בבקשה הצילו!

GPilpelet

New member
בבקשה הצילו!

אלוהים אני נלחצתי בטרוף בבקשה עזרו לי!!!!! פרסמתי את ההודעה הבאה בפורומים של פסיכיאטריה : "אני בת 24 מטופלת מספר שנים בסרוקסט בגלל דיכאון. לאחרונה הופיעה אצלי תופעה ממש מוזרה ומאוד חריגה. אני אנסה לתאר מקווה שאצליח... אני מרגישה צורך (לא רצון) אלא צורך של ממש בתנועות מסויימות כמו: נאמר שאני במחשב אני מרגישה צורך ללחוץ על כפתור אגב זה תופס גם לגבי פלאפון ושלט של טלויזיה... אני יודעת שאם אני אלחץ לא יקרה שום דבר או מגיד במחשב זה סתם יצור אי נוחות יחזיר אותי אחורה בדפדפן או משהו כזה... ניסיתי להחזיק את עצמי ולא לעשות את זה אבל אני ממש לא יכולה... זה הופיעה לפני כחודשיים אבל זה היה בקטן ועכשיו מתגבר וזה כמעט רוב היום... הנה עכשיו אני מדפיסה פתאום יש לי צורך נוראיייי ללחוץ על המקש של אות מסויימת. ניסיתי לעשות נקישות באצבעות במקום זה.. לתופף כזה אצבע על אצבע, לא עוזר. אני -חייבת- ללחוץ. לפני 4 ימים הופיעו לי תיקים בעין אני לא בטוחה שיש קשר אבל לידע כללי. זה נמשכים במשך כל היום ונורא מפריעים. האם אני מתחילה להיות חולה במשהו???? האם מתפתחת אצלי איזו מחלה? למה קשורה התופעה הזאת... חשבתי שזה יעלם כמו שבא וזה לא וזה מתחיל ממש להפריע בחיי יום יום שלי. אשמח מאודדד לתשובה. בברכה הילה." באחד הפרומים מישהו אמר שיכול להיות שמה שיש לי זה Tourette Syndrome... אני קתצ חוששבת לקרא על זה בנט כי אני פוחדת לקבל את כל הסימפטומים רק בגלל הפחד שיכל להיות שיש לי את זה... אני מבינה שלכם יש נסיון וידע בנושא... האם זה נשמע כמו טוראט?? האם.... אמרו לי שזה חשוב... אני ישנה מינימות 12 שעות ביום ולא יכולה לקום.... פשוט לא יכולה להתעורר... בבקשה.... מיהשו יכול להגיד לי האם זה נשמע שקיבלתי את המחלה? ומה אני עושה.... בבקשה... אני מבוהלת.... תודה הילה...

amitbety

New member
תרגעי אין לך טוארט את פשוט בלחץ

שלום קוראים לי עמית . אני מבין שלא ישנת בלילה , חבל . קודם כל אני מבקש שתרגעי כי לפי מה שאת מספרת אין לך טוראט מה עוד שלא ידוע לי על מקרה בעולם של טוראט מעל גיל 21 וגם זה נדיר . כך שסליחה אבל כנראה שפיספסת. גם כן אין לך סיפור חיים המתאר חולת טוראט מיועדת. אז תנשמי עמוק ותרגעי - הכל כרגיל. קודם כל ככל שתלחצי התופעה שאת מדברת עליה תיגבר אז תעשי הכל להירגע לכי תעשי חיים דווקא ולמרות שאת בדיכאון זה יוציא אותך מזה. כמה זמן נמשכת התופעה ? תעשי מה שאני אומר ואני והאחרים נפקח עלייך עיין פה

השגיא

New member
עמית זה לא מדויק

אמנם ההגדרה של טוראט היא טיקים מוטורים וווקאלים שמתחלפים במיקום, בעצמה ובתדירות. זה מופיע בד"כ עד גיל 21. אבל שמעתי על מקרים שבהם התפתחה תופעה שדומה לטוראט, אצל מבוגרים, כתוצאה מטראומה גופנית. אני מציעה לך ראשית לא להיבהל ושנית לפנות לרופא. גלית

הלנה

New member
הילה שלום

קודם כל תרגעי... וגשי לרופא שלך. אני מניחה שאת מטופלת על ידי פסיכיאטר שנתן לך את הסרוקסט. זה לא נשמע כמו טוראט אלא יותר OCD, אבל כמובן שכאן אף אחד לא יוכל לתת לך אבחנה, כי אנחנו לא רופאים אלא הורים ללוקים בטוראט או כאלה שלוקים בעצמם. ורק הערה נוספת, גם אם היה לך טוראט... אני מבינה שאת לא יודעת מה זה, אבל מניסיוני אני יכולה להגיד לך שזה הרבה פחות גרוע מלסבול מדיכאון. רוב האנשים עם טוראט חיים חיים רגילים, לומדים, נהנים, מתחתנים, מביאים ילדים לעולם. כמובן שיש מגוון רחב של תופעות ולא כל טוראט דומה לשני...אבל זה לא כל כך נורא כמו שאת חושבת. בהצלחה!!!

amitbety

New member
נהדר

לא יכולתי לומר את זה יותר טוב. לגבי ה OCD לא נראה לי אבל כדי שתפנה לרופא כמו שאמרת

הילה חמודה - מקווה שהצליחו להרגיעך

ראשית , ברוכה הבאה לפורום....מה שאת מתארת מוכר לי כ"טיק" כתיבתי אצל חלק מהלוקים בTS....וכן יכול להעיד על טורדנות כפייתית. לדעתי כדאי לך למרות החשש..לשוטט קצת בפורום "טורדנות כפייתית" כדי לקבל יותר פרטים על התופעה...ובמקביל להיבדק אצל נוירולוג מומחה. אל תילחצי כי זה לא יוביל לשום מקום...אנחנו כאן איתך ונשתדל לעזור ככל שיתאפשר לנו..

שביק

New member
להילה השלום והברכה. ראשית כלל

לא בטוח שמדובר בתסמונת טוראט. הן מבחינת גיל התפרצות הטיקים והן מבחינת תיאורייך את הסימפטומים. הדבר החשוב ביותר הוא להירגע. דבר נוסף - צרי קשר עם הרופא המטפל שלך, הסבירי לו את התופעות החדשות. אני מניחה שמה שקרה כאן זה תוצאה של לחץ רגשי כלשהו אשר בא לידי ביטוי בדרך זו. גם אם הרופא יאבחן ויחליט שמדובר בOCD או טוראט, תגידי תודה לאל שזה רק זה ולא מחלה כלשהי. עם טוראט אפשר לחיות כרגיל, לנהל אורח חיים תקין וכו'. בעיקרון - כל לחץ מגביר טיקים ותהיה הסיבה אשר תהיה. מאחלת לך בריאות טובה והצלחה.

היי הילה,

זה לא חייב להיות טוראט, זה יכול גם להיות OCD. לעיתים הגבולות בין 2 התופעות מטושטשים. (יש הרבה מאפיינים דומים, וקשה לעיתים לדעת אם מדובר ב"טיק" של טוראט או ב"טקס" של OCD). כדאי לך לשוטט קצת בפורום OCD, ולבדוק עם עצמך האם את מזדהה יותר עם מה שמתואר שם. מצד שני, יכול להיות שזו רק תופעת לוואי שנובעת מהתרופות שאת נוטלת. לדעתי כדאי לך להתייעץ בדחיפות (לפחות בטלפון) עם הרופא שרשם לך את התרופות ולשאול אותו מה דעתו. אגב, יש טוראטניקים שהטוראט אצלם התחיל מנטילת תרופה (ריטאלין), ונמשך גם לאחר שהפסיקו ליטול אותה... אני מקווה שאצלך זה לא יהיה ככה.

adina3

New member
הי פלפלת !

אני לא רופא ולא רוצה לתת לך איבחון דרך המחשב.דעתי זה שאת חייבת להרגע...פשוט כך... צאי לים או למקום רגוע ,תנשמי אוויר צח ללא שום מחשבבות שליליות. אחר כך תרגישי יותר טוב ותוכלי לחפש לעצמך גורם טיפולי(רופא פסיכולוג או סתם חבר/ה טוב/ה אמפטית ועם רצון טוב ). לדעתי רק זה יעזור בתקופת "הלחץ". בהצלחה !

GPilpelet

New member
קודם כל!

תודה לכולכם על התגובות, על היחס, על האיחולים על באמת באמת הכל. אני לא מטופלת אצל שום רופא... אני התחלתי לקחת את התרופה אחרי שרופא רשם לי אותה אחרי מפגש אחד... ומאז לא ראיתי אותו מדובר ברופא של בריאות הנפש. התור שם 3 חודשים והם לא עונים לשאלות בטלפון לצערי אני לא יכולה לממן פגישה עם רופא מקצועי פרטי... ניסיתי לברר דרך הקופה אבל זה בעיה. אני שמחה לשמוע שאפילו אם זה זה, זה לא כל כך נורא. אני אנסה לברר לגבי OCD בכל אופן אני לא הכי מאושרת בעולם אם לאמר את זה בעדינות שיש לי את זה או זה... הדיכאון הזה לא הכי סימפטי בעולם גם ככה אבל עם התופעות החדשות האלה אני בכלל נכנסתי ללחץ... שוב אני מאוד מודה לכולכם... אלוי שידעתי מה לעשות... חג שמח! הילה

amitbety

New member
המלצה חמה

מה שאת מתארת יכול להיות תופעות לוואי מיוחדות של התרופה . ממליץ מאוד לגשת שרופא במר"מ או במיון בבי"ח דרך אגב 99% שגם כספך יוחזר לך . אפשרות שניה לגשת לרופאת המשפחה שלך והיא תפנה אותך למיון בבית חולים אבל לגשת לרופא כדי שיבדוק את התופעות האלה . יש להיזהר הסרוקסט תרופה ממכרת מאוד !!!!! גשי להיבדק!!!

חגית35

New member
נשמע כמו תופעות לוואי של הסרוקסט

את נוטלת עוד תרופה אולי? ממשפחה אחרת או כלשהיא??? לי זה נשמע כמו תופעות אקסטרה פירמידליות (התקשויות שרירים או קפיאתם בלתי רצונית, עיוותים, תנועות לא רצוניות ועוד) חפשי על זה פה בפורום כתבנו על זה בהקשר למס' תרופות ידועות שמוכרות לנו לטיפול בטוראט. או חפשי ברשת: extrapyramidal symptoms - בקיצור- eps מצרפת לך קישור על פירוט התופעות והסבר להן למרות שהן אופייניות לתרופות אנטי פסיכוטיות דוקא ולא לנוגדי דכאון יש מס' דיווחים על סרוקסט ו/או על פרוזאק ותופעות אלו בשילוב עם עוד תרופה אנטי פסיכוטית (אורפ או ריספרדל או האלידול) או לבדה. קראתי על זה מס' פעמים. יש לדווח לרופא שרשם לך את הסרוקסט. לרוב אם זה חמור מפסיקים את הטיפול ומחליפים במידת האפשר לתקופה אחרת.יש מס' תופעות השייכות לסימפטומים של תופעות אקסטרה פירמידליות שהן בלתי הפיכות (כמו הטרדיב דיסקינזיה) לכן לא הייתי מתעכבת עם הביקור אצל הרופא אילו הייתי במקומך.

חגית35

New member
עוד דבר... מיץ אשכוליות ותרופות:

כתבתי פה לא אחת על האזהרה שלא לשתות מיץ אשכוליות לנוטלי תרופות שונות בשל אינטראקציה שלילית שמעלה את רמות הרעילות של התרופה והסרוקסט בינהן אם את שותה מיץ אשכוליות הוא יכול להיות הסיבה לכך. נשמע תמים: מיץ אשכוליות? אבל מזון ותוספי מזון ותרופות לא תמיד הולכים יחד. הנה קטע קטן של הסבר באנגלית: בעצם העובדה שהמיץ מאט את פירוק התרופה בגוף- הוא מאפשר לה להצטבר בגוף למינונים מסוכנים בדם! ההשפעה היא עד 3 ימים משתיית הכוס האחרונה של המיץ ויכולתה להשפיע על האינטראקציה עם התרופה. (הכוונה יותר למית סחוט טרי אם כי מומלץ להימנע מכל מיץ שיש בו אשכוליות). Grapefruit Juice Possible Harmful Interaction Grapefruit juice slows the body´s normal breakdown of several drugs, including some benzodiazepines, allowing them to build up to potentially dangerous levels in the blood.1 A recent study indicates this effect can last for 3 days or more following the last glass of juice.2 Because of this risk, if you take benzodiazepines, the safest approach is to avoid grapefruit juice altogether. שורה תחתונה- למי שלוקח תרופות פסיכיאטריות ו/או אחרות מהרשימה- שיימנע משתיית מיץ אשכוליות. בלינק השני שצרפתי בעברית, מאתר הבריאות הכללית, יש עוד שמות של תרופות כגון- ווליום, אורפ, היסמנל (אנטי היסטמין), אנפרניל. יש לך על זה מידע בעברית באתר הזה: http://www.miok.co.il/ תקישי בחיפוש שם את המילה אשכוליות ותקבלי מס' מאמרים- אחד מהם עוסק במיץ אשכוליות ותרופות.

למעלה