בבקשה עצה

מיואשת40

New member
בבקשה עצה

שלום, אני נשואה באושר לבעל מקסים, אוהב, רגיש ואבא נהדר. אנחנו אוהבים אחד את השני מאוד נשואים כבר 8 שנים ויש לנו שלושה ילדים. לפני כשנתיים בעלי התחיל לשחק פוקר עם חברים. לצערי הנושא הפך אצלי בבית לעניין מרכזי, קודם כל אני מתנגדת שילך עד שהגענו להסכמה של פעם בשבוע פרחה נשמתי אנחנו רבים סביב נושא הקלפים כל שבוע (בעיקר בגלל מוערבות של גיסו). הוא מושפע מאוד ע"י גיסו ואחותו שהכניסו אותו לענין מלכתחילה ,שנתיים אני עוסקת בהדיפה הוא בסה"כ לא מבין מה הבעיה שלי הם משחקים על סכומי כסף לא מבוטלים שזה בכלל לא מפריע לי אבל לאחרונה גיסו מציע לו להצטרף לטורנירים עצרתי את זה , אבל אני מיואשת מה לעשות אני לא יכולה לשלוט על מה שאומרים אבל אין לי ספק שזו פצצה מתקתקת מה לעשות?

גארוטה

New member
לא הבנתי איפה הבעיה?

הצלחת להביא אותו למצב שילך לשחק פעם בשבוע - הסכים, הוא משחק על סכומי כסף לא מבוטלים - את טוענת שלא מפריע לך, רצה להצטרף לטורנירים - הצלחת לעצור את זה, אז איפה בדיוק הבעיה? את לא קצת מגזימה באובססיביות שלך לגבי העניין? אולי משהו אחר מפריע לך ואת משליכה את זה על הפוקר?

מיואשת40

New member
הסבר הבעיה

הבעיה היא שהקלפים תפסו חלק מאוד ניכר בזוגיות שלנו. כל המריבות בשנתיים האחרונות זה בנושא הזה. חוץ מזה זה התחיל עם מפגש חברים, עבר למשחק על שקלים אח"כ מאות היום עד לפנ י חודש היה הולך עם סכו ם קבוע ואותו היה מפסיד או מרוויח היה חוזר בפעמים האחרונות יש מצב שהוא מפסיד יותר ממה שלוקח ז"א שהוא מלווה מגיסו בשולחן כמו כן התחיל לראות ערוצים בטלויזיה שמשדרים את המשחק ושוב אני מדגישה לא מפריע לי נושא הכספי לא חסר לי כלום אבל מפריע לי ההסחפות וההתעסקות בלומר - לא - כל פעם שזה ברור שזה צעד לא נכון ( כמו הטורנירים) ושוב זה מה שאני יודעת או שומעת ועובר דרכי מה עם מה שאני לא יודעת? חוץ מזה אני חייבת להדגיש שמפריע לי שהוא לא רואה שזה הורס אותי וגם אם אני טועה אולי בגישה מדוע הוא לא מוותר אם כל כך אוהב אותי? יותר מזה, פעם ביקשתי שלא ילך שבוע אחד שיותר אז אם זה רק ישפר את הרגשתי והוא לא אסכים זה מה שכואב לי פתאום הוא השתנה....אני מבינה שאנשים משתנים...אולי מתבגרים אבל קשה לי עם הסיפור מה אוכל לעשות... ואני יודעת שהבעיה שלי היא איתו למרות שאחותו וגיסו הם טיפוסים לא חיוביים אבל עדיין הוא לא רואה את כל התמונה

שילה1

New member
הבעייה היא שהוא מהמר ,וכמו כל מהמר-מכור לכך.

וכמובן שלא יודה . שמעי-אם אינך רוצה להגיע לבור עמוק-טפלי בבעייה כבר כעת.בעלך מהמר,ויש לטפל בנושא בעזרת איש מקצוע,המתמחה ההתמכרויות,ויפה שע אחת קודם! וכמובן-לשוחח איתו,להרחיקו מאחותו וגיסו,לפחות לפרק זמן סביר. ובעיקר-לעשות הכל כבר אתמול! ומיד בדקי את המצב בבנק או בבנקים,שלא תופתעי!

גארוטה

New member
דווקא ההסבר הנוסף

יותר מחזק אצלי את התחושה שהבעיה שלך זה לא הפוקר עצמו ובטח לא העניין הכספי שאת דואגת להדגיש אלא העובדה שבעלך "מרשה" לעצמו לעשות משהו שאת לא שותפה אליו ולא לוקחת בו חלק, את נשארת בצד, לא משתתפת בחוויה שהוא חווה, אולי גם לא מוזמנת להצטרף (להבדיל מאחותו וגיסו שבאים יחד), ולכן, את רוצה לשלוט בכמה פעמים מותר לו ללכת, כמה עמוק להיכנס לזה ולהתעסק בזה, מה מותר ומה אסור... בתיסכולך הפכת את זה לאישיו העיקרי בזוגיות שלכם, על זה יקום ויפול דבר, עפ"י זה תקבעי כמה הוא אוהב אותך. ביום שתרפי ותפסיקי לעשות מזה עניין זה יפסיק להיות עניין או כמו שאת בעצמך אומרת "אני טועה בגישה" ואת אכן טועה. אם היית טוענת שבעלך מהמר כפייתי, מבלה במשחקי פוקר מספר פעמים בשבוע, מפסיד כספים על ימין ועל שמאל ופוגע במצבכם הכלכלי תשובתי היתה שונה לחלוטין אבל לא נראה לי שזה המצב, בעלך לא מכור מי שמכור זו את, את מכורה לצורך הזה שלך להילחם במשהו שאת לא שותפה לו או אולי אפילו בצורך לשלוט כי אם זה לא היה פוקר זה היה ריקודי עם או חדר כושר...

מיואשת40

New member
לגארוטה

אתה לא צודק, יש כמה עובדות נוספות שלא ציינתי: 1. אחותו לא הולכת כבר למשחקים כי הסכומים גבוהים מידי והיא ובעלה עלולים יחד להפסיד הרבה , אז רק בעלה הולך. 2. בעלי במשך שנים היה הולך לכדורגל 2-3 פעמים בשבוע לשחק בקבוצה ליגה ז , בכלל היה שחקן כדורגל בעבר וזה אף פעם לא הפריע לי כמו שהקלפים מפריעים לי 3. חוץ מזה אני אדייק יותר לא הקלפים מפריעים אלא ההסחפות אחרי הריגוש שכל פעם מביא איתו תגובה חריפה אחרת: לדוגמא - לפני כשבועיים הוא הפסיד סכום כסף לא קטן (בעלי לא אוהב להפסיד) הוא חזר הביתה וצעק שהוא רוצה למות עכשיו תגיד לי אתה זה נורמלי??????. ניסיתי להרגיע אותו שזה רק כסף ואם הוא ניהנה אז זה מה שחשוב ועדיין היה לי ממש קשה להחזיר אותו למצב רגיל.

מעניין עד לאן יובילו הקוראים בתגובותיהם,

מיואשת, בעלך התמכר לקלפים וממשיך להתמכר, את צודקת בהחלט, אסור לך להרשות לו להמשיך ואת חייבת לעשות הכל כדי שיפסיק, לפני שיהיה מאוחר מדי. היו מקרים שאנשים שהתמכרו לקלפים שיעבדו את עצמם ואת כל רכושם (גם המשותף !) כדי לכסות את חובותיהם מהקלפים. אולי אני קיצוני בדעותי, אך ההתנגדות שלי לקלפים ולקלפנים היא חד משמעית !! לדעתי, את חייבת לפעול מייד להפרדת הרכוש המשותף כמצו חשבונות הבנק ורישום הערת אזהרה בנוגע לדירה (אם יש דירה בבעלותכם) כדי שאם יתפתה וישעבד את הדירה לכיסוי ההפסד, זה לא יחייב אותך. בנוסף הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ מקצועי ולאלץ את בעלך לבוא איתך לטיפול גמילה מההתמכרות, אפילו הייתי קיצוני ואומר לך לאיים שאם יתנגד את תעזבי אותו. ההתמכרות להימורים היא מסוג ההתמכרויות עליהן אסור להתפשר !!!

ערסlight

New member
קלפים

עלה על דעתך שקלפים זה איזשהו פיצוי על השיממון שלו בחיים? משהו שאולי מדליק קצת אור בעיניים מבחינתו? לא הרבה את יכולה לעשות. מה שכן, את יכולה להציק לו ככה שכל דבר יהיה יותר טוב מלהיות בבית.

מתלבטת32

New member
הבעיה היא שתהיה נקודה שבה היא לא תצליח

לעצור אותו, הוא יצטרף לטורנירים, אח"כ לקבוצות שמוציאות מהמרים לחו"ל לסופ"ש ולפני שהיא תמצמץ בעלה יהיה מכור להימורים עם חובות עד מעל הראש. הבנת היכן הבעיה?

חיננית77

New member
המון בעיות

ורק מקור אחד. כל אחד בסה"כ רוצה להנות. היום זה לא כל כך קל ולכן אנשים "מתחרפנים". הריגושים לרצונות גדולים כשלנו לא מגיעים כל כך מהר ובקלות ולכן נדרש מאמץ יתר כדי להרגיש איזושהיא הנאה מכל סוג שהוא. בעלך- כמו כל יצור אנושי- מעוניין להרגיש מילוי והנאה בחייו ולכן פנה לעיסוק זה. הבעיה היא שהרצון שלנו אף פעם לא מתמלא אלא רק מוכפלת הריקנות כי הרצון גדל בכל רגע ממש כמו חור שחור שרק בולע ולא מתמלא. וכשנגמר התאבון כבר אין ההנאה מהאוכל ולכן אנו שוקעים בייאוש ודכאון. יש שיטה בדוקה להנאה היא פשוטה ונגישה.

czar

New member
תתעוררי, יש לך בעל מהמר

כנראה כפייתי..... מה לעשות עם זה?? מה היית מציעה לחברתך הטובה ביותר לעשות?

seeyou

New member
לפני כשנתיים בעלי התחיל לשחק פוקר

גיסתי משחקת פעמים בשבועעם החברות ובשבת פותחים לפעמים 3 שולחנות השאלה היא כמה מכור בעלך ועל איזה סומים מדובר יוסי

אייבורי

New member
מיקוד

הבעיה בסכנת התמכרות והפסדי כסף גדולים או הבעיה שהוא עושה מה שהוא רוצה מבלי הסכמתך?

מריוס זכריה

Member
מנהל
דבר ראשון: להפריד חשבונות בנק

הימורים זאת התמכרות. אמנם הוא רק בהתחלה, אבל אם הוא כבר נתפס, לא קל יהיה לצאת מזה. הגני על עצמך מבחינה כלכלית. ודאי שהוא לא יכול למשכן את הבית שלכם. סגרי את החשבון המשותף, ופתחי חשבון לחוד. הוא בדרך לצבור חובות כבדים, ואת צריכה לדאוג למזער את הנזק הפוטנציאלי. אולי אני מגזים? אולי. אבל הסכנה אמיתית. כדאי לנהוג בזהירות. מריוס

I C E M A N 7

New member
מהמר חברתי או מהמר פתולוגי

הטענה "כל מהמר מכור לכך" היא טענה לא נכונה (הסטטיסטיקה קובעת שפחות מ-10% מהמהמרים הם פתולוגיים). כמו שלא כל אחד ששותה כוס יין ביום הוא אלכוהליסט, או כמו שלא כל אחד שדופק ג'וינט עם החבר'ה בסופ"ש הוא נרקומן, כך גם לא כל אחד שמשחק פעם בשבוע פוקר עם החבר'ה הוא מהמר כפייתי. יש כמה מבחנים שאת יכולה לעשות על מנת לוודא עד כמה בעלך מכור להימור: 1. מבחן התדירות. האם התדירות עולה עם הזמן? סיפרת שסגרת עם בעלך על פעם בשבוע. כמה זמן העסקה הזאת מחזיקה מעמד? 2. מבחן החברה - מהמרים חברתיים, להבדיל מהפתולוגים, נוטים לשחק רק עם קבוצה מצומצמת של חברים. הם נרתעים מלהצטרף למעגלים נוספים. האם את מכירה את החברים האלה? האם הוא נפגש איתם גם לטובת סיטואציות אחרות (למשל, לטובת צפייה במשחקי כדורגל)? האם אתם נפגשים עימם יחד בשמחות שלהם? 3. מבחן המטרה. האם מצב רוחו של בעלך מושפע מתוצאות המשחק? סיפרת שהוא לקח ללב הפסד לפני שבועיים. למהמר החברתי הרווח/הפסד הוא משני. האדרנלין שבמשחק הוא החשוב. הכסף הוא רק אמצעי, לא מטרה. אם את לא מגזימה לגבי התגובה שלו מלפני שבועיים, ואם זה קורה תכופות (אופוריה לאחר נצחונות ודכאונות אחרי הפסדים) הרי שזו נורה אדומה ענקית. להתבאס קלות זה בסדר, אבל לקחת את זה ממש ללב (רוצה למות?) זה רע מאד. 4. מבחן הסכומים. האם סכומי ההימורים עולים עם הזמן? בתחילה זה טבעי שהסכומים עולים, אך באיזשהו שלב זה נעצר. האם בעלך מקציב לעצמו סכום ועומד בו (הלוואה מהגיס זו עוד נורה אדומה)? המהמר החברתי יודע להציב גבולות - להגביל את ההפסד. 5. מבחן התפקוד - האם בעלך מתפקד כרגיל בעבודה, עם המשפחה, בסקס? אם לא, זו עוד נורה אדומה ענקית. בכל מקרה את חייבת לנקוט במשנה זהירות. הפרדת חשבונות ע"פ מה שסיפרת היא הכרחית. אגב, גם אם הוא לא צובר חובות, זה לא אומר שהוא לא פתולוגי. יש גם מנצחים במשחק הזה
מקווה שעזרתי קצת ושיהיה בהצלחה.

chenby

New member
תגובה שיחוק!

איפה היית כל השבוע? אתה האוהד היחיד שנסע למשחק?

למעלה