בבקשה... עזרה - תקלה T41P

enoeht

New member
בבקשה... עזרה - תקלה T41P

שלום לחברי הפורום. נסיון עצוב עם חברה תל אביבית שתיקנה לי מחשב כף-יד תקין לחלוטין בעבר גרמה לי לנסות לקבל ייעוץ ממומחים בתחום בפורום של תפוז. ברשותי מחשב נייד מסוג T41P של IBM לאחרונה שמתי לב כי בחלק התחתון של המסך ישנו פס שחור דק בצורת ירח "היוצא" מהחלק התחתון הקשיח של המסך. הדבר נראה כמו "חוט שהתשחרר" מכיוון שהוא נראה גם כשהמסך כבוי ויוצא למעשה שטח שחור בתצוגה. כמובן שזה פנימי לחלוטין. הדבר אינו מפריע לי לעבודה עם המחשב בעסקיי, אך האם לפי דעתכם זה מסוג התקלות ש"מתפשטות" או משהו פשוט וסתמי ? הרבה תודה למשיבים ולמי שהקדיש זמן לקרוא ! אודי

enoeht

New member
קפצתי למטה...

אולי כדאי להוסיף שזה לא נראה כמו פיקסלים שרופים ?

Jan22

New member
לא נתקלתי בדבר כזה עדיין

אבל אם יש לך עדיין אחריות ,מומלץ שתפנה לסניף הקרוב של IBM לתיקון . אם אין לך ,תתקשר למענה האנושי שלהם ותבקש ייעוץ .

יכול להיות

שמדובר בשבר פנימי? קשה להגיד ככה, אם אתה יכול לצלם ולעלות את התמונה זה יעזור.

Ixion

New member
תקלות כאלה בדר"כ נגרמות משבר

בתוך הLCD עצמו. הLCD מורכב בעצם מסוג של נוזל גבישי, וכשהוא נהרס, הוא נראה כמו דיו שחור על המסך, ולמרבה הפלא, עדיין נותן להשתמש במחשב כרגיל. לא סביר שזה חוט רגיל (חוט בתוך מסך מחשב נייד?). ככל שתפתח ותסגור את המסך, הבעיה תחמיר (אפילו אם ממש קצת) בכל פעם. תצטרך לקחת את זה למעבדה בשביל תיקון והחלפה, מה שיכול להיות די יקר. לפחות זה IBM, אז לא נראה לי שתהיה לך יותר מידי בעיה.

למעלה