בבקשה כנסו

בבקשה כנסו

שלומלום... אני עורך סקר לבית הספר, לגבי השבת . אני צריך לשאול לכל הפחות 10 אנשים... .. "לא תעשה כל מלאכה.." - מה אומר לכם המשפט, במה הכוונה ולמה? בצירוף הגיל בתודה מראש -דון-

בדיוק כמו שאתה שומע את המשפט....

לא תעשה כל מלאכה... אל תעבוד... השבת היא למנוחה והיא נבדלת מימי החול בכך שביום הזה אתה נח ולא עובד... ועוד המון דברים שאנחנו עושים בימי חול ולא בשבת... ואגב... אני גם אוכל הרבה בשבת...אבל זה לא קשור... אופיר בן 16

תמיד יש את הפירוש ההלכתי

מלאכה= יצירת דבר חדש. לא תעשה כל מלאכה= אל תיצור דברים חדשים. יווווו...

אננדה

New member
ומה עם מחשבה?

מחשבה זאת לא מלאכה? יכול להיות שגם היהדות קוראת לעשות מדיטציות ביום השבת?? המממ....
אני הולכת לחקור את העיניין....

דמיון

New member
אשריך!!!

אין דבר יותר נכון לעשות בשבת .מדיטציה מהותה עליה רוחנית,שליטה על המחשבה!וזוהי כל עבודת האדם בעולם הזה!!ייחודים!אם הינך דתיה ראי "אורות הקודש"חלק א´ לחיים ולשלום!!!

rami369

New member
תשובה לשאלה

הקדש את זמנך להתפתחות רוחנית ההעלה את המודעות על ידי הטענת הגוף האסטראלי בטחנים רוחניים כל זאת עשה לפחות כל שישה ימים זכור שככול שמודעותך תתעמק ותעמיק ברוחניות, גופך האסטראלי התקדם מהר יותר בגילגוליו אור ואהבה רמי

נטלי666

New member
תגובה

אני נחשבת ל"קטנה" מבחינת ההבנה שלי בנושא התורה והלכותיה אבל בשבילי המשפט אומר לקחת פסק זמן יום אחד בשבוע. אני לא מבינה את אלו שמפרשים את המשפט ולא חותכים נייר טואלט עם כניסת השבת ובמהלכה, או לא נוגעים בכסף, לעניות דעתי זה עושה את החיים יותר קשים ואני לא רואה שום מנוחה. אולי הם מסתמכים על מקורות שאני לא מכירה.. נטלי,17

למעלה