים מגעילה עד כדי הקאה.

פרצלה

New member
עזרה באופן כללי כמובן שהיא עניין

של רצון ולא מחוייבת. אבל אם החמה היתה עוברת ניתוח ומרותקת למיטה,לא היה מצוה מהכלה להעניק תשומת לב ומעט עזרה? לא הכל הוא עניין של רצון,יש דברים שאנחנו מחוייבים להם בגלל שאנחנו משפחה ואמורים להיות הגב זה של זה בשעת מצוקה. אז כלה עוברת ניתוח והחמה לא נימצאת שם בשביל עזרה? גועל נפש מרוכז.

כלה יקרה, זה ההבדל בין אמא וחמות. חמות עד כמה

שתאהב את כלתה, לא תראה בה בתה, היא תכיה כבתה אבל לא בתה. מה לעשות ? כך רצה הטבע. חמותך לא נוהגת בך כפי שהיה מצופה, כשאדם זקוק לעזרה , גם אם הוא שכן ולא בן משפחה, מושיטים יד. קשה להבין מה עובר בראשה של חמותך ומדוע היא לא מצאה לנכון לעזור לך ברגעים שממש היית זקוקה לה. אבל......יום אחד יבוא, היא תזדקן ותזדקק לעזרה מכל מי שבקרבתה. ואז תוכלי לאמר לבנותיה שכשם שלא עזרה לך בימים קשים, את מרגישה עצמך פטורה מלטפל בה, שהן יחזירו לה מה שעשתה להם כאשר נזקקו לעזרתה.

פרצלה

New member
שירשרת אלי ולא אני הכלה עם הבעיה

אני רק זו שחושבת שבני אדם צריכים לעזור לבני אדם גם כשאין קשר משפחתי ועל אחת כמה וכמה כשיש.

פרצלה

New member
רק להוסיף רות שאני מקווה שהכלה תקרא את דברייך

כי יש בהם המון אמת פשוטה

למעלה