בבקשה ייעוץ ועזרה...

omri120

New member
בבקשה ייעוץ ועזרה...

רציתי לשאול שאלה. כי זה לא כ"כ ברור לי. מצטער אם זה יהיה ארוך...אבל אבקש עזרה. זה די חשוב לי,חברים. חברה שלי רוצה לעבור ניתוח קומסטי כלשהו....(לא כ"כ משנה האמת מה..) אבל זה עולה בסביבות 14,000 ש"ח. במסגרת האשראי שלה יש לה אפשרות עד 14,000 ש"ח...להיות במינוס. זה אשראי שנתנו לה כבר למעלה משנתיים. והיא מעולם לא ניצלה אותו. חסכונית ...חחחח בויזה יש לה עד 5000 ש"ח. שם יורדים לה כל חודש בסביבות ה 4000 ש"ח.... יש תקופות שהיא מגיעה להורדות גם של 4800 .....תלוי בתקופה. אבל בסה"כ היא די מאוזנת. היא כמובן עובדת והכל בסדר. מרויחה בסביבות ה 7000 ש"ח נטו. השאלה היא כזו: אני הבנתי (וזה נודע לי רק לפני מספר ימים...). נודעו לי שני דברים: 1. שאם היא רוצה עכשיו נגיד לקנות משהו ב 6000 ש"ח....(נגיד ...מחשב חדש ומשוכלל...סלון גדול..מקרר וכו....) זה אומר שהיא לא יכולה??? כי אם בויזה האשראי שלה הוא עד 5000 ש"ח...זה אומר שהיא בכלל לא יכולה "לגשת" למשהו שעולה בסכום שכזה???????????? אז אוקיי...נניח ואני מקבל את זה בהיגיון. אבל..(חכו לסעיף 2... 2.הבנתי ...באותה סיטואציה...שאפילו אם היא פורשת את ה 6000 ש"ח האלה...ל 20 תשלומים....(כל חודש יורד בעצם סכום זעום של 300 ש"ח..) אז היא גם לא יכולה????? זה אבסורד לא??? זאת אומרת שהיא אף פעם לא יכולה לקנות את המקרר הזה??? מה זה הבולשיט הזה???? היא חייבת שיהיה לה בויזה אשראי של לא פחות מ 10,000 ש"ח...בכדי לקנות את המקרר הזה??? ואם נלך על הקטע של הניתוח...אז היא צריכה (עוד לפני הכל בכלל) שיהיה לה לא פחות מ 20,000 ש"ח....אישור בויזה??? (14,000 הניתוח...+כל ההוצאות האחרות שיורדים לה מהויזה. חשמל..מיסים....פלאפון וכו' וכו'... אז מה עושים?? מה אתם מציעים לה לעשות?? בסה"כ היא עובדת באופן מסודר. מעולם לא נכנסה למינוס. בעו"ש היא כמעט ולא במינוס...(היא כבר לא ילדה. היא בת 25.) ומעולם לא היתה במינוס או בבעיות עם הבנק. משכורת סבירה של 7000 ש"ח בכל חודש. והיא רוצה לפרוש את זה לתשלומים...לא יאשרו לה את זה.??? זו ממש בדיחה. מה מציעים לי אתם להגיד לה שתעשה?? היא לא רוצה לקחת הלוואה.....כי היא טוענת שהיא לא צריכה הלוואות. יש לה את הכסף!! רק שהוא לא יכול להגיע אליה בבת אחת...והיא רוצה לפרוש בכל חודש נגיד 300 ש"ח....למה אי אפשר? אשמח לתשובות ותגובות אהה..ועוד דבר: יש אפשרות שהמקום עצמו יפרוש את זה לתשלומים...ללא כל קשר לויזה?? ז"א..אם במקום עצמו רשום...שיש פריסת תשלומים נוחה מאוד...ללא ערבים וכו'....זה אומר שיכול להיות שמתחייבים שם....והכסף יורד מהעו"ש??? ולא עובר דרך הויזה?? כי אם כך הדבר....בעו"ש היא יכולה להיות עד -14000 ש"ח. והיא מעולם לא ניצלה את זה. אז אם יירד משם כל חודש 300 ש"ח....זה מצויין. אשמח לתשובה. מצטער שזה היה כ"כ ארוך. אבל לא היתה לי ברירה.

nirdagan

New member
אולי ייקחו ממנה צ'קים דחויים

בשביל הניתוח או המקרר. צ'קים דחויים לא מקטינים את האובליגו.

פשוט מאוד../images/Emo132.gif

תגיד לחברה שלך שתפנה לבנק ותבקש להגדיל את מסגרת האשראי של הכרטיס. אם מדובר על ויזה, למשל, אז מסגרת של חמשת אלפים הינה המסגרת האוטומטית ובד"כ אם הלקוח לא מבקש אחרת מזרימים הוראה לחברת האשראי להנפיק כרטיס עם מסגרת כזו. בכל מקרה, כפי שציינת, חברתך מעולם לא הייתה בחובות ובחריגות בבנק לכן לא רואה שום סיבה שהפקיד בסניף יסרב להגדיל את המסגרת בכרטיס.

omri120

New member
מי בדיוק יגדיל לה את זה???

מי יגדיל לה את זה מ 5000 ל....14,000????? האמת שאין לה בכלל צורך במסגרת אשראי כזו גדולה!! כל ההוצאות שלה בד"כ מסתכמות ב 4600 ש"ח....פלוס מינוס. אז להגדיל ל 6000 או ל 8000...את מסגרת האשראי של הכרטיס נשמע סביר. אבל ממה שהבנתי..גם זה לא אמור להספיק!!! כי ,כפי שהבנתי.....אתה לא יכול לבצע עיסקה של 14000 ...אם המסגרת שלך בכרטיס היא 9000. (וזה כזה דבילי!! כי אם אתה פורש את זה ל 20 תשלומים...שכל תשלום הוא נגיד 1000 ש"ח...אז איפה כאן הבעיה??????? למה לא יאשרו?? ולכן...נגיד והיא תלך ותבקש להגדיל. נראה לך שהיא יכולה לבקש קפיצה כזו רצינית??? מ 5000 כיום....ל 14000?? ושוב,אני מדגיש. הבחורה עובדת. כל חודש נכנס לבנק 7000 ש"ח. מעולם לא נכנסה לחובות.....וכו' וכו'. אז מה עושים??? ואגב,עוד שאלה: האם היא תהיה חייבת להגיד לבנקאי או למי שזה אמור להיות....שהיא אמורה לעבור ניתוח??? או שזה בכלל לא צריך להיות עיניינו של הבנקאי או נותנת השירות....לשם מה הכסף הזה.. האמת שהיא מעדיפה שזה יישאר ביני לבינה בלבד. אבל אמרתי לה שיכול להיות שבבנק ישאלו בשביל מה זה....(אולי הם יירצו לאשר חריגת עיסקה..ואז הם יצטרכו את שם "העסק" או לא יודע מה... בקיצור--אשמח אם תענו לי על שתי ההתלבטויות שהעלתי כאן.

nirdagan

New member
אם היא לא תבקש הגדלת המסגרת

אז היא בטוח לא תקבל הגדלה. אז למה לא לבקש?

ayelet i

New member
ותוספת קטנה....

אין הבדל מהותי מבחינת הלוואה לעומת פריסת החוב לתשלומים בויזה (כאשר מדובר בקרדיט, לא בתשלומים ללא קרדיט) - בכל מקרה מדובר בפריסה של הסכום לתשלומים תמורה תשלום ריבית מסוימת. עצתי (ושוב - בהנחה כי הכוונה לפריסה לתשלומים בקרדיט ולא בתשלומים רגילים עליהם לא משלמים ריבית!) - להשוות את העלות של שני המסלולים - כלומר את הריבית שהבנק יקח לה על הלוואה (יש לקחת בחשבון את כל העלויות של ההלוואה, כולל עמלת עריכת מסמכים, ביול וכד' אם יש) לעומת הריבית על הקרדיט - יתכן והלוואה בנקאית דווקא תהיה זולה יותר.

omri120

New member
איילת...אבל תקשיבי שנייה...

היא כבר בזמנו קיבלה הלוואה מהבנק לשם רכישת משהו אחר....זה היה לפני שנתיים בערך.... ואז היא ראתה שזה ממש לא משתלם לה...אז היא לקחה הלוואה ממקום אחר. ואז כשבאה לבנק....(זה קרה ממש אחרי יום) ...רצו להחזיר את המצב לקדמותו. אבל היא ביקשה שאם אפשר כבר להשאיר את החריגה (את מסגרת האשראי) בעו"ש...על מינוס 14000. הבנק הסכים....וכבר שנתיים שיש לה "כאילו" אפשרות להיכנס למינוס 14000. אבל כמובן שחברתי מאוד אחראית...ומעולם לא נכנסה למינוס. אז ה (14,000) כאילו בעצם "שוכבים" שם. היא משאירה את זה ככה...כי אולי יהיה לה חודש שהיא תצטרך למשוך יותר כסף....אולי יהיו יותר הוצאות וכו' בויזה...(ככה לפחות היא חשבה. היא לא ידעה שהיא בכלל לא יכולה לעבור את המסגרת של ה 5000 בויזה). ולכן,כשאת אומרת לקחת עוד הלוואה. אז אני שואל: בשביל מה???? זה משתלם לה עכשיו לשלם עמלות...מסמכים....ביול וכל הבלגנים האלה??

ayelet i

New member
אני אומרת דבר כזה...

ניצול אשראי הוא ניצול אשראי. הוא מגיע בצורות שונות - משיכת יתר, הלוואה, תשלומים בכרטיס אשראי וכד'. יש סוגים שונים של אשראי שמתאימים לצרכים שונים של הלקוח (למשל - משיכת יתר מתאימה לפעילות שוטפת, הלוואה מתאימה כגישור עד לקבלת כסף ממקור כלשהו, או לצורך רכישת דבר מה חד פעמי וכד') - מה שאני אומרת הוא שכשמבקשים לנצל אשראי צריך לבדוק את כל האופציות שבהם ניתן לנצל את האשראי - ולבחור באופציה הזולה והמתאימה ביותר. לא, אני לא חושבת שכדאי לשלם עמלות וכד' לשווא - אני חושבת שצריך לקחת את כל העלויות הכרוכות בקבלת האשראי בחשבון ולבדוק מהי הדרך הזולה ביותר לנצלו.

למעלה