בבקשה עזרה דחופה

danitos

New member
בבקשה עזרה דחופה

דודה שלי משכירה את היחידה שלה לדיירת שנקלעה לבעיות כלכליות ועדיין לא גרה ביחידה וכבר הודיעה לה על לפני כחודש על התראה מראש של עזיבה. מעבר לכך שדודה שלי עכשיו יוצאת בנזק מהסיפור כיוון שעכשיו היא לא מוצאת אף אחד שיגור ביחידה במקום הסטודנטית הזאת.. החוזה נחתם באוגוסט ובעקרון הדיירת לא גרה ביחידה במהלך החודש הראשון מסיבות אישיות שלה, לפני שתם החודש הראשון- היא התקשרה ועדכנה את דודה שלי ששהיא לא יכולה להרשות לעצמה להחזיק דירה ולכן היא נותת לה התראה כפי שסוכם בינהן, דודה שלי הסכימה כמובן ואמרה לה שיחפשו במקביל דייר מחליף. הדייר המחליף לא נמצא וכאשר דודהשלי דיברה עם הבחורה שהיא צריכה לשלם לה על חודשיים וחצי {חודש שהיא לא גרה בדירה כלל וחודש וחצי על התראה מראש} הדיירת טענה שזה לא בסדר מאחר ובמשך שבוע וחצי לפני שדיברה איתה, חיפשה אותה בשביל ליידע אותה בנושא {דודה שלי הייתה בחו"ל} ואכן הושארה הודעה קולית ע"י הדיירת. ושזה אמור להיחשב כחלק מהזמן. דודה שלי עדיין לא פרעה את הצ'קים שבידה מאחר והיא מעוניינת לקבל את הכסף במזומן.{וככה סוכם עם הדיירת} לפי דעתי הדיירת עלולה לבטל את הצ'קים שלה ולהשאיר את דודה שלי בלי כסף בכלל. האם זה חוקי מצידה לבטל את הצ'קים? בכלל, וספיציפית על השבועיים שהיא טוענת שהיא לא מוכנה לשלם? יש בידי דודה שלי צ'ק בטחון על סך 10,000 ש"ח שלה, בידה והיא מבטלת אותו, עדיין ניתן לפדות אותו לפי הבנתי.. זה נכון? מה הפרוצדורה במידה והיא באמת מבטלת את הצ'קים? תהליך מורכב וממושך? ומה הסיכויים שלה במידה וחלילה נגיע איתה לבית משפט לצאת נקייה מהסיפור?? תודה תודה וסילחה על מיליון השאלות|

אם היא לא משלמת ולצ'קים אין כיסוי

(כי היא ביטלה או כי אין לה כסף בחשבון), אז יש להתריע בפניה על המצב, ואם היא לא משלמת ניתן לגשת להוצאה לפועל, ולפעול בהליך מקוצר להשבת הכספים (כל עוד מדובר על פחות מעשרת אלפים ש"ח). העלות של זה היא 140 ש"ח המתווספים לחוב הדיירת, והכסף אמור להגיע תוך עד שמונה חודשים. על השבוע וחצי במחלוקת נשמע לי שסך הכל הצדק עם השוכרת ויש לספור מזמן שהיא השאירה הודעה במשיבון, אלא אם יש בחוזה דרישה על צורה מסויימת בה יש להודיע מראש (לדוגמא בכתב), ואז אי מילוי דרישה זו עומד לרעתה. על כל פנים כדאי להתפשר על מנת לקבל את הסכומים ולעבור הלאה. פעם באה שמשכירים דירות סטודנטים לא כדאי לתת סעיף המאפשר פינוי בהודעה מוקדמת כי באמת קשה להשכיר את הדירות הללו באמצע שנה אקדמית.

danitos

New member
עוד נקודה חשובה

הדיירת טוענת כי היא לא אשמה שדודה שלי לא מצאה דייר במהלך החודש מאחר והיא העלתה את הסכום {היא העלתה ב200 ש"ח} וטוענת כי מאחר והתנאים השתנו לא הייתה זו אחריותה וכי כך היא פטורה מלשלם לה על החודש וחצי התראה מראש. האם יש אמת בדברים אלו?? האם יש סיכוי שהיא תצליח להתנער מתשלום החודש וחצי התראה מראש??? תודה על התגובות :)

לא, היא לא צודקת

אם היא הייתה רוצה להמנע מלשלם את החודש התראה אז עמדה בפניה האפשרות למצוא שוכר שיחליף אותה באותם תנאים. משלא מצאה, אז אם המשכירה הייתה מוצאת זה היה נחמד מצדה ומצמצם את נזקיה של השוכרת, אבל אין עליה חובה כזו. אני רק לא מבין למה חודש וחצי התראה ולא חודש כפי שסוכם בחוזה. אם היא הודיעה בזמן אבל הדודה שלך לא הייתה זמינה לקבל את ההודעה זו כבר בעיה שלה (כמו שאם מודיעים לך בדואר רשום אבל אתה לא אוסף את ההודעה אז זה נחשב כאילו הודיעו לך). שוב, זאת בהנחה שאין בחוזה דרישה על דרך ההודעה (לדוגמא, בכתב בלבד), ואז הודעה טלפונית גם תופסת.

למעלה