בבקשה תעזור לי..

יובל

New member
בבקשה תעזור לי..

פגשתי מישהי באתר חרדה.בת 27,גרושה עם 2 ילדים שעברה תאונת דרכים קשה. היא נורא רצתה לכתוב פה ,ולמרות שישבנו שתינו בצ'ט וניסינו להכניס לה שם משתמש,לא הצלחנו.היא ביקשה ממני להעלות את הבעיה שלה כאן ונורא זקוקה לעזרה, אלה המילים שלה: "איך אפשר להבדיל מהי פוסט טראומה לבין בעית אישיות? ואיך זה ש3 פסיכיאטרים איבחנו אותי כבר שנתיים בפוסט טראומה ואילו פסיכולוג אפילו לא פסיכיאטר אומר שזה בעית אישיות ולכן אני לא מצליחה לחיות כי אני לא מתפקדת מה אני עושה? ובגלל שזה בעית אישיות המדינה נתנה לי רק 20% אחוז נכות וזה לא מקנה לי גימלה איך אני אקנה כדורים כי בלעדיהם אני מתה. אני סובלת סבל קשה והפסיכולוג הזה אומר לי את רוצה שאני אקח את הילדים לפנימיה די שיעזוב אותי אני רוצה שקט מה אני יכולה להגיד לו יותר מזה ש3 פסיכיאטריםפ ביקשו להכיר בנכותי הקשה. הוא לא מבין מה אני עוברת.. עכשיו אני כבר מרגישה שזהו פשוט אם אני לא יהיה לי כסף לקנות כדורים איך אני יחיה? מה קשור תמונות אם דיו שחור לבין המחלה שלי והוא שואל אותי מה את רואה אמרתי לו עקרבים ערפד מפלצות.. זה מה שהוא עשה לי אמר לי 1ועוד1 ?מה אני מפגרת אני סובלת אני לא מפגרת מה אני יגיד לו?? בבקשה תענה לי,אני צריכה עזרה.. בתודה,מיטל."

מיטל,

ועל זה נאמר עם פסיכולוג כזה.. מי צריך אוייבים..
אני חושבת שצעד נבון יהיה להתפטר מהפסיכולוג שגורם לך לסבל לאחר מכן, להשתמש באותם איבחונים לפוסט טראומה שקיבלת מהפסיכיאטרים ואיתם לגשת לבקשת הנכות. אם פג תוקפם (יש כזה דבר?) אולי תפני לפסיכיאטר שוב אולי זה שנותן לך את הכדורים, ותבקשי אבחנה בכתב. אני סבלתי הרבה בגלל פסיכולוג כזה, יותר מבחינה בריאותית מאשר כלכלית.. כשנפטרתי ממנו הרגשתי הקלה עצומה נסי ותהני.. יום טוב לכן.. (יובל ומיטל)

עוד נקודה..

כתבת-"איך אני אקנה כדורים- כי בלעדיהם אני מתה" אולי כדאי להחליף את הכדורים שאת נוטלת, לכדורים לא ממכרים נשמע לי לא בריא, שאת מכורה לאותם כדורים ובלעדיהם תמותי, חו"ח..

nutmeg

New member
אחת הדרכים

להבדיל בין הפרעת אישיות לבין תסמונת פוסט טראומטית היא דרך אותו אבחון שעברת אצל הפסיכולוג. ואגב, שני הדברים לא סותרים אחד את השני - אפשר בהחלט להיות בעל הפרעת אישיות מסויימת ועדיין להיות מאובחן גם כפוסט-טראומטי. כנראה, על פי התשובות שנתת באבחון, את לא עונה על הקריטריונים לתסמונת פוסט טראומטית, למרות שהייתה לך טראומה ולמרות שאת חרדתית. שתי העובדות הללו לכשעצמן עדיין לא הופכות אותך לסובלת מתסמונת פוסט טראומטית על פי ההגדרות הקליניות של התסמונת. זה לא אומר שאת לא סובלת, רק אומר שמי שבדק אותך לא חושב שמדובר בתסמונת.

גרא.

New member
יובל,לשאלה, איך אפשר להבדיל בין

תופעות של פוסט טראומה, לבין בעיית אישיות..בדרך כלל התשובה היא , דרך איבחון קלינ, שאחד המבחנים בו הוא רורשך, אותו מבחן של כתמי דיו שהחברה עברה.יש קשר בין האסציאציות שלה לכתמי הדיו,לבין משתנים באישיותה, אבל במהותו, זה אינו מבחן אינטליגנציה, ולכן אין כלל קשר בין תשובותיה,לקביעה שהיא מפגרת כביכול.הבדל אחר לגמרי בין פרופיל אישיות המאופיין על ידי3פרעות אישיות,לבין הפרעות פוסט טראומטיות, זו העובדה שהפרעה פוסט טראומטית, היא תמיד עקב טראומה שלא טופלה מיידית.האם חברתך עברה טראומה קשה שהיא זוכרת? בעבר הקרוב? הרחוק? זה יכול להתת כיוון על הסבה להפרעות האישיות.

יובל

New member
גרא. שלום

תגובה ממיטל: כן, עברתי טראומה.תאונת דרכים קשה לפני שנתיים. כפי שכתבתי אני בת 27 ,גרושה +2. היום עברתי חלק מהמבחן הזה כי אז איבדתי סבלנות ,נלחצתי ובכיתי בהיסטריה. מאז התאונה אני חיה על כדורים קשים כמו רסיטל רדזין זודרום בלעדיהם אני לא מצליחה לתפקד. יש אפשרות להיפגש איתך לטיפול בתשלום ולעבור אצלך את המבחן? אני לא מרוצה מהפסיכולוג שלי ומעוניינת לעזוב. זה ממש דחוף לי כי אני מרגישה שאני עומדת להשתגע! תודה מראש, מיטל.

גרא.

New member
אם כך, זה נשמע הרבה יותר מצב של

פוסט טראומה..ואם זה אכן זה,אזי התנהגויות רבות שנראות כאילו הן תוצאה של הפרעת אישיות, הן למעשה סמפטומים של פוסט טראומה.לגבי הפנייה, תגובה תהיה במסר.

למעלה