בבקשה עזרתכן!

מנעמים

New member
בבקשה עזרתכן!

מנסה שוב כיוון שלא קיבלתי מענה...
מלאו לי 35 ואני כבר 8 חודשים מנסה להרות ללא הצלחה. פניתי לרופאה ונתנה לי לבצע פרופיל הורמונלי רק כדי שארגע. לצערי חטפתי את שוק חיי כשהתברר שה-fsh 20!!! כל שאר הערכים בטווח. ביצעתי את הפרופיל ביום 4 למחזור (חודש שעבר המחזור קצת איחר, אבל בדרכ אני מזהה ביוצים עם סטיקים בימים 10-12 והוא די סדיר חוץ מזה. יש לי שלב לוטאלי קבוע וידוע ואני עוקבת בעזרת אפליקציה).
בקיצור אני בשוק. איך זה ייתכן שכבר אינני פורייה??? עברתי הריונות, אבל ממש כמהה לעוד אחד :(
מה הכי נכון לעשות בשלב זה?
האם כדאי לבדוק amh? אולטרסאונד? פרופיל ביום 21? עד התור לרופא, אני חייבת הכוונה/עיצה. אני שבורה... תודה לעונות

טוליתי

New member
קודם כל, עדיף לבדוק ביום 2

וסביר שהתוצאה תהיה טובה יותר.
שנית, יותר חשובה התגובה שלך להורמונים.
שלישית, מדובר בערך תנודתי. יכול להיות שבחודש הבא הערך יהיה נמוך יותר.
פני לרופא פוריות, ובבקשה אל תישברי, יש לך הרבה סיבות למה לא להישבר.

מנעמים

New member
תודה. השאלה

מה זה ייתן לעשות ביום 2? גם אם הערך ירד, עדיין זה אומר שיש פה בעיה? שאין לי מספיק ביציות?

טוליתי

New member
זה לא אומר כלום

כפי שכתבתי לך, חשוב יותר איך השחלות יגיבו להורמונים.
&nbsp

PAND76

New member
תורמת לך מניסיוני

אל תעשי AMH. זה יכול להכניס למרה שחורה וזה מיותר. הרופאים לא מחזיקים מזה בכלל ועובדה שזה לא מבדיקות ה must לקראת טיפולי פוריות. אצלי ה AMH נמוך ובכל זאת, גם בגילי המופלג. מוצאים לי זקיקים כמעט בכל סבב. ואת כן פוריה. בדיקות הביוץ לא מדייקות, אבל הן אינדיקציה. הכי הרבה, תעשי שוב הפרופיל ביום אחר כמו שאמרה לך טוליתי ואולי יעקבו אחרייך ב US גם כן. אבל זה שלא נקלטת 8 חודשים, לא אומר דבר. גם נשים שאין להן בעיה, לא בהכרח נקלטות מדי חודש וחודש. אל תתייאשי. בהצלחה ובידיים מלאות בע"ה, במהרה.

מנעמים

New member
אני שבורה

כי לא מבינה איך זה הגיוני שרק מלאו לי 35 וזה המצב?? ערך של מעל 20....
דווקא חשבתי לעשות amh אבל אולי אחכה באמת. הבנתי שבמכבי זה ממילא מסובסד אז חשבתי שאין לי מה להפסיד בגדול

טוליתי

New member
יש לך מה להפסיד

אם הבדיקה תצא לא טובה (והיא יצאה גרועה אצל נשים לא מעטות, בוגרות הפורום הזה, שכבר מזמן אימהות...) גם תתעצבי, וגם אולי תיתקלי בהתנגדות קופה.

רוצה לעודד

בחדר לידי ישנה ילדה (מקסימה :) אחרי שמדדו אצלי FSH של לא פחות מ95!!!

לא להלחץ, כן לעקוב ולהיות עם יד על הדופק
בהצלחה!

מיקה118

New member
תחזרי על הבדיקה בחודש הבא ביום השני של המחזור

תעשי AMH (שלטענת הרופא שלי זו בדיקה מאד חשובה)
תבחרי רופא פוריות וב שישיב איתך על כל התוצאות
באיזה קופה א ואפה את גרה?

מנעמים

New member
אני במכבי

ביררתי בפרטי העלות 400שח ובמכבי צריך הפנייה. השאלה אם אעשה במכבי זה סיכון מבחינת אישור טיפולים. ובהחלט חודש הבא אעשה שוב בדיקה ביום 2

מיקה118

New member
לצערי לא יכולה להמליץ לך על רופאי פריון שעובדים עם מכבי

אולי בנות אחרות בפורום
חשוב לשבת עם כל התוצאות עם רופא טוב שישב איתך ותעברו על הבדיקות

מנעמים

New member
יש לי שאלה ותאוריה....

ביצעתי אולטרסאונד שבו בשחלה אחת נראו 2 זקיקים בגודל 11 ו 13. בשחלה השנייה לא היה כלום והיא גם בגודל נשמעת לי קטנה... 11x19ממ.
האם ייתכן ופשוט שחלה אחת כבר ריקה ולא מתפקדת כלל ולכן ה fsh גבוה? כלומר עדיין יש לי שחלה אחת שכן מתפקדת ויכולה להניב ביצית?

PAND76

New member
אני יודעת שזה קשה, אבל אל תכניסי לעצמך רעיונות כאלה לראש

בטח יהיו בדיקות שתעברי וכו', וזה ייתן התמונה המלאה. זה שלא בייצת משחלה אחת בחודש מסוים, לא אומר שלא תבייצי בחודש הבא, או שהשחלה הזו סיימה חלילה תפקידה.

אף אחד לא הכריז עלייך מקרה אבוד. את צריכה לשבת עם הרופא, לעשות בדיקות שימליץ עליהן, תכנית טיפול ומשם ממשיכים. זה ממש לא סוף פסוק. אני טופלתי בגילאי 39-40 ע"י רופא קופ"ח. בקושי שני טיפולים עשה לי והודיע לי בקושי חצי שנה אחרי שפגשתי אותו לראשונה. שאני מקרה אבוד. שאלך לתרומה. זה היה ביום הולדתי. לא היה עמי איש. לא בעל, לא אימא, לא אחות, לא חברה. כשהעזתי למחות, הוא צחק ולגלג עלי. הייתי שבורה כמה שבועות. אבל את חושבת שלאחר מכן העליתי בדעתי להקשיב לו ולוותר? בחיים לא. אז את בנתונים שלך - על אחת כמה וכמה שלא.

טוליתי

New member
באופן נורמלי, בכל חודש יש ביוץ משחלה אחת בלבד,

אלא אם את עוברת טיפולי פוריות או עם נטייה לתאומים.
&nbsp
שני זקיקים יפים, הם בדיוק מה שחלק גדול מנשות הפורום היו מייחלות לעצמן,
וגם את יקירתי, נוצרת מזקיק אחד כנראה, עם ביצית מוצלחת אחת ולא יותר...
.

מנעמים

New member
נתנו לי לבצע שוב בדיקה, אבל

המחזור שלי ממש סדיר וייתכן ואקבל מחזור ביום חמישי. מה שאומר שביום מחזור 2 ו 3 בהם עדיף לחזור על ה fsh אין מעבדה. מה כדאי לעשות במצב כזה? לבדוק ביום 1 לא בטוח יתאפשר תלוי אם אדע על הוסת על הבוקר או לא. וביום הרביעי הבנתי שפחות מומלץ כי החודש יצא לי גבוה. רעיונות יצירתיים?? תודה

הי מנעמים

גם אני קיבלתי שוק של החיים כשקיבלתי fshגבוה וamh נמוך, מאז אני קוראת ללא הפסקה בפורומים ומאמרים. דבר ראשון, זה ממש לא אומר שאת לא יכולה להכנס להריון! אני עוקבת אחרי קבוצות של נשים בעלות נתונים דומים, והרבה מאוד נכנסות להריון, ויותר משליש מהן באופן טבעי. אם את רוצה יותר את יכולה לחפש קבוצות בפייסבוק ל high fsh, ול diminished ovarian reserves, ולהתרשם שם ממה שהן משתפות, והרבה טיפים.
ד"א אני לקחתי עשב חיטה, וחודשיים אח"כ ירד לי ה fsh כמעט בחצי, אבל אני חושבת שזה לא מאוד משנה.
המון בהצלחה!

נועה312

New member
מקסימום תחכי עוד חודש

אני ממליצה במקרה שלך לעשות את הבדיקה ביום 2.

למעלה