בבקשה - עזרה.

בבקשה - עזרה.

בשבת הבאה, אניח סוף סוף דשא בגני. מערכת השקייה ממוחשבת קיימת. האדמה כבר כמעט מיושרת, בליווי שיפוע לניקוזם של המים. פה מתחילה הבעייה. אינני יודע בוודאות מה השלבים בין פה לבין הנחת המרבדים? ריסוס (ואם כן אז איזה?), דישון (ואם כן אז איזה?). ולאחר הנחת המרבדים...... כל כמה זמן להשקות? מתי להדק? איך להדק (היות וכאן זו שכונה חדשה בהרחבת מושב, אז אין דוודים ישנים), האם ניתן לשכור מהדק דשא והיכן (אני גר באיזור השרון). עד היום, כל מה שעשיתי בגינה, משתחלה, נטיעה, מע´ השקייה וכו´, הרוב הגדול בסדר, לא רוצה לפשל בנושא הדשא. תודה מראש על עזרתכם. חגי.

yjuda

New member
גם אני נמצא בשלב מקביל לשלך-

והינה מידע שהצלחתי ללקט מהאתר של כל בו לגן- שאלה: כיצד שותלים דשא? הקפידו שהאדמה תהיה נקיה מעשבים. הדרך הטובה ביותר- להדביר את העשבים בריסוס ע"י ראונדאפ כשהעשבים עם עלווה גדולה וכשהם יבשים וצהובים לנכש אותם. שלב שני - לפזר קומפוסט על האדמה ולתחח את האדמה עם מתחחת או קלשון או טוריה. (ניתן לשכור מתחחת). 30 ליטר קומפוסט מתאים ל-5 מ"ר. שלב שלישי - ליישר ולהדק את האדמה בעזרת מעגלה.(ניתן לשכור מעגלה) ועכשיו אפשר להניח את מרבדי הדשא. מי שיקפיד על תהליך זה ימנע עשביה בדשא, ימנע בורות בדשא והדשא יקלט במהירות. בהצלחה. בהצלחה גם לי... :)

אוסנת123

New member
עוד שאלת דשא...

האם יש בעיה לשים דשא מסוג דרבן בגינה דרום מזרחית? (שמש כמעט מלאה) אני בונה על זה שבשטח הפצפון של הדשא שיש לי תהיה הצללה של עצים בעתיד אז השמש תקטן משמעותית... צריכה עצה... אני מעדיפה דרבן כי האלטורו פחות יפה בעיני.

פ123

New member
דרבן או אלטורו

לפני כחודשיים הנחתי מרבדי דשא מטיפוס דרבן ועסקתי המון בסוג הדשא המומלץ והרי לך: הדרבן הוא סוג הדשא הצורך מינימום שעות שמש (די לו בשלוש שעות שמש) הדרבן עמיד לדריכה, ובדישון נאות נשאר ירוק גם בחורף בניגוד לאלטורו הנוטה להצהיב בעונת החורף. האלטורו נעים יותר לדריכה ולטעמי יפה יותר במראהו, אולם הדרישה לשמש והמראה הירוק כל השנה הכריעה את הכף לטובת האלטורו. ב ה צ ל ח ה

אוסנת123

New member
ובכל זאת...

אני מודעת לכך שהדרבן מתאים לחצי צל אבל אני מעוניינת להבין האם הוא יודע להסתדר עם הרבה שמש! אני קצת חוששת שזה יהיה לו יותר מדי...

run5

New member
למה לך דרבן?

אצלי,לפני כשנתיים הגנן המליץ דרבן גרס מכיוון שחלק קטן מהשטח מקבל מעט שמש. אני לא בטוח כלל שבחרנו נכון (בדרבן...) נכון שני מעלות בולטות 1.מסתדר עם מעט שמש2.כשאלטורו בחורף נראה ממש אפור-מת הדרבן ירוק. לעומת זאת חסרונות הדרבן לא מעטות:מראה פחות יפה הדשא גס ולא ממש ממלא ויש הרבה חורים2.ביולי אוגוסט כשחם מאד יש פריחה ממש קוצנית ומעצבנת, 3.דשא שדורש החזקה רבה קיסוח כל שבוע לעומת פעם בשבועיים ויותר באלטורו. אני לא מבין אם יש לך הרב שמש למה לך דרבן? שלכן יש אלטורו ואני יושב ומקנא בקיץ(והאמת הוא מעט מקנא בחורף)

לדשן את האלטורו בדשן לחורף ואז...

הוא יהיה ירוק גם בחורף!!! לא צהוב ולא אפור!!! השאלה בין דרבן ואלטורו צריכה להיות מוכרעת קודם כל משעות השמש. אלטורו צריך מינימום 5 שעות שמש ולכן מתאים לרוב הגינות החצי מוצלות. הדרבן מתאים לגינות מאוד מוצלות, אבל בין חסרונותיו היותר ברורים הוא השתקמות איטית לאחר דריכה. אז אלא אם יש לך מדשאה ענקית שכמעט לא דורכים באותו מקום פעמיים, הייתי ממליצה להתרחק מהדרבן גראס. בדרך כלל דשא שזקוק למעט שמש, יצרוך הרבה מים באופן מובהק, אם יהיה בשמש רבה .

למעלה