בבקשה תנסו לענות

צפנת0

New member
בבקשה תנסו לענות

קיבלתי אתמול את תוצאות הUS של הכליות. אין לי סבלנות לחכות לרופא כתוב שבכליה הימנית יש סיסטא בגודל 0.8 {לפני שנתיים זה היה 0.7} בכליה השמאלית :יש סיסטא מסובכת נגועה אולי בגלל שטף דם או דלקת COMPLEX CYSTIC LESION בסוף כתוב שאני אמורה לעשות בדיקה בכדי להעריך את הסטטוס של הסיסטא המסובכת מה זה אומר? לפי האינטרנט זה אומר שזה ממש משהו מסובך,,אולי אולי אולי וחס וחלילה יעשו ביופסה האם זה יכול להיות? תודה לכם ושבת שלום לכולן

זואילי

New member
אלו ציסטות בכליות?

צר לי, לא מבינה בכליות בכלל. מציעה לך לקבוע לרופא משפחה ביום א' כדי לשאול לדעתו. מבינה שהמילה קומפלקס, בסופ"ש... כשיש רק את גוגל לשאול - זה מלחיץ. מתוקה, רק אחרי פיענוח של רופא, וכמובן עדכון הרופא ששלח אותך לבדיקה - אם צריך להעמיק ולבחון מה המימצא, אז מה שצריך לעשות, עושים. לא כ"כ יודעת אילו מילות הרגעה לבחור. מקווה שתעברי את הסופ"ש איכשהוא. תחשבי שממילא, הדאגה קיימת וכלום לא ישתנה עד יום ראשון שתוכלי לדבר עם רופא, אז תנסי עד כמה שאת יכולה לשים את זה בצד... לפחות לסופ"ש.

צפנת0

New member
ציסטה מורכבת

בכליה השמאלית, אבל האם זה יכול להיות פשוט שהאנדו הגיע לשם,,,אולי הכול טעות אחת גדולה,, אני הולכת עכשיו ל2 רופאים שהסכימו להיפגש איתי בשעות שונות,,,,אחד מהם מומחה לכליות,,,אבל לפי מה שהבנתי מגוגל כול סיסטא מורכבת היא קשה ,,,מקווה שאני טועה,,,,בנוסף מצאו בעיה בברכיים נידמה לי שאין סחוס,,בנוסף משהו ברחם עקב אנדו גם לא מובן לי והכי לא מובן זה,,,שעברתי ניתוח 2 לפני שנתיים ולפי הזכור לי הוציאו לי את השחלה והחצוצרה השמאלית,,,אין ברשותי דוח ,,,ובעיקבות הUS שעשיתי רשום את המידות של השחלה השמאלית והימנית,,,,אולי אני הוזה? אולי לא הוציאו ? אולי יש לי קושי להבין באנגלית? אולי הרופא הטורקי הסביר לי זאת מיד אחרי הניתוח,,ואני הייתי בכאבים ומסוממת? אולי אני חיה בארה"ב ואין לי ביטוח,,,ואני יודעת איך אשר כתבתי כאן -נישמע,,לבנתיים מנסים לחפש את דוח ניתוח מהרופא אבל בכול אופן תודה

זואילי

New member
מי הרופא הראשוני ששלח אותך לבדיקה?

טוב שקבעת למומחי כליות. תגידי להם שיש לך אנדומטריוזיס. לגבי הבירכיים - קטונתי... איברים שאין בהם "חורי כניסה" כרגע הם לא במניו שלי...
לגבי הרחם - זה גם לרופא האנדו או לגניקולוג הרגיל שלך. היסטרוסקופיה אבחנתית יכולה לאבחן מה יש ברחם, אם יש. האם יש דרך (מלבד לחפש בבית) לקבל את אותו דוח ניתוח מלפני שנתיים? מארכיון ביה"ח בו נותחת? אולי כדאי לחזור שוב על האולט' כליות אבל במקום אחר? (מרפאה אחרת), ציינת בפני זה שביצע את הבדיקה שיש לך אנדו? יש לך אולטרסאונדים מהשנתיים האחרונות? "רגילים"? כתוב בהם על שחלה שמאל??

kikona126

New member
יש לי חברה

שלאמא שלה יש אנדו (עברה ניתוח בצרפת), ועכשיו גילו לה ציסטה בכליות. לא קישרו את זה אצלה לאנדו ואמורים לנתח אותה כדי להוציא את זה (והרופא דפק להם מחיר בשמיים!!!!). מה שכן, לפי מה שאני הבנתי היא לא נבדקה אצל מומחה לאנדו אלא אצל גניקולוג רגיל וכירורג. זאת משפחה שעלתה לארץ לפני שנתיים והיא לא ממש מדברת עברית, הם לא עוברים תקופה קלה כרגע עם הרופאים... הרבה םעמים אני יושבת עם הבת שלה לתרגם להם דברים לעברית כדי שיוכלו לתקשר עם הרופאים...

צפנת0

New member
לזואלי

תודה רבה לך על היחס ועל הרצון לעזור. הלכתי לשניהם ותודה לאל, הם אמרו שהסיסטא אומנם מורכבת אך לא מוציאה נוזל מסויים {שכחתי את השם} שמצביע על "המחלה",,,אז זה פשוט אומר שאני חייבת להיות במעקב כול חצי שנה לאבחן את הגודל מיקום ומידות,,,ובקשר לברכיים,,,הרופא אמר שאני אמשיך לעשות יוגה,,,זה אוטוריסיס ברמה נמוכה,,זה רק מצביע על העובדה שאני לא בת 21,,,, ובקשר לרחם,,יכול להיות שהאנדו' ניכנס אל תוכו,,למרות שרשום שהרחם חוץ מזה ניראה טוב בקשר לשחלות הם לא יודעים להגיד לי,,אמרו לי בטוח, שלא הבנתי ,,שהסיכוי שהצילום טועה מאוד נמוך ולכן סביר להניח שיש לי שחלה ,,בכול אופן ביום שני יש לי פגישה עם רופא נשים בתיקווה שאני לא הוזה,,,כי אם יש לי שחלה,,זו תהיה ממש בדיחה,,לפי מה שזכור לי שהרופא אמר לי בע"פ,,שהשחלה והחצוצרה היו דבוקים ושינוי מיקום,,טוב זה באמת לא משנה הצעה לכולם מנסיון אישי: לא לנסות לקרוא את התוצאות לפני שדיברתם עם הרופא,,ובטח לא לחפש בגוגל לפני. עלינו עבר לילה לא קל רק מהמחשבות והפחד והיאוש בכול אופן שוב תודה זואלי ושבת שלום לכולן

annabell Lee

New member
צפנת.

אצלי גילו ציסטות בכיליה השמאלית. כנראה שלא אנדואית. מכיוון שאני סכרתית אז הדעה הרווחת היא לא לגעת בציסטות. אני עוברת מדי פעם בדיקות לתפקודי כיליה. כל עוד אין שינוי, אף אחד לא שש להתעסק עם הכליות.

צפנת0

New member
לאנבל לי

האם את ההבדל בין ציסטה אנדואית לסוג אחר ניתן לראות בUS? אצלי רק רשום ציסטה בימין וציסטה בעיתית בשמאל. והבעיתית הייתה בעיה. אך תודה לאל זה רק מעקב כול חצי שנה. ביקשתי מהרופאים הפניה לCT אך הם אמרו לי שאין צורך ,,, אבל תודה רבה על המידע,,שבת ניכנסת תיכף אז שבת שלום ומבורך לכולן ושוב תודה

annabell Lee

New member
כן.

ציסטות אנדואיות הן עכורות, מלאות בחומר, מה שנקרא "ציסטות שוקולדיות". ציסטה רגילה לרוב היא שקופה מלאה בנוזל.

למעלה