בבקשה, המלצה לסלט

december2

New member
בבקשה, המלצה לסלט

אני רוצה להכין סלט "עשיר "- חסות, ירקות, וגם אגסים או שזיפים, עם רוטב טעים, כמו במסעדות. יש לי חומץ בלסמי, חרדל דזון, פקאנים. אבל לא מוצאת פרופורציות. תצילו אותי? תודה!!!

רוטב לסלט - כרוב / חסה

מקור המתכון - 1מדינת ישראל שמן זית 1 כפית חרדל מלח 1/2 כפית סוכר 1/4 כפית פלפל לבן 1 כפית חומץ בלסמי 1 גמבה/פלפל אדום קצוצה דק לערבב ולצקת מעל הסלט מי שאוב חמוץ יותר - לוהסיף מעט לימוןסחוט ניתן לפזר מעט - אגוזים, שומשום, גרגרי רימון

december2

New member
חציל קלוי- כמה זמן ../images/Emo163.gif

מכינים? לשים בנייר אלומיניום? תודה

pirge

New member
אני מחוררת את החציל במזלג שלא ית

יתפוצץ ומניחה על מחבת שמיועדת רק לחציל (מחבת ישנה) החציל גלוי ואין צורך לכסות. האש גבוהה. יש להפוך אחרי 10 דקות ולקלות מהצד השני. לדקור במזלג ולבדוק שבשר החציל רך. במידה ועדיין לא,אז להמשיך עוד כמה דקות מכל צד. בבקשה.

pirge

New member
נהדר לערבב חציל קלוי עם חומוס מוכן

טועמים ומוסיפים תיבול - רק במידה וצריך. יאמי.

december2

New member
רק עכשיו ראיתי..

הכנתי עם טחינה, יצא חציל יפייפה, הנחתי כמניפה, ושפכתי טחינה ירוקה, פטרוזיליה, ואפילו קצת פסטו. יצא פגז!!!

pirge

New member
תבשיל פרוסות חצילים מטוגנות עם בשר

שעשוי כמו ל"קובה". מטגנים פרוסות חציל או קולים בגריל (יש למרוח את החציל בשמן לפני הקליה). מטגנים תוך ערבוב מתמיד בשר טחון בבצל מטוגן ובתוספת צנובר -לא חובה. מסדרים בסיר קטן שכבות של חציל ובשר. לפחות 4 שכבות. מכינים כוס מרק עוף, מתובל במעט פלפל שחור. יוצקים מעל. מבשלים כמה דקות (10) ונהנים עם לחם טרי. במשפחה של בעלי זה נקרא "מניזלה" בבקשה.

למעלה