בבקשה שתפו בפעילויות הנעשות אצלכם בתחום...

תירי

New member
בבקשה שתפו בפעילויות הנעשות אצלכם בתחום...

אני עובדת בספריה ציבורית ומעונינת לדעת על הנעשה בספריות אחרות בתחום של הכללת קהילת העולים מאתיופיה. תודה מראש.

אין אצלינו פעילויות מיוחדות ליוצאי אתיופיה.

גם לא היתה. ילדים ונוער באים לספריה, שואלים ספרים, לומדים ועושים עבודות, ומשחקים במשחקי המחשב. כמו כולם...

האם יש בעיות מיוחדות, אופייניות לקהילת יוצאי

אתיופיה במקום מגורייך? כבר עניתי, שאצלינו לא נעשו, ולא נעשות פעולות מיוחדות. הילדים ובני הנוער באים ופעילים בספריה כמו האחרים. מבוגרים יוצאי אתיופיה נדיר לפגוש בספריה... מקרב העולים מרוסיה המציאות שונה. הילדים והנוער כמו כל בני הנוער האחרים. ומבוגרים יוצאי רוסיה פוקדים הרבה את הספריה. צרכני ספרות טובים!

תירי

New member
כן, בישוב בו אני עובדת (שאינו מקום מגורי)

יש קהילה מכובדת של יוצאי אתיופיה בישוב בו אני עובדת. במקום מגורי אין. וודאי שיש קשיים של אוריינות, שפה וצרכנות מידע. האם הקשיים של עליה זו אינם נהירים לך? לדעתי יש חשיבות גדולה במתן הסיוע של הספריה להתמודדות עם הקשיים. גם אצלנו קהילת העולים מרוסיה הינם צרכני ספרים. לא כך העולים מאתיופיה, וזה רק חלק קטן מהקשיים.

קשיים של אוריינות, שפה וצרכנות מידע,זהו?

למבוגרים מבין העולים קשיי קליטה תרבותיים, בעוד שהצעירים נקלטים ומפנימים מנהגים שפה -ארח חיים הרבה יותר מהר. ובכך נוצרות בעיות קשות גם בתחום המשפחה. סיוע, הדרכה להתמודדות עם בעיות הקליטה של עלייה כלשהי, לא רק אתיופית, צריך בעצם חייב לתת משרד הקליטה. לספריות אין משאבים להתמודדות עם צרכים אלה. פעילות הספריה נעשית ברקע - מעודדת את ההשתלות אחרי שהכלי ההשתלבות הוסברו...

תירי

New member
אין זה המקום לפרט את מכלול הקשיים

אני כספריה לא נכנסת למקום הזה, אלא לוקחת אותו בחשבון ובודקת מה אני כן יכולה לעשות כדי לסייע. לדעתי הספריה (וכלל האוכלוסיה) יכולה גם להיתרם ע"י העולים מאתיופיה. אנחנו עושים מספר דברים ומקווים להרחיב אותם. לכן פניתי לפורום לקבלת רעיונות מנסיונם של אחרים.

למעלה