בבקשה דחוף ... מישו פה?

mik10mik

New member
בבקשה דחוף ... מישו פה?

ממש כואב לי
כנראה שאלו טחורים פנימיים
:(
אתמול יצא לי דם כשהייתי בשירותים
ועכשיו אני חייבת אבל לא יכולה כי כואב נורא
..
יש משו שיכול לעזור מעכשיו לעכשיו? (כדי שיצא כבר)
שמן כלשהו? למרוח?
יש לי שמן עץ התה - זה עוזר?
שמן זית?
אלווורה?
הלפ מי פליז

0 אור 0

New member
שמן זית

כף או שתים, וכמובן לשתות מים
ולהבדק בהקדם על ידי רופא

mik10mik

New member
לבלוע או חיצוני?

איך מרגיעים?
כואב לי שם וגם הבטן כי יש לי יציאה....
ותודה

0 אור 0

New member
הסבר מפורט לגבי דרך השימוש

השמן בתזונה חשוב מאד כדי "להחליק" את המעיים ולאפשר ליציאות לצאת בקלות,
בפרט כשיש בעיה של עצירות או עצלות של מערכת העיכול אפשר לקחת בבוקר כף של שמן זית ואחריה לשתות כוס של מים חמימים עד חמים עם לימון סחוט בתוכם.
הצירוף הזה גם מקל על היציאה וגם מעיר את מרכיבי מערכת העיכול ומאפשר ניקוי ושחרור.
מעבר לכך במשך היום חשוב מאד להקפיד על תזונה עתירת נוזלים וסיבים - הכוונה היא לא לאכול בשר וביצים ואז להוסיף להם כמוסת סיבים אופנתית, אלא ממש לעשות שינוי תזונתי שבגינו במשך כל היום תאכל הרבה מאד מזונות עתירי סיבים - ירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות. בין הארוחות כדאי לשתות מים או חליטות צמחים
אפשר להעדיף את החליטות שמחזקות את מערכת העיכול כגון קמומיל ושומר (שגם מרגיעים כאבי בטן), מנטה או נענע, רוזמרין ועוד
לגבי הרגעה מקומית:
כתבו מעלי שכדאי לקרר את האיזור (אפילו בקרח)
אפשר גם לרכוש משחה מקומית מרגיעה מבוססת על שמנים ארומטיים מרגיעים, מחטאים ומכווצים,
ולהרגעת כאבי הבטן מעבר לחליטות, אפשר לעסות את הבטן בתנועה בכיוון העיכול (כיוון השעון לדעתי אם כי כבר מזמן אין לי שעון ...) עם שמן זית מחומם

Aקראי

New member
נסי לשתות משהו חם

(אם זה עדיין רלוונטי מאז שכתבת). זה מקל על יציאות. בדוק.

טחורי

היי
הצטרפת להמון אנשים שאינם אפילו מוציאים מילה מרוב בושה......
תוכלי לשים משהו קרירי על המקום, למרוח לבנדר אבל......
לא ציינת אם את אחרי לידה? את בהריון? יש עצירות? מהי התזונה שלך?
המלצתי היחידה והיעילה ביותר היא לקחת תמצית R13 10 טיפות בקצת מים 3 פעמים ביום ומייד עוברת התחושה של הגרד, כאב, שריפה וכו'...

בהצלחה!

mik10mik

New member
טוב תודה לכם

בסוף בלעתי שמן זית וגם שמתי שם קצת
זה באמת ריכך ואיכשהו בעזרת שינוי תנוחה הצלחתי. ויצא. תודה לאל
הבעיה היא, שאין לי מושג מתי זה קרה, אבל כואב לי בפנים ממש בקצה.. תחושה כזו של כמו פצע
ואז כשצריכה לעשות ... אז כואב נורא וכמעט בלתי אפשרי
מעדיפה לא ללכת לרופאים.. לא לשים משחה לא טבעית ובכלל יש לי אנטי לרופאים בקופות חולים...
תודה שיש למי לפנות
:)

ladybug4NLP

Active member
שמן עץ התה הוא חומר נפלא אבל חלילה לא במצבך

משחת גליצרין (בבית מרקחת)
מלח אנגלי (מאד לא נעים אבל אחלה משלשל
וללכת לרופא

mik10mik

New member
אפשר לדעת

למה שמן עץ התה לא טוב?
חשבתי לשים אותו מהול בשמן זית

ladybug4NLP

Active member
אם את רוצה לצרוח מכאבים את מוזמנת

אם זה מהול בקצת שמן זית זה עדיין שורף
אם זה מהול בהרבה שמן זית - זה לא עוזר

מכל מקום שמן עץ התה הוא נגד זיהום ולא משהו אחר

0 אור 0

New member
אני חולקת על המלצותיך

איסטניסים מתבקשים לא לקרוא את ההמשך.
1. שמן עץ התה לבדו אכן יכול לשרוף מדי - אבל כחלק ממשחה טבעית או תערובת שמנים יכול להיות לו מקום
2. גליצרין אפשרי - אבל יש חומרים טבעיים שמתאימים יותר
3 מלח אנגלי או בכלל משלשלים זה הדבר האחרון שמישהו עם טחורים או פיסורה צריך בחיים. המטרה היא להרגיע את האיזור, וליצב את מערכת העיכול - עם יציאות יותר רכות , אבל ממש לא שלשול.
בפרט , כשיש גוש קשה שתקוע עקב עצירות ממושכת, ואז מייצרים שלשול, אז מעבר לכאבי תופת עד שכל הענין משתחרר, זה גם יכול לגרום לפצע או החמרת הטחורים
4. ללכת לרופא בהחלט אפשר ואף רצוי, אבל צריך להזהר לא ליפול לידיים של שרלטן סדיסטי שלא מבין שהחדרת מכשירי הבדיקה שלו בכח לפציינט התמים זה כמעט שקול לאונס. לבקש המלצות על הרופא לפני שקובעים תור

ladybug4NLP

Active member
אני מניחה הנחה פשוטה ביותר:

1. אם הוא רופא-הוא לא שרלטן ובודאי לא סדיסטי וחבל לעשות הכללה גסה שכזו.
למרות שאני לא אוהבת רופאים אנחנו כולנו זקוקים לרופא מערבי מידי פעם.

2. בצצורה שבו הוצג (ערבוב עצמי) שמן עץ התה שורף מאד ומכל מקום זה לא אפקטיבי לעצירות עם טחורים

3. שלשול חד פעמי ומיידי במצב שבו הוצג הוא לא בעייתי.
מה שתקוע חייב לצאת ויפה שעה אחת קודם.

4. אולי במקום לכתב מה לא- כדאי לכתוב מה כן.
לכתוב "תערובת שמנים" לא עוזר לה. איזו תערובת? באילו חלקים וכו'

מאחלת חיים טובים וקלים

0 אור 0

New member
התייחסות

יש לי כבוד רב לרפואה המערבית ולרופאים,
אבל זה לא אומר שכל רופא הוא רופא טוב,
לצערי, בתחום הגסטרו אתרע מזלי (גם אישי וגם שמעתי מכמה אנשים אחרים) ופגשתי את המתואר לעיל בסניף קופת חולים. אחר כך שמעתי חוות דעת של רופאים אחרים, כולל רופא המשפחה שלי ורופא גסטרו בכיר על החויה - ולמרות שמירת הגב שנהוגה בין רופאים שלא מעיזים להגיד מילה רעה לציטוט על רופאים אחרים, הבנתי שהתופעה הזו לא באה מדמיוני.
אז אני חוזרת בחום על המלצתי לבחור את הרופא שמטפל בך באמצעות המלצה של מישהו שסומכים עליו. המטפלת הלא מקצועית בספא אולי לא תועיל לך , אבל גם לא תזיק. רופא לא מוכשר שעושה פעולות חודרניות או רושם תרופות עלול להזיק.
לגבי השמנים , אכן לא שמתי לב שזה שרשור אחר - יש בדף הזה שרשור קודם על אותו נושא בדיוק, שבו סביון רשם כיוונים לשמנים , וחיפוש בפורום לתקופה מוקדמת יותר יעלה אפילו מתכון מדויק

KFIRB

New member
כה נכון במיוחד באזור רגיש זה

התנסיתי עם רופא אחד גרוע, כירורג שלא ראה כלום, לא הרגיש כלום, אבל בשביל לראות טוב יותר, הוא הכאיב בצורה שהוא לא הבין למה אני מתפתל מכאבים ורוצה לשכב אח"כ אצל האחיות... הוא פטר את עצמו בכתיבת הפנייה לגסטרו לשקול קולנוסקופיה. הגסטרו התורן הבין שדימום טרי באסלה לא מצריך קולנוסקופיה והוא הסתפק בסיגמואידיסקופיה, הבדיקה בגלל שהיא קצרה (40 ס"מ) מבוצעת רק תחת משחת [עזראקאין], הרופא היה נפלא, החדרת האנדוסקופ לא הורגשה, הטיול קצת הציק בגלל הגזים של הבדיקה, אך הרופא עודד אותי והיה לבבי, בסוף הבדיקה הוא אומר שהוא לא ראה כלום וכנראה שסיבת הדימום היא...והוא הראה לי את הטחורים על המסך.... וזה קשור לכירורג ולא אליו.

לאחר מריבות עם המזכירות הלכתי לרופא אחר, שהיה מודע לסבל שיש בבדיקות החודרניות כולל אנוסקופיה, הוא דווקא ראה שם דברים , מעניינים מאוד, נתן טיפול בשני קורסים. עברתי לדרום, בב"ש להבדיל יש פרוקטולוגים. לא כל כירורג כללי יכול לחטט. הראשון שהגעתי אליו, היה קצר סבלנות באבחנה ואבחן משהו שהיה מנוגד למה שחשבתי בפנים [טחורים אחרי מפגש םתאום פיסורה- וזה לא תאם לתלונות של פיסורה]., מה גם שהוא לא הפנים שיש חוק זכויות החולה ולא טרח לשוחח בטון נעים. ביקשתי וקיבלתי לעבור לשכנו.

שכנו פשוט מלאך. למרות שהוא בדק בתנוחה קצת אחרת מכולם, אך הבדיקה אצלו הייתה הכי קלהוטפו טפו טפו הוא פתר את כל הבעיות ולתמיד!!! בהתחלה ניסה נרות ומשחה במשולב, כל הזמן הקפיד לשאול על התזונה ולכעוס שהתזונה לא מתאימה - בניגוד לאחרים הוא לא רשם לי פרפין לשתייה הוא כמו הרופא השני האמינו בסיבים או פגלקס. הוא ביצע קשירות, ניהול מעקב לאחר כל ניסיון טיפולי ובסוף אכן הגיעה פיסורה אמיתית שהתאימה גם לתסמינים, הטיפול השמרני לא עזר והוא אמר שגם ניתוח לא יעזור, כי המפתח הוא בתזונה, ויש מקרים שזה חוזר (בניגוד לכירורגים מנתחים שמספרים את הסיפור ש95% שזה לא חוזר), הוא בסוף נתן זריקה שהרפתה את השריר החלק ומאז שלום ותודה לאל הכל עבר...

הצואה המשיכה להיות קשה, אך בדיקור סיני בסוף הצלחנו למגר את העצירות והצואה הקשה למשהו יותר רך...

KFIRB

New member
מה שזה לפעמים מלמד

שלרופא המערבי יש כלים לטפל בדברים האלו במהירות יחסית למה שהרפואה המשלימה מציעה ואפילו ביעילות.

0 אור 0

New member
אני הייתי לומדת מזה בדיוק את ההיפך :)

שבטיפול ברפואה משלימה אפשר לקבל את התשובה שהתזונה זה הסוד, להיעזר במשחות , בתרגילי כיווץ ואולי דיקור כדי למנוע החמרה של המצב והגעה לצורך באותו פרוקטולוג
אבל בשורה התחתונה אני מאמינה בשילוב - ומנסיוני הרופאים הטובים, למרות שיש להם כלים כירורגיים ואחרים , נוטים להמליץ על פתרונות דומים לאותם פתרונות שאנו ממליצים עליהם

למעלה