בבקשה עזרה:

galitshir

New member
בבקשה עזרה:

מהו החוק היבש לגבי מזונות ודירה בין בני זוג ? הסיפור כדלקמן: אנחנו בני 30 נשואים 3 שנים יש לנו שני ילדים בת חודש ובת שנתיים. בבעלותינו דירה בשוייו 140 אלף דולר. משכורות : אני 5000 והוא 6000. נגיד ואנחנו נפרדים? כמה מזונות אני אקבל? והאם נהיה חייבים למכור הדירה ולחלוק חצי חצי בסכום? ניצא מנקודת התחלה שהתלנו מ 0 ביחד, וכמובן שהדירה ממושכנת. ???????????.

וחשבת אחרת?

משום שמתגרשים ויש רכוש..צריך להתחלק. זה אומר דירה..מוכרים..מחזירים לבנק מה שחייבים ואם נשאר עודף מחלקים חצי חצי. אם ברצון אחד הצדדים להשאר בדירה...הצד השני יכול לקנות את חלקו. לגבי המזונות? יש מינימום ..ואת זה בית המשפט יחליט. אבל תארי לעצמך שאת היית משלמת מזונות וחצי מזה היה הולך לבעלך..כלומר היית נשארת עם 3000 שקל לחיות... סתם תוהה

galitshir

New member
תודה על ההתיחסות אבל

אין כזה חוק שמחייב את הגבר לדאוג לקורת גג לאשתו ולילדים? מה המינימום לילד בדמי מזונות?

יש חוק.

יש חוק שאומר שצריך להתחלק ברכוש. שניתן מזונות..חלק מהמזונות הם גם מדור לילדים. הכל נימדד לפי רמת חיים שלה את והילדים הורגלתם לפי, יכולתו של האב.. באופן כללי ומכליל שמתגרשים..רמת החיים יורדת. תפנימי את זה. וביום ראשון..מחר תהייה כאן עו"ד שתענה על כל שאלותייך לכי לפורטל הגירושים..יש שם את כל התשובות שאת מחפשת. לכי לגוגל..

גדי40

New member
שאלת שאלה סבוכה...

הנושא כל כך מורכב שמפה תצאי עם ים של עיצות מעורכי דין תרצי עם עוד ים של עיצות ומרוב עיצים לא מוצאים את היער, כלומר לא תגיעי לתשובה חד משמעעית אני לא יודע אם את הולכת להתגרש בצורה נכונה הגונה או שאתם הולכים להתנגח בבתי משפט אפשרות א... דו שיח והגעה לפשרה ביניכם אם לבד ואם דרך מגשר, הנזק לא יהיה גדול אפשרות ב... מאבק כוחני דרך עורכי דין ואז התשלום לעורכי הדין ירושש אתכם וזה יהי לרעת הילדים לטווח הרחוק עליך לדעת שבית המשפט יקבע את גובה המזונות לילדיך בהתחשב במספר גורמים...הכנסה שלך, הכנסה שלו וחקירת יכולת, רמת החיים שחייתם בה בהיותך נשואה שלא תפגע, כמו כן יש נושא מדור אישה בזמן היותך פרודה וגם זה מורכב לגבי הדירה זה בכלל סיפור מורכב...מי שמחזיק בילדים רשאי מעצם החוק היבש להמשיך לגו בדירה בגלל החובה לדאוג למדור לילדיך אבל תהיו חייבים להגיע לפשרה בנושא ויפה שעה אחת קודם כי אם הדירה ממושכנת ונניח שיש החזר של 130 אלף$ והדירה שווה 140 אלף$ אז או שצד אחד יוותר על הדירה ואז יהיה קיזוז מהמזונות או להיפך הגדלת המזונות ( תלוי מי נשאר עם הדירה) ואז תשלום המשכנתא יהיה רק על צד המחזי בדירה לגבי הילדים היום כבר אין חוק שטובת הילדים זה לגור עם האם ולפעמים במאבק ממושך האב זוכה בגידול בקיצר את נמצאת בטרום מלחמה ומציע לך למצוא פתרון טוב שיהיה טוב לך ולילדיך ורצוי להתפשר מקוה שעזרתי

the b r i d e

New member
שוויון

יש חוקים, לא ממש מבינה בהם. אבל אם המשכורת שלך 5000, שלו 6000, למה הוא צריך לפרנס אותך בזמן שאתם עם אותה משכורת (מה זה כבר הבדל של 1000 ש"ח??) חצי חצי יקירתי. c'est la vie

galitshir

New member
את מצחיקה אותי

אני לא חושבת שהוא צריך לפרנס אותי, הוא לדעתי צריך לפרנס את הבנות שלו. לא??? אני לא מאלה שיפסיקו לעבוד וכו.....

כל פעם ניפעמת מחדש....

איזה סרטים אנשים מסדרים לעצמם.... ולא רק זה - גם שואבים את הילדים לתוך זה.... מי אמר מציאות עולה על כל דימיון-ולא קיבל..? אין לי מילים.

עזרא ראשונה...

"חוק יבש" זה חצי חצי מכל הזכויות והחובות שנצברו, מזונות + מדור לילדים (את משתכרת מעשה ידייך). ככה זה בגדול... אבל כאשר המציאות מגיעה - נכנסים לעובי הקורה ורואים איך אפשר להגיע לתוצאה הכי טובה - יש אפשרות להוון את המדור, יש אפשרות לרכוש את החלק שלו/שלה בבית ויש כל מיני פתרונות. הכי טוב זה לגשת ולקבל ייעוץ משפטי מתאים שיהיה "תפור" למקרה הספציפי שלך.

נגידו ש...

את מתגרשת, הדירה ממושכנת, הבנק בעדיפות ראשונה, מכסים משכנתא. את מרוויחה יפה, עדיין, גרושה+2 ללא קורת גג......אמממממממ תקרעי לו ת'צורה :))...הוא מרוויח 1,000 שקל יותר ממך, ממש לא פייר. יקירתי, כמו באגדות, הכל מתחלק שווה בשווה. גם בחובות גם ברווחים.

למעלה