בבקשה, עזרתכן/ם

mishimashu

New member
בבקשה, עזרתכן/ם

בחודש החמישי להריון. הבנתי מהבנק שכנראה לא אקבל זכות להשתתפות בשכ"ד בגלל שבשלושת החודשים האחרונים המשכורות יחסית גבוהות. לאחר שאמרתי את הממוצע השנתי שהוא בהחלט לא משכורת "הייטק" אמרה הפקידה שגם במקרה הזה כנראה שלא אקבל. האם מישהו/י מחברי הפורום יוכל ליעץ לי בעניין. האם יש סף תחתון שאם עוברים אותו אז אין השתתפות בשכ"ד? תודה מראש

ש י ר ה 42

New member
אולי כדאי לפנות לרווחה

במקום מגורייך. אני קבעתי פגישה לשבוע הבא בדיוק באותו עינין. נסי, אולי שם יוכלן לעזור לך. ב ה צ ל ח ה

m i c h a l i

New member
קישור עבור שתיכן ../images/Emo140.gif

מתוך הטאגליינס שלנו... כל מה שרצית לדעת על סיוע בשכ"ד ניתן להיכנס גם לקישורי הפורום, שם יש הפניה לאתר משרד השיכון עם כל ההסברים לגבי הזכאות בסיוע.

mishimashu

New member
שירה ומיכלי

מיכלי תודה על העזרה. חייבת לציין שהפורום תורם לי המון. אני עדיין בשלבי ההריון אך אין ספק שהתמיכה כאן היא אדירה. תודה לך ולחברות. שירה אשמח ליצור איתך קשר במסר. אם זה בסדר מצידך. לי נקבע תור בעוד שבועיים ופקידת הבנק שבאמת הייתה נחמדה "עודדה" אותי בכך שלא אקבל זכאות. אני מניחה שבאמת צריך לרעוב ללחם וגם אז המדינה תתעלל בכדי לעזור.

ש י ר ה 42

New member
מיש.... כמובן שיכולה ליצור קשר

במסר, אפילו בשמחה
שב"ש קסומה

Bavmorda

New member
מיכלי, הבהרה בבקשה,

סיוע ניתן רק על שכ"ד (לפי תנאים רלוונטים כמובן), או שקיים איזשהו סיוע למשלמי משכנתא
ועוד שאלה, נצל"שית: כתבת באיזשהו מקום לומיזמן לגבי ימי מחלה עבור הילדים הניתנים לאם חד הורית שהם יותר מאשר ימ ימחלה לילדים לאם נשואה. איפה אני יכולה למצוא את כל רשימת תנאי העסקה החוקיים לאם חד הורית
תודה, BAV.

m i c h a l i

New member
זכויות משפחה חד הורית

ריכזתי את הזכויות שזכורות לי ממש כאן. עד כמה שידוע לי אין סיוע למשלמי משכנתא בפועל (כלומר אם את כבר בעלת דירה) את יכולה לפנות אל הבנק או אל משרד השיכון ולשאול האם ניתן לשנות את גובה התשלום בגלל שינוי נסיבות. חוק משפחות חד הוריות מפרט את כל הזכויות מתוך אתר שי"ל(שירות יעוץ לאזרח) להורה בעל משמורת מלאה על ילד יש תוספת של עוד 4 ימי מחלה בנוסף לימים המוקצבים בחוק. (גם כאן ניתן להיעזר באתר שי"ל לגבי יחסי עבודה). לשון החוק: "חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת ילד) (תיקון מס.6) התשס"ב-2002 ביום 24.7.2002 פורסם חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת ילד) (תיקון מס.6) (להלן החוק) על הגדלת מספר ימי הזכאות לדמי מחלה לעובד שהוא הורה יחיד, בשל מחלת ילדו. על פי החוק, עובד שעימו ילד, שלא מלאו לו 16 שנים, והילד נמצא בהחזקתו הבלעדית, או שהעובד הוא הורה יחיד, יהיה זכאי לזקוף בשל מחלת ילדו, על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו, 12 ימי היעדרות בשנה, במקום 8 ימים. " בחוק זה "הורה יחיד" - כהגדרתו בחוק משפחות חד-הוריות התשנ"ב-1992. תחילתו של החוק היא מיום 1 באוגוסט 2002. כל החוקים בעיניין יחסי עבודה מתוך האתר.

ש י ר ה 42

New member
מיכלי, תודה ../images/Emo140.gif

נראה כי יש לעבור תהליך לא פשוט וקצר בעינין סיוע בשכ"ד. האמת שטרם פניתי לבנק כלשהו, אבל אני תקווה שעובדת הרווחה תדע לעזור לי בדרך הנכונה. הקישור פתח בפני לפחות מינימום מהדברים אליהם אצטרך להענות ולהיות מוכנה, אולי אפילו ל"קרב" קטן מול הרשויות. עדיין ממליצה על בנק ירושלים? שב"ש קסומה

m i c h a l i

New member
עדיין ממליצה ועדיין מקבלת מהם סיוע

לא ממש נזקקתי לעזרת הרווחה (אני בספק כיצד הם יכולים לעזור) אני מציעה לך בכל זאת לפנות אל הבנק. (הם לא נושכים
). שבי מול הפקידה והיא כבר תאמר לך אילו אישורים וטפסים עליך להביא איתך. אחרי שתדעי מה האישורים הנדרשים לך תוכלי להתחיל לפעול בעיניין. בהצלחה

mishimashu

New member
הי שירה

קבעתי פגישה בבנק לאומי. בחרתי בהם באופן מיקרי. מה שנדרש עליי להביא: צילום/מקור תעודת זהות אישור מרופא שאני בחודש החמישי להריוני (כאילו שלא רואים...) פרטי אחים/יות: ת.ז. וכתובת 25 ש"ח תלושי שכר אחרונים. אני אעזר ורואת החשבון בעבודתי ואבקש ממוצע שנתי כך. זה טוב לאלו שעובדים על אחוזים. פקידת הבנק המליצה לי להוסיף מכתב המפרט את המקרה ומדוע אני מבקשת ולצרף לו כל שאוכל להוכיח את הזדקקותי לעזרתם. בהצלחה לשתינו

ש י ר ה 42

New member
../images/Emo7.gif

בהצלחה מיש מכל הלב. היום פניתי טלפונית לבנק ירושלים בהמלצת מיכלי, ע"מ לדעת מה אני נדרשת להביא לצורך הבקשה. לצערי, נדחתי על הסף כבר בשיחה הטלפונית מאחר ובעבר הייתה ברשותי (וברשות הגרוש) דירה. סיבה ממש טובה לאפשר לי "ירידה" נוספת מבחינה כלכלית. ואני זועקת בפנים מה עוד?

mishimashu

New member
שירה

תבדקי האם יש ועדת חריגים. אל תוותרי אף פעם. תמיד אפשר למצוא דרך נוספת. תבדקי עם בנקים אחרים ותחזרי לפקידת הבנק לברר האם תוכלי להגיש ערעור. מוזר4 שדחו אותך על הסף. בבקשה אל תוותרי. אני צריכה לברר עוד קצת בכדי למצוא את המקור שנותן את הזכאות. אני מניחה שיש מישהו שיוכל לעזור לך. תעדכני אותי. אני אנסה להמשיך לברר. בהצלחה

ש י ר ה 42

New member
מיש../images/Emo140.gif

תודה מתוקה
קצת עידוד ממך ואכן לוקחת על עצמי לברר מחר לגבי חריגים. אעדכן. בהצלחה

dk31

New member
לגבי עזרה בשכר דירה

לפי מה שביררתי באתר של משרד השיכון, עזרה בשכר דירה ניתנת למי שמשכורתו/ה לא מגיעה ל - 6000 ש"ח

למעלה