בבקשה עזרה

ר י צ ל

New member
בבקשה עזרה

היי אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר 11 חודשים. רופא הנשים שהיתי אצלו לפני כ 3 חודשים עשה בדיקה לדעתי מאוד שטחית (לקח פאפ וזהו) ולא אמר דבר או שלח לבדיקות אלא רק אמר להמתין בסבלנות.
אני רוצה להתיעץ עם רופא פוריות.
מישהי שנמצאת בכללית יודעת מה השלב הבא? איך קובעים תור? האם צריך הפניה? האם צריך לבצע בדיקות לפני? האם שווה לבצע בפרטי? איך מקבלים החזר אם כן?

הייתי מתחילה מרופא בקופה, שישלח

לבדיקות הראשוניות, בדיקת זרע, הורמונים, אולטרסאונד..
תקבעי תור לרופא פריון בקופה.לא זוכרת אם צריך הפניה של רופא נשים. ממה שזכור לי אם זה רופא של הקופה אז לא.. לא בטוחה.
&nbsp
בהצלחה

PAND76

New member
הי לך

מניסיוני, רופא נשים ורופא פוריות בקופות, נחשבים שני סוגים שונים של מומחיות. אז הפנייה לא צריך. קבעי תור וגשי. אם רופא הפוריות ימצא חן בעינייך יותר מרופא הנשים הרגיל שלך, את יכולה לבקש מפקיד אישור מיוחד לעבור באמצע הרבעון, ככה שהוא ישמש לך גם וגם.

רופא פוריות, ישלח אותך לבדיקות כלליות, לבדיקות FSH והורמונים שונים. יבדוק את הביוץ שלך ואת הרחם ב US רגיל ותלת מימדי. במקביל, תדאגי שהבעלול יקבל מרופא משפחה הפנייה לבדיקת זרע ויעשה אותה ויקבל תוצאות, עד שאת תסיימי את כל הבדיקות שלך. עם הכל תחזרי לרופא הפוריות והוא יגיד מה הלאה. ייתכן שמספיק לעקוב אחרי הביוץ שלך, לקבל כדורים כמו איקקלומין. תמיד יש מה לעשות. לא דוחפים ישר ל IVF ובגילך, לא צריך ישר תותחים כבדים כמו רופא פרטי. בהצלחה ובידיים מלאות במהרה.

למעלה