בבקשה, מחפשת מתכון

december2

New member
בבקשה, מחפשת מתכון

קל!!! למשהו מעניין עם בטטות (חוץ מבטטות מוקרמות) וגם עוגה בחושה, לא מסובכת מדי...אני עוד ברמת המתחילים, אבל מתה על הפורום הזה :)

יש לי מתכון מצויין לבטטות עם שום ו

3 בטטות פרוסות מתכון עצמי. 8 שיני שום כתושות טריות. 2 כפות שמן זית לשפוך על הבטטות. לפזר מעט מלח, ופלפל גרוס טעים מאודדדד [ תהנו.

december2

New member
קרם... לא שוקולד../images/Emo53.gif

הצלחתי להכין עוגה בחושה לא רעה. איזה קרם מומלץ- אין לי שמנת מתוקה ולא בא לי שוקולד. מה נשאר? לא מסובך מדי...

pirge

New member
בטטות מקורמלות בתנור

בטטה מתוקה בתנור 5 בטטות שטופות. לא קלופות. לא קטומות. חתוכות לפרוסות עגולות. 3 כפות גדושות אבקת מרק בצל 4 כפות סוכר חום 6 כפות שמן זית כף חומץ מערבבים היטב עד שהבטטות סופגות את הרטבים. מניחים בתבנית משומנת - בשכבה אחת יוצקים את הרוטב שנשאר מעל הבטטות אופים בחום גבוה כ-40 דקות לבדוק אחרי 30 דקות, אם הבטטה אדומה ורכה, אפשר לסגור את התנור, אם לא, להשאיר עוד 10 דקות ולבדוק שוב. ניסיתי עם אבקת מרק פטריות, כי זה מה היה בבית, יצא טעים וקיבל מחמאות מבני ביתי. אפשר להוסיף קורט קינמון ולהכין מכל ריבה ביתית-אפילו עם חתיכות. או עם סילאן. אפשר להוסיף גם רוטב סויה סיני מתוק וגם שקדים חצויים. להוסיף קופסה של שזיפי שגיב ללא נוזלים

december2

New member
פירגה! את גדולה!

אם אניזוכרת נכון, נתת פעם מתכון ללביבות בטטה?!??! וקרם... תצילי אותי. יש לי פה עוגה בחושה שהצליחה (לשם שינוי) אני חייבת ציפוי טעים...ללא שמנת מתוקה וללא שוקולד..

pirge

New member
במקום קרם יש אפשרות כזו:

למרוח את העוגה כולה בסילאן או ריבת משמש או אחרת ולצפות בקוקוס או אגוזים גרוסים. או כמו בתמונה על עוגה בחושה יוצקים סירופ מייפל או סילאן ומעל מפזרים אבקת סוכר. בבקשה.

pirge

New member
לביבות כתומות

לביבות כתומות בטטה גדולה מגוררת 2 גזרים גדולים מגוררים במגררת דקה תפוח אדמה בינוני מגורר במגררת דקה 2 ביצים טרופות 3 כפות פירורי לחם שן שום כתושה כפית עלי טימין טרי כפית מלח 3\1 כפית פלפל שחור גרוס מערבבים ביחד, ומעבירים עם כף למחבת עם שמן חם. מגישים את הלביבות עם רוטב יוגורט: יוגורט כף שטוחה מיונז מלח עירית קצוצה או נענע קצוצה.

december2

New member
תודה!!! חשבתי אולי ציפוי

עוגה -משהו עם ג'לטין. ? ושוב תודה

december2

New member
הלביבות טעימות, אבל

התפרקו בטיגון...למה זה קורה לי?
הכנתי ממש לפי המתכון...?

למעלה