בבקשה עזרה!

DizzyMissLizzy

New member
מישהו צריך ליזום...

מי שמרגיש שהוא מבוגר ואחראי צריך ליזום פיוס. בד"כ אני מטילה את האחריות על ההורים. הם המבוגרים יותר וצריכים לגלות יותר פייסנות, לפעמים למחול על כבודם הפגוע, וליזום שיחה עם הנער. ישנם, כמובן, מקרים שבהם הנער או הנערה מגלים רגישות ובגרות, ואז, אם ההורים אינם יכולים לרדת מן העץ שטיפסו עליו, יכולים הילדים לעזור בכך. מנסיוני האישי, כשהיו מקרים בהם אחד מן הילדים פגע בי קשות, יכולתי בקלות להסתובב ימים שלמים עם תחושת עלבון כבדה בלב, ולנתק ממנו מגע. אבל, אני לא נותנת לזה לקרות. אני תמיד מנסה לשדר עסקים כרגיל, ותוך יום יומיים האוירה חוזרת ומשתפרת.

דליה .ד

New member
שתי המלצות/הצעות

1. לקרוא פרק ראשון בספר "אוף גוזל" של עלי כץ. 2. ל"הזמין" אותו לדבר.... כלומר להתחיל לומר משהו ו"לשדר" הזמנה להשאיר משהו פתוח, מזמין שהוא יכול להשתלב בשיחה. אם זה לא הולך בפעם הראשונה...אז בפעם השניה...או השלישית או השלוש מאות...אבל מי סופר..... נושא השיחה חייב להיות מתחומי ההתעניינות שלו: תקלה במחשב...אולי...ספורט אולי....וכו/ 3. נכון הצעה שלישית אבל מי סופר...כבר אמרנו נכון? לקחת אותו לשיחה טיפולית אצל פסיכולוג מומחה לגיל הנעורים. יכול להיות שזה לא רק מרד או ריב אלא משהו יותר מסובך: דיכאון, מחשבות אובדניות, הפרעות אישיות וכו´. אני לא מנסה להפחיד, חלילה, אבל צריך וחשוב לבדוק כי נער שותק - סימן שמשהו קורה!

למעלה