בבקשה, עיזרו לי....

ladbd1

New member
בבקשה, עיזרו לי....

אני בחור בן 23. לפני 4 חודשים טסתי לניו זילנד עם שלושה חברים ובארץ השארתי את האהבה שלי. כשאני אומר "האהבה שלי" אני מתכוון לבחורה שהכרתי לפני כמעט שנתיים (בת 24) והאהבה בינינו לעולם לא הפסיקה לבעור. לעולם לא רבנו, לעולם לא הייתה קנאה והכל הרגיש כ"כ נכון! היא תמיד דיברה על החתונה שלנו ועל הילדים שיהיו לנו ואותי זה עשה מאושר כי היא באמת האחת בשבילי. בחודש וחצי הראשון כשהייתי בניו זילנד היא לא הפסיקה להתגעגע. היו לנו לילות של בכי בטלפון ותמיד דאגתי להשאר בקשר אינטנסיבי ונאמן איתה. לאחר חודש וחצי מסתבר שהיא הכירה בחור שכנראה חיזר אחריה...מסתבר שהם התנשקו ולטענתה היא הרגישה עם זה נורא רע (היא לא סיפרה לי כשהייתי בח"ל). במקביל בחו"ל הראש שלי לא מפסיק לדמיין את השניה שאני אפתח את השער בביתה ואפתיע אותה שהגעתי.. וכשהרגע הגיע הרגשתי בתוך תוכי שקרה כאן משהו. לאחר יומיים של יחס מוזר הדמעות התחילו לנזול ממני ואז התחלנו לדבר והאמת התגלתה בפניי. עם כל ההלם של החזרה לארץ נוסף הכאב העצום שאני חש בליבי. אני לא מאחל לאף אחד את ההרגשה האיומה הזאת. בהתחלה החלטנו על הפסקה כי היא טענה שהיא נורא מבולבלת, אך כעת היא הגיעה להחלטה שהיא רוצה לחוות את החיים ואולי ביום מן הימים להחזיר לעצמה את הביטחון בנוגע לקשר שלנו כמו שיש לי. אני לעולם לא אפסיק לאהוב אותה ואני כ"כ מאמין בקשר שהיה לנו, ולכן קשה לי להמשיך הלאה. המצב הנפשי שלי מתערר. אני חולם עליה בלילות. אין לי תאבון בכלל והראש לא מפסיק לחשוב עלייה (במיוחד האם היא עכשיו נפגשת עם בחורים אחרים). אני פונה לעזרה כי אני מרגיש שלא אוכל להתמודד עם המצב הזה לבדי... בנוסף אשאל האם זה נכון להפסיק לתקשר איתה?

nate2000

New member
מבחינתה הפסקת את הקשר איתה כשטסת לחו"ל

למה בדיוק ציפית? בחורה צעירה בת 24 שרוצה לחוות ולא להתגעגע לחבר שלה שעזב לכמה חודשים. אתה קיבלת החלטה מסויימת, עכשיו אתה רואה את התוצאות שלה. עכשיו עם כל הכאב אתה צריך להמשיך הלאה. תפנה לאיש מקצוע אם קשה לך להתמודד לבד עם הפרידה, אבל כרגע הכל בידיים שלה. תרצה תחזור, לא תרצה לא תחזור.

זו גישה עצובה

המון זוגות "נפרדים" כי אחד נוסע לכמה חודשים. הוא לא טיל שנה אלא 4 חודשים ומשתמע מדבריו שהוא טס בתחושה של - את מחכה לי בארץ. זה לגמרי לא יוצא דופן ואם רצתה לצאת עם אחרים כשהיה בחו"ל יכלה לומר לו. זה סוג של בגידה.

למה בגידה?

והיא יודעת מה הוא עשה בחו"ל? אולי הוא היה שם עם בחורות אחרות? זאת לא הרגשה נעימה שחבר שלך נוסע לכמה חודשים ואת בארץ...מחכה לו בלי לדעת מה הוא עושה שם. 4 חודשים זה הרבה זמן.

בגדיה לא נמדדת במה יודעים

או לא יודעים בני הזוג. אם הוא טס בהחלטה שהם נשארים ביחד, כל מה שכל אחד מהם עשה עם אחרים נחשב כבגידה. יש מספיק זוגות שעומדים במצב כזה ומחליטים שכל אחד עושה בכרוצונו ואם זה עדין רלונטי כשהם יחזרו לארץ יחזרו להיות יחד. בנוסף יש גם הרבה זוגות שנוסעים עם ההחלטה שנשארים יחד, ובזמן השהות בחו"ל מחליטים שזה לא עובד (בדר"כ אלו שנוסעים לתקופה ארוכה של כשנה). אם אמנם טס אחרי שהחליטו להישאר יחד כל מה שהוא או היא עשו עם אחרים זה לא במקום. אם אני דיילת וטסתי מותר לי או לבן זוגי לעשות כרצונו? ונסיעת עסקים? מה שבחו"ל לא תופס?

את משווה נסיעת עבודה...

לנסיעה עם חברים???להנות...תגידי מה את חושבת שהבחורה מפגרת...? אני בטוחה שהיא לקחה בחשבון את האפשרות שדברים יכולים להשתנות לכאן או לכאן...אבל היא לא רצתה למנוע ממנו לנסוע...היא גם לא יכלה כמובן... ו-4 חודשים זו לא נסיעה קצרה...הוא נסע, וקיווה שדברים לא ישתנו..ודברים ישתנו, זה קורה.אין אשמים. יש זוגות שזה עובד אצלם, ויש כאלה שזה לא עובד. אצלו זה לא עבד.

זה לא אותו הדבר...

נסיעה לצורך עבודה ונסיעה לבילוי עם חברים זאת ממש לא אותה נסיעה.

נכון

לא אמרתי שנסעתי לעבודה אמרתי שהיתי במצב הזה הן מצד הבחורה והן מצד הבחור. נתתי דוגמא של נסיעת עסקים כי יש נסיעות שדורשות מספר חודשים מעבר לים. אחי עובד אמדוקס נסע לא פעם להודו, תאילנד, אנגליה ולעוד מקומות לתקופות ממושכות. לא תמיד אפשר להעתיק את כל המשפחה. את לא תקחי מהגן או מס"ב ילד לחודש-שלושה חודשים. וכן, מצופה ממנו להתנהג שם "כמו שצריך".

קודם כל

את מדברת על אחיך שהוא נשוי...והוא נשלח מהעבודה, הוא מחויב לנסוע כי אם לא יפוטר, ואישתו מבינה את המצב כי אם לא בעלה ישאר מחוסר עבודה...ומן הסתם שניהם מחוייבים להתנהג כמו שצריך. עכשיו אנחנו מדברים על בחור, בן 23 שנסע לטיול עם חברים כי בחר ורצה לנסוע..הם לא נשואים, אין ילדים... אין מה להשוות.

הבחור

סיים צבא,עבד קשה לחסוך כסף לטיול ונניח מתכוון להתחיל ללמוד. לא מגיע לו להתפרק? התפרקות לא כוללת סקס עם אחרות. בכל מקרה, אם עשה כזה הוא נמצא באותו מקום שלה. אבל הוא העלה פה פוסט ובכוונתי להתיייחס למה שהוא כתב. הוא כתב שהיא עשתה את זה. לטעמי אם הם נסעו בהחלטה שהם יחד זו בגידה וזו גם בגידה אם הצד השני "חטא". זה הכל. להיכנס לזה שהוא לא היה צריך לצפות, ולמה הוא ציפה, ומה הוא עשה... זה לא רלוונטי.

לרגע לא אמרתי

שלא מגיע לו לנסוע.ההיפך מגיע לו ואני בעד לעשות את הטיול של אחרי הצבא. אני מתייחסת לשני הצדדים, של הבחור ושל הבחורה. אני מבינה שכואב לו, וזה קשה...אבל אין מצב שאתה נוסע לכמה חודשים ולא לוקח בחשבון את הסיכון שאהבת חייך (כמו שהוא כינה אותה) והקשר שלהם יתערער, או שיקרו דברים...או מהצד שלו או מהצד שלה. הם הרי לא נשואים, ואין ילדים, אז אין את המחויבות שיש לך כשאתה נשוי...זה אחרת..החשיבה היא גם אחרת. הוא מספר על לילות של בכי מצידו ומצידה, אז אני בטוחה שהיא אהבה אותו ושהיה לה קשה כשהוא לא היה בארץ, אבל דווקא ברגעים שהוא לא היה בארץ והיא הייתה מלאת געגועים, ודמיונות של מה שהוא עושה בחו"ל בחור אחר העניק לה את התשומת לב שהיא הייתה זקוקה לה. אני לא מצדיקה אותה..אני רק אומרת שזה היה די צפוי שיקרה..ואי אפשר להאשים אותה.

את צודקת

פשוט 4 חודשים זה לא מונחי נצח לחכות בהם למי שבכית בשבילו והיה לך כל כך קשה להיות בלעדיו.

seeyou

New member
"היא רוצה לחוות את החיים."

אני מבין את הרגשתך. זה קורה אצל הרבה זוגות,לא רק בגילכם. "לעולם לא אפסיק לאהוב אותה"-זה נכון- למרות זאת יהיו לך עוד הרבה "אהבות" בעוצמות שונות. האם זה נכון להפסיק לתקשר אתה? לדעתי כן-לא להיות בקשר. הקשר יחליש אותך לפתוח רגשות כלפי אחרות ולה יחזק את בטחונה שתמיד תוכל לחזור לאחד שאוהב אותה. אני לדוגמה לא שמרתי קשר "ידידות" עם חברות אתם היה גם סקס+רגש - לא מהעבר הרחוק ולא מהעבר הקרוב. זוכר אותן על הדברים הטובים וגם לא שוכח להן את הדברים הלא יפים. יוסי

היי

תשמע אני קודם כל חושבת שאפשר להבין את הבחורה, בכל זאת נסעת לא לקצת זמן..וזה מן הסתם סיכון שהיית מוכן לקחת אם החלטת לנסוע. בכל אופן תדע שמה שצריך לקרות יקרה, ואם אתם אמורים להיות ביחד אתם תהיו...ואם לא כנראה שזה לא היה אמור לקרות. יהיה בסדר תאמין לי...הזמן מעביר את הכאב... אני אומרת לך מנסיון..אחי עבר מקרה דומה..הוא נסע, וכמה חודשים אחרי הוא וחברה שלו נפרדו...כאב לו נורא..אבל היום הכול בסדר. הלוואי שתחזרו ושהכול יסתדר לכם, אבל גם אם לא תדע שאתה כן תאהב שוב...בהצלחה

תתעשת ותקום מהקרשים ומהר!

אני יכול להבין את הרגשתך. אם אתה לא יכול להתמודד לבד, לך לאיש מקצוע. מה שבטוח שלהמשיך לדמיין אותה עם אחרים ידרדר אותך עוד ועוד. תניח לזה, ותניח לה ולמען בריאותך הנפשית תסגור סופית מייד את הקטע הזה. תפסיק להתפנק, קח אחריות על ההימורים שלך (לנסוע לכמה חודשים), וואולי דווקא זו היתה ההחלטה הכי טובה שלך שגרמה לדבר טוב לקרות, רק שאתה עדיין לא יודע את זה עכשיו. תפסיק לטפח את הקנאה ולהגיד לעצמך ש"לעולם לא תפסיק לאהוב אותה"! מספיק עם זה. תתעורר ותתחיל לחיות נורמלי. אתה צריך מישהו שיגיד לך את זה עם מקל ביד ויפליק לך קצת. תתעורר!!!!!

I C E M A N 7

New member
כרגע להפסיק את הקשר איתה

אתה כרגע חלש, וזה בסדר - מותר לך. שיחות איתה יעכבו את ההתחזקות ואין פלא שאתה לא מפסיק לחשוב עליה עם אחרים. אחרי שתעבור את זה, תוכל לחזור להיות איתה בקשר. אני מניח שכרגע השיחות שלכם בדרך כלל מובילות לחקירה סמויה או גלויה לגבי מה היא עושה היום בערב או מה עשתה אמש. כאחד ששומר על קשר עם כל האקסיות שלו כמעט, אני יכול לומר לך שנדרשת תקופת הסתגלות מסויימת של נתק. ההרגשה הזאת של "לעולם לא אפסיק לאהוב אותה" היא תחושה שקרית לא רציונלית של אדם שחווה שברון לב. זה בולשיט, אתה תפסיק. לפחות מבחינת העוצמה. תעשה דברים שמחזקים אותך. מאיך שאני שומע אותך, אתה לא זקוק לפסיכולוג. צא עם חברים (אתה בגיל שהם עדיין רווקים ובליינים), פרגן לעצמך איזה ריבאונד אחד או יותר לחיזוק האגו. אני יודע שקל להגיד מלבצע, אבל כמעט כולם עוברים את זה. צא מהדכאון בנחישות גבר, אתה מסוגל. זונה, יהיו גם אחרות

czar

New member
הבעיה איתך

שאתה מדבר בססמאות, וססמאות שיכות לעולם הילדות, פחות לבגרות. "האהבה שלי", דיברנו על "הילדים שיהיו לנו"......אתה מבין שזה בלה בלה, לא יותר. היא אולי האימנה במה שאמרה, קרה מה שקרה ואגב, היה צפוי, אתה המשכת בחלומות של "אני אפתיע אותה בבית..." ולא כל הסרטים זוכים באוסקר. בחיים, לכל מקרה יש תגובה, יש שיטתיות או ורטיקלים שניתן לצפות אותם וזה היה אמור להיות במסגרת ארסנל הצפיות שלך טרם נסעת, זה אמנם קרה מהר מאד, אבל כבד אותה ותן לה לחיות ולהחליט וכנל לך.

I C E M A N 7

New member
מה כבד אותה מה :)

קודם כל הוא עדיין ילד, מה אתה רוצה ממנו. הוא יבין לבד שלא כל הסרטים זוכים באוסקר. שנית, מה זה משנה אם זה היה בארסנל הציפיות. גם כשאתה יוצא למילואים זה נמצא בארסנל הציפיות
זה אומר שהוא צריך לאהוב את זה או לכבד את זה? גיב מי אה פאקינ ברייק וויו דיס בולשיט זונה, יהיו גם אחרות

למעלה