בבקשה עזרה......

בבקשה עזרה......

אני בת 15, האמת היא שלראשונה אני נתקלת במילה "פיברומיאלגיה" והיא נשמעת לי די מפחידה ולא מובנת, אבל ראיתי את המילה "תשישות" ליד וזה ישר הדליק אצלי נורה אדומה... זה קצת ארוך, אבל חשוב לי להבהיר את עצמי. כבר בסביבות השנה אני סובלת מכאבי ראש כמעט תמידיים, חוסר ריכוז מוחלט בלימודים, תשישות ועיפות יתר. זה הגיע למצב שאני מחסירה בממוצע יום אחד בשבוע בלימודים - אני פשוט לא מסוגלת להתעורר, לא במודע, זה לא שאני לא רוצה ללכת לבצפר.....אני פשוט מרגישה שאני לא יכולה לזוז, הגוף כבד,כשאני מנסה להרים את הראש מתפרץ כאב ראש מחריד שגורם לי אוטומטית להניח אותו חזרה, וגם כשאני קמה איכשהו דבר שגורם לי לסבל רב, יש לי סחרחורות ואני לא מסוגלת ללכת ישר. כשאני בבצפר, אני לא מסוגלת להתרכז בשיעור, אני מניחה את הראש על השולחן ומחכה שזה ייגמר, אני נרדמת שיעור אחד ביום בממוצע. אני רוצה להדגיש את העובדה שהדבר לא נובע מעצלנות, או מאי רצון, זה פשוט ענין לא נשלט, אני פשוט מרגישה רע. ההורים שלי לא מסוגלים להבין את זה, הם חושבים שזה תלוי בי, שאני עושה בכוונה שאני מפונקת וילדותית וחסרת אחריות והכל "ענין של גיל ההתבגרות". כבר כמה פעמים הלכתי לרופא משפחה בקשר לכאבי ראש, אבל הוא לא מאבחן כלום ונמאס לי כבר, לאחרונה רציתי ללכת לעשות בדיקות דם כדי לברר, או יותר נכון להוכיח להורים שלי זה זאת אכן בעיה פיזית ולאבחן אותה, אבל למרבה האירוניה הבדיקות דם נעשות רק בשעה מוקדמת של הבוקר וכמה פעמים ניסיתי, ולא הצלחתי להתעורר, אבל אני ישתדל לעשות בהקדם. ויש את הענין הנפשי, אני סובלת מדכאונות מדי פעם אבל זה לא משהו כרוני, זה גם לא משהו שאני משתפת את ההורים שלי בו, יכול להיות שאיך אני שאני מרגישה מבחינה פיזית זה תסמינים פסיכוסומטיים לאיך שאני מרגישה מבחינה נפשית... זה עדין לא מקל עלי. אני פשוט לא יודעת מה לעשות, אני לא מבינה איך שאר הילדים בגילי מצליחים להתמודד עם הכל, ורק לי זה כל כך קשה. אשמח אם יהיו לכם הצעות, אם אני בכלל בפורום המתאים........

tiaa1

New member
שלום לך,התאור שלך מאד משכנע-שווה

בדיקה רצינית אצל רופא רציני.פני אל עמותת אסף(קישורים מעל ההודעות) או אל נאוה מנהלת הפורום וקבלי רשימת רופאים שיודעים לאבחן. בכלל,אם את כל כך סובלת כדאי שתבדקי, גם אצלי לכאבי הראש היה חלק נכבד בקשיי היום יום. הם היו מעירים אותי ב5 בבוקר, התרגלתי לקחת משהו נגד כאבים ולשכב במיטה עד שהכאב היה נסבל או עבר ויכולתי לקום, כך הפסדתי בקרים של עבודה. .אם תצייני מאיזה אזור בארץ נוכל להמליץ על מרפאה או רופא. לילה טוב.

........

גם לי יוצא להתעורר כל כמה ימים לפנות בוקר מכאבי ראש ולוקח לי בערך חצי שעה להרדם שוב. גם הרבה פעמים אני לא מצליחה להרדם בגללם, וזה לא שאני לא עיפה (כמו עכשיו לדוגמא). אני גרה במושב באיזור השרון, בסביבת הערים רעננה כפר סבא ונתניה, ותודה על הכל.....

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif את בפורום הנכון

פיברומיאלגיה פירושה: פיברו = סיבים, רקמת חיבור מיו = שריר אלגיה = כאב במילון המונחים של אתר הרפואה הישראלי Info Med, מוגדרת הפיברומיאלגיה כך: לועזית: fibromyalgia syndrome, FMS תסמונת כרונית שפוגעת בשרירים, מפרקים, גידים ורצועות בכל חלקי הגוף. הסיבות לתסמונת ולמהלכה אינן ידועות. היא גורמת לכאבים, קישיון ועייפות. אזורים רבים בגוף נעשים רגישים ללחץ קל. ______________________________________________________________ לגבי הסיפור האישי שלך - אין מנוס מבדיקות דם. לעייפות יכולות להיות סיבות רבות, גם לכאבי הראש, לדיכאון ובכלל. כבר היית אצל הרופא/ה?? אם את צריכה רשימה להתחלה - אני יכולה לתת לך. אם כבר היית - עשי את מה שהרופא נתן ואם יש תורך אדריך אותך לבדיקות נוספות. לגבי המשפחה - הפני אותם לפורום. עקבי כאן אחרי הכתבות המיועדות להיות משודרות בתקשורת ודאגי שההורים ישמעו. את לא לבד (נו, שוין!! - צרת רבים נחמת טפשים) אני מקווה שנצליח להקל על הסבל שלך.

dorgad

New member
פרפקט ניקניים שלום!

את מתנסחת רהוט ובוגר לגילך, ולאור תיאורייך אני משוכנעת שאת לא עושה הצגות. מציעה לך לתת להורייך לקרוא את התגובות כאן, ובכלל - להציע להם לקרוא באתרים המתארים את התסמונות (ראי קישורים). בנוסף - והכי חשוב - עלייך להגיע לרופא מומחה (ראומטולוג או נוירולוג, או במרפאת הפיברומיאלגיה/תשישות כרונית באיכילוב) על-מנת להגיע לאבחון ולטיפול מושכלים. בהצלחה!

למעלה