בבקשה לעזרה וייעוץ

onesoul

New member
בבקשה לעזרה וייעוץ

שלום רב לך ! שמי שי ואני פונה אליך בנושא שקשור לילדים אך קצת גולש מהעניין בו עוסק פורום זה. תראי אני בן 24, מאוד אוהב לעבוד עם ילדים,יש לי סבלנות רבה לילדים,שפה משותפת, תקשורת טובה. הנושא של הדרכת ילדים תמיד היה קרוב ללבי. לפני יום יומיים הציעו לי עבודה בהדרכת ילדים ונקבע לי ראיון עבודה ביום שישי הקרוב שיבוא עלינו. תראי, אני סטודנט במכללת לוינסקי וזה זמן מה אני מחפש עבודה בתחום הדרכת ילדים וכו'. בבקשה תני כמה טיפים לראיון העבודה ביום שישי, יש לציין כי אני רוצה לצבור נסיון בהדרכת ילדים דבר שיש לי אך בצורה מועטה. כיצד לדעתך עלי להציג עצמי ? איזה דברים כדי לי לשים דגש עליהם, כאשר אני מדבר על מדוע אני רוצה לעסוק בעבודה מסוג זו? נניח ושואלים אותי שאלה כמו: במקרה שהילדים מתחילים לצעוק ולא מגלים עניין בנושא עליו אני אמור להדריך אותם, כיצד עליך לפעול / איך אתה תפעל? בבקשה עזרי לי אני נורא רוצה לחזור למעגל העבודה ולצבור נסיון בהדרכת ילדים בקבוצות. בתודה מראש ובברכה שי

onesoul

New member
תודה רבה

ע"פ המידע שנמסר לי ע"י הגורם המפנה אותי, כי מודבר בגילאי בית ספר יסודי , מכיתה ג' ועד כיתה ח (פלוס מינוס) שוב תודה רבה מקרב לב על העזרה שי

לאה_מ

New member
8-12 זה ג'-ו'.

קח בחשבון שזה טווח גילאים מגוון - מה שאתה מסביר לגדולים יכול לעבור קצת "מעל לראש" של הקטנים, בעוד שהפעילויות לקטנים יכולות לשעמם קצת את הגדולים. אני מדריכה קבוצה של כ-30 ילדים בכתות א'-ו' במסגרת ועדת ספריה בביה"ס של הילדים שלי, והמסקנות שלי בעניין פעילות לקבוצה רב גילית בינתיים, הן בעיקר אלה:
לגוון בפעילות במשך השעור - במיוחד לקטנים יותר קשה "להחזיק" שעור שלם עם פעילות אחת.
לשלב פעילויות מסוגים שונים. לדוגמא - אנחנו לומדים על תהליך הכתיבה וההוצאה לאור ודיברנו על התהליך הפיזי של הכתיבה - איך הוא מתבצע. עשינו דיון קצר בכתה על איך כותבים סופרים, איך כתבו בתקופות שונות, ומה היתרונות והחסרונות של כתיבה על נייר לעומת כתיבה במחשב. אחר כך חילקנו אותם לשלוש קבוצות (הטרוגניות) כאשר קבוצה אחת ייצגה את העבר, שניה את ההווה ושלישית את העתיד. המשימה שלהם היתה כזו - אתם סופרים מן העבר/העתיד/ההווה - תארו באיזה כלי כתיבה תבחרו כדי לכתוב את ספרכם, מה היתרונות והחסרונות של כלי הכתיבה שלכם. הכינו הצגה / ציור / פרסומת או כל אמצעי אחר שימחיש לשאר הקבוצה את בחירתכם. הקבוצה של העבר עשתה הצגה על עטי נוצה, הקבוצה של ההווה התחלקה ל-2 ועשתה שני מערכונים על המחשב, והקבוצה של העתיד עשתה תשדיר פרסומת למכשיר כתיבה עתידני שקולט את הדיבור שלך ומעלה אותו על הכתב. מכיוון שהשעור היה מגוון, שהם לא היו צריכים לשבת במקום אחד כל הזמן, שניתנה להם אפשרות לבטא את עצמם בהרבה צורות - כל אחד מצא את מקומו, והפעילות היתה מאד מוצלחת.
בחלוקה לקבוצות לחשוב (לפי סוג הפעילות) האם עדיף לחלק לקבוצות הומוגניות (לפי קבוצות גיל) או לקבוצות הטרוגניות.
לאפשר לילדים שלא מעוניינים להשתתף בפעילות סוג של פעילות אלטרנטיבית שלא מפריעה (למשל, אצלנו הפעילות נערכת בספריה. אם יש ילד שלא מעוניין להשתתף בפעילות שלנו, הוא יכול תמיד לקרוא ספר או לכתוב המלצה על ספר שקרא לעתון בית הספר או לעבוד על אחד ממשחקי הספריה שהתחלנו יחד להכין או, כמובן, לשחק באחד המשחקים האלה). הוא יכול לחזור לפעילות המרכזית בכל עת שהוא רוצה.
לתת תפקידים מיוחדים לילדים שמתקשים למצוא את עצמם בקבוצה (אצלי לקח לילדים מכתה ו' בערך שני שעורים למצוא את המקום שלהם בקבוצה. בשני השעורים האלה הקבוצה עסקה בהכנה של חידון בית ספרי בנושא הארי פוטר, ומשראיתי שהם לא רוצים לחבר שאלות כמו שעשו הילדים מכתות ג'-ה' ולא רוצים להכין פוסטרים ושלטים כמו שעשו הילדים מכתות א' ו-ב' ביקשתי מהם לחבר תקנון לחידון - זה היה פשוט להיט! והם כתבו תקנון נהדר! בשעורים הבאים ממש לא היתה להם בעיה להשתלב כחלק מהקבוצה ולתרום לפעילות).
להכין תמיד יותר פעילות ממה שתספיק לעשות.
לא להתאכזב אם לא מספיקים הכל - לדעת להתעכב על דברים שהילדים מגלים בהם עניין ולעבור במהירות על דברים שלא מעניינים אותם, אפילו אם בעיני הם מאד מעניינים.
אצלי ישיבה במעגל (בעצם שני מעגלים - מעגל פנימי שיושב על כסאות וחיצוני שיושב על שולחנות) מאד עזרה לכך שכולם מרוכזים בשעור ותורמים לפעילות. כמובן, שבשביל פעילות קבוצתית משנים את סדר הישיבה.
אני לא מאפשרת שום התנהגות שנראית לי אלימה, גם אם היא נתפסת כמשחק בעיני הילדים. לא קבעתי להם מראש שום חוקים או כללים, פשוט ביקשתי להפסיק כל פעילות כזו, ולא נתקלתי בבעיות מיוחדות בתחום הזה. לגבי הראיון עצמו - אני משערת שהלימודים שלך בלוינסקי הם יתרון. היית מדריך בתנועת נוער? זה נראה לי נסיון בהחלט רלוונטי. עשית פעילות התנדבות? זה גם דבר שנראה לי רלוונטי לציין בראיון כזה. אם אתה מתלבט לגבי תשובות לשאלות - אני מציעה שתנסה לענות עליהן כאן, ותוכל לראות את התגובות שלנו. בהצלחה!

onesoul

New member
ללאה

היי לאה ! זה שי שביקש את עזרתך בראיון העבודה שהתבצע היום, בנושא הדרכת ילדים. התקבלתי והשתלמות הראשונה היא ביום ראשון הקרוב, ברצוני להודות לך על עזרתך שסייעה לי לעבור את הראיון בהצלחה. אשמח ואודה פה מראש אם תהיה לי לעזר בהמשך ומקור מענה לשאלותי . בתודה רבה שי לוי.

לאה_מ

New member
שמחה לשמוע, שי.

אם תרצה לשאול שאלות נוספות, אתה מוזמן לפנות אלי במסר.

למעלה