בבקשה עזרה!

באטונס

New member
בבקשה עזרה!

שלום, אני נמצאת בבעיה ולא יודעת כ"כ מה לעשות.
בעלי ואני הכרנו לפני שנה, נשואים 4 חודשים ואני בהריון בחודש 3.
מהרגע שהתחתנו אנחנו לא מפסיקים לריב.
אני מאוד אוהבת אותו והוא אותי אבל הוא עדיין לא הבין שהוא נשוי עם ילד/ה בדרך ולא רווק.
אני בת 23 ובעלי בן 28, אך חי חיי רווק בין 18.
הוא נפגש עם חברים שלו (הרווקים) כמעט כל יום, מדבר איתם בטלפון יותר משהוא מדבר איתי פנים אל פנים, מעשן חשיש איתם ובלעדם, שותה אלכוהול
מדי פעם עד שכרות (אנחנו מכירים שנה וכבר יצא לי לראות אותו שיכור שש פעמים בערך).
מעבר לכך אנחנו גרים מאוד קרוב לכל החברים שלו ולמשפחה שלו, כשאני בעצם מרוחקת גם מהוריי ואחיי וגם מהחברות שלי.
ניסיתי כמה פעמים לדבר איתו על זה וכל פעם יוצא שהוא ה"קורבן" בגלל הצורה שבא אני מדברת אליו, הוא צודק בכך שאני לא מדברת ברוגע אבל אני פשוט כ"כ פגועה ממנו
וכועסת שאני לא מצליחה להשטלט על עצמי.
לפני 4 ימים, אחרי שבת שבה רבנו והוא החליט במקום להתפייס איתי לשבת עם חברים בגינה שלנו (כשאישתו בהריון בבית) ולהשתכר, אני החלטתי לעזוב את הבית. הודעתי לו חד משמעית שאני לא חוזרת הביתה עד שהוא מתחיל להתנהג כמו בנאדם נשוי בן 28 עם משפחה: להפסיק לעשן חשיש, להפסיק לשתות, להפסיק להתראות כל יום עם חברים או לדבר איתם כל הזמן בטלפון, לעבור לגור במקום נטרלי שבו שנינו יחסית קרובים למשפחה או חברים.
העזיבה שלי עניינה אותו, אני בטוחה, אבל יותר הטריד אותו מה יחשוב חבר שלו שהזמין אותו לחתונה של אחיו באותו יום אם הוא לא יגיע לאירוע כי אין לא רכב.
בקיצור, הבנתי בעזרת ההורים שלי שהדרך היחידה לגשר בין הפערים בתקשורת בינינו היא טיפול זוגי, שהוא היה נגד לחלוטין. הודעתי לו שאני לא חוזרת הבייתה עד שאנחנו פותרים את המצב וחייבתי אותו להגיע לטיפול.
אתמול היינו בטיפול. המטפל סיכם בסוף כי בעלי צריך להחליט אם הוא לוקח על עצמו את הבקשות שלי ומתחיל ליישם אותן באופן מיידי, כיוון שאני לא מתכוונת לחזור הבייתה עד אז.
בעלי מאוד פגוע וחרד מכל זה. נורא קשה לי לראות אותו ככה. אני עדיין לא חזרתי הבייתה והוא מאוד מתגעגע אלי, גם אני אליו אבל אני יודעת שאם אני אחזור הוא לא השתנה, הוא חייב להבין את חומרת המצב.
אני בעצם מבקשת עזרה לתמיכה שאני עושה את הדבר הנכון, יש לנו עד יום ראשון בשביל לראות מה בעלי החליט וזה נורא קשה לי לא להיות איתו. אני מרגישה שאני נוטשת אותו בזמן שהוא הכי צריך אותי.
חייבת תמיכה אובייקטיבית! תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
את רוצה תמיכה, או דיעה?

אני אלך על דיעה.
אני חושב שאת טועה.

אני מבין שזה מאוד מתסכל שבעלך הטרי לא מתנהג כמו בעל טרי וכמו אבא לעתיד. זו אכן בעיה. עד כאן את צודקת.

הטעות שלך היא בזה שאת חושבת שהוא יכול להשתנות לפי הזמנתך. הוא לא יכול. זה צריך להיות לך מאוד מאוד ברור.

לא רק זה, אלא שגם הטיפול הזוגי לא ישנה אותו. גם את זה את צריכה להבין.

הטעות היסודית שלך היא בזה שחשבת שעמידה של 30 דקות מתחת לחופה משנה בן אדם. מסתבר שמחקרים רבים מאוד מראים שזה לא עובד ככה. האדם יוצא מהחופה בדיוק אותו אדם שהוא היה קודם + טבעת על האצבע. זה הכל.

אני יודע שאת מצפה ש... ואת חושב שצריך ש.... ואצלך במשפחה מתנהגים אחרת... ועוד ועוד. אני אפילו מוכן ללכת לקראתך ולהגיד שגם אני חושב שצריך. אבל זה שצריך עוד לא אומר שזה יכול לקרות.

---

מה אני כן מציע לך:
- להנמיך ציפיות בצורה דרמטית.
- לוותר על תפקיד הצודקת והמוסרית
- להתחיל לכבד את הבן אדם הזה, אפילו שהוא עושה דברים מסוימים שהם אינםנטיליים. זה לא נותן לך זכות לזלזל בו או להתנשא מעליו.
- להביא לעניין המון המון סבלנות.
- וגם: לקחת אחריות על המצב. את בחרת להתחתן עם האיש הזה נישואי בזק. את החלטת להביא איתו ילדכשהוא מי שהוא. נא לא להעביר את האחריות להחלטות שלך למישהו אחר.

נ.ב. ציטטת מה אמר המטפל בסוף הפגישה. אני יכול להגיד לך כמטפל שאני יודע בוודאות שמטופלים כל הזמן מצטטים אותי, והם כמעט כמעט תמיד מצטטים לא נכון. הם שומעים את מה שרצו לשמוע ועם זה רצים להגיד שקיבלו אישור לדעתם.

באטונס

New member
אתה שוכח כמה דברים בסיסיים!

קודם כל, לא רק אני החלטתי להתחתן ולא רק אני החלטתי להיכנס להריון, זאת הייתה החלטה משתופת של שנינו.
מעבר לכך שבעלי לא היה כזה לפני החתונה, היינו זוג בלתי נפרד, הוא כיבד אותי ואני אותו והוא לא היה מעשן או שותה בכמויות שהוא היום.
לכן, ממש לא ציפית שהבנאדם השתנה מיד אחרי החופה.

מעבר לכך, שלפי הגישה שלך, אני פשוט צריכה להמשיך לסבול בשקט. מה כתבתי פה שהבנתי מכך שאני צריכה להעינש?! שהתחתנתי מהר?
אולי בשבילך אלה נשואי בזק, אנחנו זוג דתי, זה מקובל אצלנו להתחתן תוך זמן כזה, אנחנו בטח ובטח לא הזוג הראשון והאחרון שעשה וישעה את זה ושרד. ההורים שלי הכירו 3 חודשים והתחתנו והיום הם נשואים 25 שנה באושר. ושוב, לא רק אני בחרתי בחתונה הזאת, גם הוא ולכן לא רק אני צריכה לוותר. עד היום אני הייתי זאת שויתרתי ולאחר שהבנתי שבקשות לא עוזרות לא הייתה לי ברירה אלה לעזוב את הבית.

ובקשר לציטוט, אין יותר מדי מה להבין מזה, זה בדיוק מה שהוא אמר! "עד יום ראשון תחליט אם אתה מוכן לשנות את הדברים האלה שמפריעים לאשתך, כשבאותו הזמן אישתך תשהה אצל הוריה, וביום ראשון תבוא להיפגש איתי לבד", גם אני וגם בעלי הבנו את אותו הדבר! הוא דיבר דיי ברור...

מעניין גם שכל הסובבים אותנו מסכימים איתי, ההורים שלו, אחותו, גיסו, ההורים שלי (אמנם לא אובייקטיבים, אבל הם מאוד אוהבים אותו), לכן אני חושבת שגם אתה לא מבין את חומרת המצב. בעלי מכור לעישון סמים, לאלכוהול ולחברים. אני אולי לא יודעת הרבה על התמכרויות, אבל אני כן יודעת שהן יכולות להופיע פתאום (לדוג' אחרי חתונה) והם צריכים טיפול מיידי וברור מאוד, אין פה מקום לויתורים.
מקוה שהבהרתי את עצמי טוב יותר הפעם.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אתם זוג דתי?!? תודה שנזכרת לציין זאת...

לא ציינת אם חרדי או דתי לאומי, אבל לא משנה.
בכל אופן, אין מה לעשות: הנורמות שונות מאוד מחברה לחברה, ולכן, מה שכתבתי לך באמת לא רלוונטי. מודה.

אז בואי נתחיל מהתחלה:

את אומרת שהוא שינה את התנהגותו מן הקצה לקצה אחרי החתונה. שהוא לא עישן ולא שתה ("בכמויות האלו") ושהוא כיבד אותך, דבר שנפסק אחרי החתונה.

אז אחת מהשתיים:

- או שבהוא באמת התהפך ב-180 מעלות, וזה מאוד דרמטי ולא שגרתי ומעיד על בעיה חמורה (אצלך, אצלו, בקשר או גם וגם). במקרה כזה שום ייעוץ בפורום לא רלוונטי, ורק טיפול מקצועי יעזור.

- או שהשינוי לא היה כזה גדול, את בעיקר עצמת עיניים לבעיה בגודל של פיל.

מאחר ואני לא יודע מה מבין השניים נכון, אני פשוט אשתוק.

בכל מקרה, אתם התחלת טיפול. כל השאלות מקומן בטיפול.

אני באמת מאחל לך הצלחה ושהנישואין יסתדרו על הצד הטוב ביותר.

קארניו

New member
גם את שוכחת כמה דברים בסיסיים

קודם כל אין מה לעשות השוואה להורים שלך כי כל אחד מגיב אחרת לנישואי בזק וגם אם
בעלך מאד רצה והיה שותף להחלטות ,יכול להיות שהוא מעכל את השינוי שחל בחייו רק עכשיו ולכן התגובות שלו בהתאם
ומשקפות את חוסר היכולת שלו להתמודד.

בנוסף, עלייך לזכור שבהריון ההורמונים שמשתוללים גורמים לרגישות יתר ולהפרזה בהערכת המצב האמיתי.

וגם הסביבה הקרובה כולל היועץ נוטים באופן טבעי לתמוך באישה ההרה יותר מאשר בגבר וזה מה שנותן לך
את האישור שאת צודקת לחלוטין והוא זה שמפשל וטועה .
אז כמו בכל הסיפורים גם כאן יש 2 צדדים ולכן אי אפשר להצדיק אותך ולהאשים אותו .

V i n a

New member
עצם העובדה שיש לו אישה בהריון

לא בהכרח אומר שהוא חייב להיות צמוד לך לשחלות בכל רגע ורגע מהיום, את יודעת..
אני חושבת שאת משתמשת בהריון כמו שוט, מצליפה בו בתקווה שיתיישר.

לגבי החשיש אני יכולה להבין למה תרצי שירגיע קצת, אבל לגבי כל השאר אני חושבת שאת מגזימה בטירוף.
אז עכשיו אסור לו לשבת עם חברים בגינה שלכם רק בגלל שרבתם קצת ואת בהריון?
קצת מציאות: הטבעת לא משנה אנשים, וגם הריון לא. מה שבאמת מציק לך, לדעתי, זה שיש לו חיי חברה ואילו את רחוקה מכל חברייך.
אולי במקום להגיב בצרות עין ולנסות לגרור אותו לאן שאת רוצה שיהיה, תנסי לפרגן לו קצת ואולי אפילו להצטרף אליו ולחברים שלו.
אם את רוצה אותו לצדך, זו לא הדרך. את רק תשיגי תוצאות הפוכות כל עוד לא תפנימי שאנשים לא משתנים בעקבות חופה או טבעות.
בהצלחה.

andmuchmore

New member
רק מטפל זוגי יכול לעזור

שלום לך,

לדעתי רק מטפל זוגי מוסמך יוכל לעזור.

את יכולה לנסות את המטפל שלי ושל אשתי.

שמו דורי לוי, עזר לנו מאוד . (את יכולה לראות פה)

ממליץ, שיהיה בהצלחה.

אף אחד לא מצפה שיהיה צמוד לשחלות

כשאנשים מתחתנים הם בונים את הקן שלהם ומתרכזים בזוגיות (נראה לי). אבל הוא מדבר עם החברים שלו בטלפון יותר משהוא מדבר איתה, ונפגש איתם כל יום. היא בכלל לא מגזימה בטירוף, היא בכלל לא צרת עין, יש לו בעיה.
לגבי החשיש, אין "להירגע קצת" פעם מכור תמיד מכור. וצריך לחשוב מה לעשות כדי לקדם את הזוגיות ולבנות סביבה טובה להריון ולהמשך.

Aski7

New member
"מתרכזים בזוגיות"

זוגיות לא אמורה לעצור את החיים. ואם אני הייתי מרגישה שזה כן עוצר לי אז זה נורה אדומה.
אם מתרכזים רק בזוגיות נוטים לפתח תלות!
גם כשיש זוגיות יש חברים ויש בחוץ..ויש דברים נפרדים.
וכן זה מאוד קשור ל"צמוד לה לשחלות", הבחורה רחוקה מהבית והחברים שלה (ואת זה היא חייבת לדרוש חזרה ) אז כל מה שיש לה זה אותו..ולו יש אותה וחברים..והיא נהיית דביקה ורוצה שהוא ימלא לה את כל החסכים האלה וככל שהיא חונקת יותר הוא בורח.. ואם זה היה הפוך והיא היתה עם חברות והוא לא אז הוא היה נדבק אליה.
היא באמת קצת משחקת על ההריון הזה. כי הבעיה האמיתית שהיא בודדה והיא לא עושה חיים כמוהו. ולה חסר הרבה.
אף אחד לא מצדיק את הבחור (לטעמי הוא ילד) אבל הדרישות שלה לא הגיוניות והיא חייבת למצאו פתרונות אחרים מאשר אולטימטומים מפגרים. (זה לא יעבוד לנצח!)
היא אישה והיא צריכה להיות חכמה ולא צודקת. לשחרר. למצאו עיסוקים. לנסוע בתדירות גבוה לבקר תמשפחה ולתת לו להתגעגע. וככל שתשחרר הוא ירוץ קרוב יותר.
למדתי מניסיון שכשמפעילים על גבר כוח הוא מתנגד..
לא הכל צריך להיות בדרכה ומה שהיא אומרת או חושבת זה לוא דווקא צריכים להיות החיים שלו. יש פה עדין שתי רצונות שונים מוחו שונים ומטרות שונות! ואסור לה להעלם!!
אני חושבת שהוא לא השתנה והיא דווקא הייתה קצת עיוורת לדברים האלו והייתה בטוחה שהריון ישנה משהו.. זה לא וגם הדרכים שלה לא.
אלא אם כן היא רוצה כלב ולא גבר. אז יש לה סיכוי לביית אותו עד שהוא יתפוצץ ויזרוק אותה.

אם את רוצה אובייקטיביות

אז זו לא תהיה תמיכה בהכרח...

וואו נשמע כמו הורמונים הריוניים.
אני יודעת שזה מעצבן שאומרים את זה ובכל זאת.

החלטת לעזוב את הבית כי בעלך יושב בגינה במקום להתפייס אתך עם חברים ומשתכר. כשאת בהריון בבית.

נראה לי ממש מוגזם.
איזה חוצפה הייתה לו להשתכר בגינה במקום להתפייס אתך?

אני מקווה שהמטפל שלכם יטפל גם בך ולא רק בבעלך.
תני לו אוויר.
אם לא יהיה לו כיף בבית יהיה לו כיף במקום אחר.
חבל.

אתה ממש ידען ורב ממדי

גם יודע מה זה הורמונים של הריון,
גם יודע מה זה לרצות לדבר עם בעל כשהוא מדבר עם חברים
ובנוסף יודע מה היא עבודתו של מטפל לגבי אשה בהריון עם הורמונים.

חשבת להיות פסיכולוג?

סליחה, משום מה חשבתי

ש"לאב מייקר" זה שם של גבר, ושהוא מתנשא על 'הורמונים' של הריון.
אני פשוט חושבת שצריך לכבד אשה בהריון, במיוחד אשה שמרגישה שבעלה לא מכבד אותה. דיבורים כמו "זה בטח ההורמונים של ההריון" מעצבנים אותי.
אבל האמת שאני לא מבינה כלום בנישואים ולכן סליחה אם פגעתי.

למה החלטת שאני גבר?

יודעת מה זה הורמונים ממי יש לי שלושה ילדים,
יודעת מה זה לרצות לדבר עם בעלי כשהוא עם חברים
ואני יודעת גם להתאפק ולחכות שהוא יהיה לבד,
ויודעת מה זה לתת לו לשתות בכיף עם חברים כשאני בהריון בבית.
.
אמנם אני לא פסיכולוגית אבל אני מאמנת. בין השאר זוגות.
ואני יודעת מה זה נשים שיושבות לבעל שלהן על העורק הראשי עד שנגמר שם הדם ונותר איזה
שלד דמוי גבר שתשוש מדי בשביל להגיד את דעתו.
שחושבות שאהבה זה שהוא לא יהנה בשום מקום אם זה לא איתן.

כתבתי לך את זה קודם- חבל שלא יהיה לו כיף בבית שלו.
זה שאת בהריון לא אומר שהוא צריך לשבת ולהחזיק לך את היד עד הלידה.
לפי הסיפור שאת בחרת לספר נשמע שאת ממש יושבת עליו חזק,
ועושה סרט של לעזוב את הבית כי הוא לא רצה להתפייס אתך.
עכשיו אני שואלת אותך- זה נשמע לך בוגר? רציני?

אולי במקום לתקוף בחזרה תחשבי רגע על מה שכתבתי.

Aski7

New member
שתיכן מבולבלות

היא לא זאת שפרסמה את הפוסט..
ואני מסכימה איתך. :)

עכשיו אני שמה לב

שמי שחשבה שאני גבר זו לא אותה אחת שפתחה את ההודעה...
אז כל אחת שתיקח את מה שמופנה אליה...

Aski7

New member
שאלה לי אלייך

ואל תפגעי...יש לי זיכרון לא משהו. אני אשאל בשלילה..
את לא זאת שפרסמה שבעלה מול הטלויזיה ולא אכפת לה ממנו רק שיהיה עם הילדים נכון?
הניק נראה לי דומה..
(אבל התשובות נראות קצת יותר ברוחי פתאום)

למעלה