בבקשה תעזרו לי

G1988

New member
בבקשה תעזרו לי

אני הולך היום עם חבר לקנות גיטרה קלאסית, אין לי שום נסיון קודם בגיטרה אבל יש לי הרבה רצון ללמוד לנגן. מה אתם ממליצים לי לקנות? באיזה טווח מחירים (ברוך השם כסף אינו מהווה בעיה מיוחדת)? איזו חברה? דעות, הערות והארות יתקבלו בברכה, תודה

Amiram_e

New member
מספר נקודות

ראשית הגדר לנו תקציב. כמה אתה מתכוון להוציא. אני יכול להמליץ לך על כיטרה טובה ב 6000 ש"ח. מתאים לך? מצד שני יש גיטרות למתחילים ב 600 ש"ח. שנית מה אתה רוצה ללמוד. איזה סגנון? סתם שירים לחברה. אולי קלאסי? שלישית מהיכן אתה בארץ?

G1988

New member
מספר תשובות

1. אני נגן מתחיל מן הסתם...אז תיארתי לעצמי שהתקציב יהיה על כמה מאות שקלים...אני מאמין שזה עלות של גיטרה טובה למתחילים, לא? 2. סגנון...אין ממש...לא ג'אז או משהו כזה...אז אפשר לומר רוק 3. רמת גן

Great Blue

New member
600 ש"ח לגיטרה קלאסית למתחילים!?

מה אתה!? רוטשילד? גיטרה למתחילים לא צריכה לעבור את ה- 250, ואם אתה לא סולד מיד שניה - תמצא גם בפחות (אפילו 100 ש"ח פחות) וגם גיטרה כזאת תשרת אותך נאמנה לרכישת הבסיס, היסודות והחשיבות שבשמירה על גיטרה
אחרי שנה+- היה ותחליט ללכת עם זה קדימה- תשקיע אלפי שקלים בציוד שיעשה לך נעים בקצה של העאצבע הפורטת, אמן. אבל זאת רק דעתי.

eran377

New member
ולדעתי אתה טועה.

גיטרה ב-250 ש"ח תהיה בדר"כ דיקט עם מיתרים עליו והסאונד שייצא מהדבר הזה באמת יהיה רע. גיטרה גרועה לא תגרום לגיטריסט המתחיל לרצות להתאמן יותר. אני חושב ש-600 ש"ח זה תקציב מצוין להתחלה, אפילו 700.

Amiram_e

New member
בהחלט מצדיק את ערן

חס וחלילה לקנות גיטרה ב 250 ש"ח. גם להתחלה צריך משהו שיהיה ידידותי לנגינה, אלא אם אתה רוצה להתייאש מהנגינה לאחר חודש. אני רכשתי גיטרה קורדובה ב-700 ש"ח בווינטאג'. נהניתי ממנה שלוש שנים.

yotamn9

New member
../images/Emo45.gif

אני התחלתי עם גיטרה שקניתי ב-800 ש"ח. אני חושב שגיטרה נורמאלית תהיה יותר ידידותית לנגן, ולא תיצור אצלו תחושה של בעסה מהנגינה.

Master Jewish

New member
אני דווקא מסכים איתו

אולי 150 ש"ח לגיטרה זה טיפה מוגזם אבל 300+- זה מספיק בהחלט (אלא אם כן זה באמת ערימת קרשים...) ממילא הוא לא יוכל להבדיל בין גיטרה שעולה 300 ש"ח לגיטרה ב3000 ש"ח אז בשביל מה להשקיע? בכל מקרה אם בשלב מסוים הוא יבין שהוא הולך על הקטע של גיטרה קלאסית עצבנית, גם זאת שעלתה לו 700 שקל לא תספק אותו והוא כנראה יקנה גיטרה חדשה אז למה לזרוק כסף? אני ממליץ לך לקנות גיטרה בסביבות ה300 ש"ח (אפשר גם טיפה יותר אם ישך תתקציב) ובמידה ותתקדם תוכל לשדרג אותה.

oneman2

New member
אם תקנה עכשיוקלאסית בפחות מ-250 ש"ח

עד ל"ג בעומר כבר תהיה לך ערימה מכובדת של עצים.

DirtySpirit

New member
אז ככה..

לדעתי כשאתה מתחיל לנגן חשוב שתהיה גיטרה שנוח לך לנגן עלייה ושאתה אוהב בגדול איך היא נשמעת.. אין כ"כ הרבה קטגוריות לבחירה כמו בגיטרה חשמלית, ככה שהדברים החשובים ביותר[לדעתי לפחות] הם הנוחות והמחיר ואם אתה אוהב את הצליל שלה.. בחנויות כלי זמר[שאמנם היא לא כ"כ אהודה בפורום בלשון המעטה, אבל בכל זאת] יש מבחר די גדול[לדעתי לפחות] של גיטרות בכמעט כל טווח מחירים, ככה שאני מציע לך פשוט לשבת ולנגן ולראות מה אתה אוהב ומה נוח לך, גם בחנויות אחרות וגם שם..

אני חושבת ש....

תלך לחנות לכלי נגינה תנגן על כמה גיטרות , תרגיש מה יותר כיף ונוח ואיזה צליל אתה הכי אוהב. יש את הגיטרה של ימאהה ב500 נראה לי או 600 (אל תתפוס אותי המילה). הכי חשוב לך עם ההרגשה שלך.

G1988

New member
אבל אני לא יודע עוד לנגן

אזמה אני עושה? סתם משחק עם הגיטרה?

אז תבקש

מאחר האנשים בחנות שינגן ותשמע את הצליל. או שתיקח איתך מישהו שיודע לנגן. אל תקנה גיטרה רק כי מישהו אמר לך שהיא טובה. בסך הכל אתה צריך לנגן עליה. תשמע גיטרות תנסה לראות אם מבחינת הגודל היא נוחה לך - מנסיון. ותראה מה הכי מתאים לך.

למעלה