בבקשה עזרתכם

Im so sad

New member
בבקשה עזרתכם

הילדה עלתה לכיתה ב. מהגן היו קשיים בריכוז נוטה לחולמנות ללא היפראקטיביות. עשיתי לה בכיתה א מבחן טובה יצא שיש עדות לקשב 0.89-. השם יודע מה זה אומר כי לא עשיתי עם זה כלום. שנה שעברה זכתה למורה מכילה שהייתה מתרגשת על כל הצלחה. השנה בדקה התשעים הוחלפה המורה למלכת קרח. המורה דיווחה כח הילדה חיה בעולם משלה מדברת לעצמה מנותקת ועוד שלל מחמאות - כבר הודבקה סטיגמה ולא נראה שהיא יוצאת מגדרה לעזור לה. שיעורי בית עם הילדה הם סיוט עבורי ומכיוון שהיא לא עובדת בכיתה מצטברים הרים של שיעורים. היא מקבלת שעות שילוב שהם טיפה בים סוער.
מאז שנפתחה שנת הלימודים אני בוכה עם כל הודעה שאני מקבלת. אני פשוט אובדת עצות מה אני עושה???

zivadina

New member
דרוש אבחון רפואי של הפרעת קשב

אבחון רפואי יגיד לכם באופן מוסמך אם יש הפרעת קשב ובאילו תחומים היא מפריעה לילדה. בדיקת טובה בלבד איננה מספיקה.
האבחון גם ייתן המלצות קלות לעזרה בלימודים. למשל:
א. לשבת בשורה הראשונה קרוב למורה, כדי שלא יהיו הסחות מתלמידים אחרים.
ב. לתת "מבחר" שעורי בית ולא את כל המשימות שקיבלו אחרים. למשל - אם התלמידים קיבלו עשר שאלות, הבת שלך תקבל 3 שאלות.
ג. אם הבת שלך לא מספיקה לכתוב בכתה, לדאוג לה לדף מודפס בסוף השיעור, או לסכם שתקבלו את המחברת של ילד מסודר כדי להעתיק.

ד. אחרי האבחון, ללכת ליועצת בית הספר ולסכם מהן ההתאמות שתקבל הבת שלך. תנסי כבר עכשיו לסכם את הדברים האלה עם המורה החדשה.

ה. במידה שהרופא לא הציע התאמות לימודיות, לבצע אבחון דידקטי שיציע את ההתאמות האלו.

הערה: על פניו, נשמע מתוך תיאורך שלילדה יש הפרעת קשב ללא היפראקטיביות, שמאופיינת במוסחות עם חולמניות. כדאי לסיים בהקדם את האבחון הרפואי כדי לעזור לבת שלך להשתלב בחברה ובלימודים לפני שהיא תפתח דימוי עצמי שלילי של עצמה. בנוסף, הטכנאי של ה"טובה" לא למד רפואה, ויכול לתת רק את תוצאת הבדיקה הממוחשבת שבוצעה בחדר שקט וללא הסחות. זה איננו שיקוף של כל סביבת החיים של הילדה.

עוד הערה: לפעמים מורה שמדברת טובות על הילד עושה את זה כדי להסתיר שמשהו לא בסדר, וגורמת להורים לא לעשות כלום. אז אולי המורה הלא נחמדה תגרום לך לבצע אבחון מוסמך ולקבל המלצות מקצועיות כדי לעזור לה.

יעל גגג

New member
כל מה שזיוה דינה אמרה!! ומחזקת

בבקשה, בבקשה, למען הדימוי העצמי של ביתך - לכי לאבחון. אל תפחדי גם אם יציעו לך טיפול תרופתי. ההשלכות של גרירת הטיפול על הבת עשויות להיות ניכרות מאד בעתיד ואני מדברת מנסיון.
לטפל ולעזור. זה עוד מוקדם - הבת צעירה וזו רק תחילת השנה, עם טיפול נכון תהיו שתיכן מופתעות מהשיפור הניכר (גם בבטחון העצמי ובאינטראקציה עם ילדים אחרים מתוך דימוי עצמי משופר).
מחזקת אותך, זה לא פשוט כרגע, אני יודעת.

למעלה