בבקשה עזרה!

WHATEVER7

New member
בבקשה עזרה!

שלום לכולם!
צריכה את עזרתכם בבקשה!

אני מאוד מאוד רוצה ללמוד את המקצוע veterinary technician
וכפי שחלקכם יודעים או לא יודעים, ניתן ללמוד מקצוע זה דרך "מכללת מגן דוד ירוק" ושם המקצוע נקרא עוזר\ת וטרינר\ית
וגם דרך "מכון מגיד ללימודי המשך" (בית הספר לרפואה וטרינרית של האוניברסיטה העברית בירושלים.) ואצלם המקצוע נקרא אח\ות וטרינר\ית

עכשיו, האם באמת בשניהם זה אותו מקצוע, אותם לימודים? מה שונה בין שניהם? מה יותר טוב? מה יותר עדיף?
אני מאוד מבולבלת ומיואשת, אין לי את מי לשאול!

אשמח לתגובות, השערות, עצות, מחשבות, העדפות, יתרונות, חסרונות..מכולם!
יש פה וטרינרים שיכולים לעזור?
הצילו! :(

תודה מראש על כל עזרה!!!

יש הבדל גדול בין שתי ההכשרות האלו

הן בהיקף השעות, הן במרצים, הן בהכשרה המעשית והן באופן שבו מסתכלים על בוגרים של התוכנית. אה, וכמובן שיש הבדל בזמן ההכשרה ובעלות.

מציעה לך להשוות את תוכניות הלימוד של שני מוסדות הלימוד האלו וגם לרחרח ולדבר עם בוגרים של שני המוסדות. לא יקח לך יותר מידי זמן להגיע לבוגרים שישמחו לחלוק איתך את החוויות שלהם ודעתם על מוסד הלימוד. אפשר גם להריץ חיפוש באינטרנט ולראות מה אומרים על התוכניות האלו.

ובשורה התחתונה צריך לזכור שטכנאי/אסיסטנט/עוזר וטרינר/אח וטרינר הוא מקצוע שאינו מוכר בישראל ואין הכרח ללמוד אותו בשביל לעבוד במקצוע. יש מרפאות שמספיק להם שיש לאדם מוטיבציה ללמוד וגישה לבעלי חיים ואת ההכשרה כבר יתנו לו במרפאה. למרות שנדמה לי שלאור הצפת השטח בבוגרי הכשרות הגישה הזו נעלמת, ואשמח אם יתקנו אותי הוטרינרים הנוספים שבפורום.

בהצלחה!

טכנאי וטרינרי

יש הבדל בין ההכשרות. זו של מכון מגיד טובה יותר באופן ברור.
כפי שטלית כותבת, אי הכרח בהכשרה בארץ, וזו יוצאת כלכלית רק במרפאות מאוד גדולות, היכולות לספק עבודה בהיקף משרה גדול. כאשר מרפאה ממוצעת פתוחה 6 שעות ביום, היקף המשרה הוא בהתאם, וצריך להיות מודעים לכך.
אסיסטנטית/סייעת/אחות וטרינרית (לא משנה איך קוראים לזה) טוב/ה זה נכס לכל מרפאה, אבל בוודאי שבהתחלה המשכורת איננה טובה במיוחד, לצערי.
אסף

למעלה