בבקשה עזרה....

בבקשה עזרה....

בני בן 5 מאובחן PDD . לומד כבר שנתיים בכיתת תקשורת של בית ספר לחינוך מיוחד חרדי... רציתי לדעת האים תוכניות הלימוד , המקצועיות והפיקוח על רמת היידע של הצוות , זהה לרמה בגנים החילוניים, או הממלכתי דתי?? לאחרונה אני לא כל כך מרוצה , קשה לי להצביע על משו ספציפי אבל אני רוצה את הטוב ביותר עבור בני....... מה גם ששנים אילו הם קריטיות עבורו , וזה יושב לי על הלב שאולי יש מקום יותר טוב,,,,, אשמח לקבל תגובות מכל המגזרים , במיוחד מהציבור החרדי דתי... [ אם יש פה בכלל ] תודה ויום נפלא.... אמא אוהבת.

AutismTimesTwo

New member
...

אני מתקשה להאמין שיש מישהו כאן שיש לו את הידע לבצע את ההשוואה שאת צריכה.
אני ממליץ לך לפנות לממונה על מחלקת החינוך בעיר - שהיא אמורה להיות בעלת הידע הנדרש לבצע השוואה כזו. וממילא היא אמורה לתת לך סיוע כזה.

בהצלחה.

ELDOX1

New member
חינוך מיוחד חרדי

בני בן 9 מאובחן כ-PDD ולומד בחינוך מיוחד חרדי מגיל 3.
אני מאד מרוצה מרמת הטיפול. הצוות נותן את הנשמה.
הייתי בקבוצת תמיכה עם הורים חילוניים ודוקא להם היו הרבה טענות.
כמובן שכל מקרה לגופו וכל מוסד חינוכי לגופו.
צריך לעכוב ואם יש מה להגיד, מניסיוני, הצוות תמיד מוכן לשמוע ולטפל.
כיום, החינוך המיוחד החרדי התפתח מאד ואין סיבה שיהיה ברמה נמוכה מהחילוני או הממלכתי דתי.

גנים התנהגותיים בבני ברק

שלום רב,
אני מכירה מקרוב את הגנים הטיפוליים בבני ברק,
הגנים פועלים מטעם העמותה לילדים בסיכון בפיקוח של ד"ר ציפי שני ועם צוותים התנהגותיים מוכשרים.
אני ממליצה לך לבדוק את האפשרות לעבור לאחד מגנים אלו.
בהצלחה,
גילי

רק להבין משהו מסיבה אחרת לגמרי

את קשורה או עובדת עם ד"ר ציפי שני ? יענו ממה שאני יודעת (מכירה אותה טוב למדיי ) היא ד"ר לפסיכולוגיה התנהגותית וחשבתי לעצמי שבין זה לבין הניתוח ההתנהגותי יישומי יש הבדל כלשהו , טעיתי? אשמח להסברים לידע כללי אפשר גם במסרים.

פסיכולוגיה התנהגותית

היי ענת,
ציפי היא אכן פסיכולוגית אשר למיטב ידיעתי מאמינה ודוגלת בגישה ההתנהגותית. אני מכירה את ציפי מעבודה משותפת לאורך כמה שנים בגנים ההתנהגותיים בבני ברק (אני כמנתחת התנהגות והיא כפסיכולוגית)
אין כל הבדל מלבד הטכניקות הטיפוליות בין הפסיכולוגיה ההתנהגותית לניתוח התנהגות יישומי. הבסיס התיאורטי זהה לחלוטין.
גילי

ELDOX1

New member
גני תקשורת בב"ב

ד"ר ציפי שני ראתה את בני כשהיה בן 3. היא הסתכלה עליו 3 דקות בדיוק! ואמרה: PDD.
לא היה לי מושג מה זה.
תוך שבוע הוא כבר היה בגן תקשורת של עירית ב"ב בשיתוף עם העמותה לילדים בסיכון.
4 שנים הוא בילה שם ואין לי מילים לתאר את עבודת הקודש הנעשית שם!
הגנים עובדים בשיטת ABA ומשלבים גם טיפולים רגשיים.
כיום בני לומד בכתת תקשורת בבית ספר רגיל.

kerench

New member
אני מבינה שגנים אלו עובדים עפ"י שיטת ABA

אני מתעניינת בנושא
אם אני גרה ברמת גן איך אני יכולה למצוא גנים העובדים עפ"י שיטה זו?
אומנם אנחנו לא חרדים אבל האם הגנים בב"ב כוללים רק ילדים חרדים? ואם לא האם אנחנו כתושבי ר"ג יכולים להשתלב בגן בב"ב?

שימי לב יקירתי-

מדובר בגנים חרדיים. אם את לא שייכת למגזר חבל לבלבל את הילד . הבן שלי היה בגן חב"ד רגיל עם גננת מסורה אבל אני ממליצה לך לחפש גן "חילוני" מתאים. גן חרדי כולל שחרית, נטילת ידיים וברכה מתאימה, סדר ברכות, כיפה, ציצית, תכנים מתאימים. אני לא נגד זה, בעצמי שמתי את הבן שלי במסגרת דתיה וגם אני "בוגרת" מסגרות דתיות בגיל הזה . אני רק חושבת שאת צריכה להיות מודעת לשוני. מעבר לזה- כל גננת נבדלת ברמת המסירות או המקצועיות ואי אפשר להכליל-בדיוק כמו בגנים חילוניים.

kerench

New member
אוקיי הבנתי.. יורדת מהעניין....

אז נשאר האופציה לחפש ברמת גן.. איך מחפשים מול העירייה?

איילה810

New member
ל-kerech

את סומכת על האיבחון??? תוך כמה זמן איבחנו אצלך ??? אני גם מחפשת שיטת aba והבן שלי בגיל בנך..

איילה810

New member
למה רק בגנים חרדים?

הנה אני חדשה כאן ואובדת עצות בדיוק כתבתי פה הודעה על aba
והאם גן דתי יכול לתרום מעבר??? הרי שבגן דתי יש הרבה קונספטים שמלמדים את הילדים ( כיבוד הורים תפילות וכדומה ..זה לא תורם ללמד את הילדים למלא הוראות ולהבין דברים מופשטים??? )

dina199

New member
על רמה באיזה נושאים מדובר?

ומה הסיבה שאת מחשיבה את השנים האלה קריטיות ?
את כתבת שאין משהו ספציפי , אבל עדיין משהו מפריע.

למה את קוראת לעצמך פרפר בלי כנפיים?

הכנפיים בסיפור שלכם הן קטנות יותר , חלשות ודקיקות, אבל עם טיפול נכון הן יתחזקו. לא?

למעלה