בבקשה עזרה

aviv_b

New member
בבקשה עזרה

אני עובד במקום, שהמחלקה שלי לא מקבלת אפילו דקת מנוחה, את הצהרים אנחנו אוכלים כשאנחנו מדברים על לקוחות. הסמנכלית היום אמרה לי שזה החלטה של האנשים שהסכימו שלא יורידו להם 30 שעה בשכר, וככה הם אוכלים כשהם מדברים על לקוחות. אמרו לי שאם אין אנו מקבלים את ההפסקות החברה מחויבת לשלם לנו בנוסף לשמונה שעות עוד 45 דקות. מה החוק בנושא זה, האם החברה פועל כשורה, האם באמת מי שמקבל הפסקה יורד לו מהשכר 45 דקות. אנשים אומרים לי, שאם אני לוקח את ההפסקה, מורידים לי מהשכר את זמן ההפסקה. האם זה נכון? האם אם אני לא לוקח את זמן ההפסקה, כי העבודה היא נדרשת, האם אני אמור לקבל תוספת לשכר על השמונה שעות או שפשוט עובדים עלינו? בבקשה תענו לי

תשובה

אני לא מומחה לדיני עבודה. להלן מה שמצאתי בחוק שעות עבודה ומנוחה. לפי 20 לחוק ביום עבודה שנמשך יותר מ-6 שעות יש לתת הפסקה רצופה של לפחות חצי שעה. בזמן ההפסקה רשאי העובד לצאת ממקום העבודה אך אם המעביד דורש ממנו להשאר בגלל שנוכחותו חיונית נחשבת ההפסקה לחלק משעות העבודה. יוצא, שהפסקה חייבים לתת והיא מתוספת ליום העבודה. יתכן מאוד שלא ניתן לוותר על ההפסקה. יחד עם זאת, אין משלמים עבור ההפסקה אם מותר לעובד לצאת ממקום העבודה בזמן ההפסקה. אני מדגיש שאינני מומחה ומומלץ שתפנה למי שעוסק בכך.

aviv_b

New member
קראתי את החוק

אבל לא הבנתי, אם אני מקבל הפסקה של חצי שעה, האם המעביד צריך להוריד לי מהשכר על זמן ההפסקה. ואם אני לא לוקח הפסקה האם המעביד צריך לשלם לי על החצי שעה הזאת. אשמח לקבל תגובתך. כי המעביד פה טוען שהוא הסכים עם העובדים במחלקה, שהם לא יצאו להפסקה, ואז לא יקזזו להם את הכסף עבור ההפסקות. האם זה חוקי?

yatsek

New member
המעביד לא בסדר

ככל שאני יודע אם אתה עובד במשרה מלאה ההפסקות הינן חובה ולא רשות המעביד.

למעלה