בבקשה התייחסו...

• פותח הנושא NM3
  • פורסם בתאריך

NM3

New member
בבקשה התייחסו...

שלום. אני בת למשפחה שבה 3 אחים מתוך ארבע עם הפרעת קשב כאשר אני היוצאת דופן, שבמזל ההפרעת קשב דילגה עליה, לאימי יש גם, וכעת גם חבר שלי גילה שיש לו... הוא ממש בהלם, ומתחיל להבין כל מיני דברים על חייו, שפתאום מתחילים להתברר. הוא בן 26 ואני בת 24.. איך אני יכולה לעזור לו? אודה מאוד לתגובות ולהצעות...

spidergirl

New member
תחקרו יחד

את הנושא. קיראו באתרים או בספר. אני מניחה שאת יודעת דבר או שניים על ההפרעה. ושתי שאלות אלייך: 1.איך לא זיהית את ההפרעה אצלו כבר בהתחלה? 2. איך זה להיות נטולת ADHD בסביבה ADHD ית? זה מסקרן אותי כי בדרך כלל ה- ADHD הוא חריג.

NM3

New member
האמת היא..

שמיד ידעתי אבל לא הייתי בטוחה אז לא אמרתי כלום. אמא שלי לעומת זאת אמרה את זה איך שהיא ראתה אותו. היא אמרה לא סתם הגעת למשפחה שלנו ועכשיו הוא מבין למה. הוא הגיע למשפחה הזו כדי שיעזרו לו להבין מה יש לו ולהתמודד, ויבינו אותו. איך ההרגשה? תמיד הרגשתי שאני נדחקת לשוליים כי אני "הילדה הטובה". ההורים שלי היו עסוקים כל הזמן באחי הגדול שעשה צרות באחותי שהייתה צריכה יותר תשומת לב ובאחי הקטן שאצלו הפרעת הקשב חזקה יותר. אני תמיד הייתי עוזרת לאימא שלי בבית ועושה מה שמבקשים, מכינה שעורים ובקיצור, הרגשתי די שאם היתה לי הפרעת קשב אולי היו מתייחסים אלי יותר. לא שאני באה להגיד שלא התייחסו אלי או משהו כזה אבל אני חושבת שהבנתם למה התכוונתי. בנוסף גם האחים שלי לא עשו לי חיים קלים. אחי הגדול תמיד קינא בי שאני מצליחה ללמוד ככה ושאני תלמידה טובה, ותמיד חשב בעקבות הפרעת הקשב שאוהבים אותי יותר ונותנים לי כל מה שאני רוצה למרות שזה ממש לא היה ככה. אחותי ואחי היו כל הזמן משתוללים ביחד והייתה להם שפה משותפת ואני הרגשתי קצת בצד. למרות שזה השתנה כשגדלנו. מקווה שעניתי לך...

NM3

New member
דרך אגב..

אחי הגדול לומד עכשיו באוניברסיטה יחסים בינלאומיים ומדע המדינה וכל הכבוד לו על זה, זה היה דבר מאוד מרגש עבורינו, כי ידענו כמה קשה הוא עבד בשביל זה.. אחותי גם היא סיימה את הבגרויות בהצלחה ותתגייס בקרוב, היא מיועדת להיות אסיסטנטית לרופא שיניים.. מה שאני באה להגיד זה שאפשר לחיות אם זה. זה לא שחס וחלילה זה קוטע את החיים, פשוט צריך לדעת איך להתמודד ואיך לעזור ולהבין אנשים עם הפרעת קשב. זה לא סוף העולם...

רציתי לדעת

האם בכל תקופת ההתבגרות האחים שלך לקחו ריטלין או שניסו להתגבר על הקשיים לבד ?

virlomi

New member
את יכולה למצוא עוד המומים

בפורום תמיכה למבוגרים AD(H)D

zivadina

New member
את מוזמנת לקרוא על מבוגרים ADHD

אם כי נראה לי שכבר למדת ב"אוניברסיטה של החיים".

למעלה