בבקשה, בואו לעזרה:

בבקשה, בואו לעזרה:

שוב אני מארחת פליטים בסוף השבוע הזה, והבישול שלי חוזר על עצמו (קוסקוס+מרק+קציצות פירגה, לערב תפו"א בתנור ועוף, בצהריים של שבת פשטידה שניצל ופירה) בכל אופן אני מחפשת רעיונות לפשטידות פשוטות ולא חלביות. רצוי בצל. תודה

pirge

New member
פשטידת קישואים ופסטה

פשטידת קישואים ופרפרי אטריות ----- חדש ומומלץ מקור:פירגה 2\1 1 כוסות פרפרים אטריות--- מהסוג הקטנטן,לפני בישול. לבשל בהרבה מים עד שכמעט רכות. לסנן. לשים בקערה: את פרפרי האטריות אחרי סינון בצל קצוץ אחד גדול------ אפשר חצוי ופרוס דק ----- (מי שרוצה, יכול לטגן את הבצל) 2\1 כוס קמח תופח או רגיל רבע כוס שמן קנולה 4 ביצים טרופות במזלג.-------- ל ע ר ב ב ביחד. להוסיף 7-8 קישואים קלופים ומגוררים על מגררת גסה. (יש לסחוט היטב מעודף הנוזלים) לתבל במלח,פלפל שחור, אגוז מוסקט,פפריקה. בוחשים ויוצקים לתבנית פיירקס-- משומנת ---שמפזרים עליה כף פירורי לחם. לפני שמכניסים לתנור זורים מעל לפשטידה-- 3 כפות פירורי לחם, שומשום וגרעיני חמניה ---אפשר לקשט בפפריקה אופים בחום 175 . כ-50 דקות.

pirge

New member
קניש בצל - 3 כרוכיות- בהמלצה.

15:04 | 28/12/05 קניש בצל ו pirge ו קניש הבצל שלי בצק עלים \ פשוט הכי טעים בבצק עלים.---------- אבל אפשר גם בבצק שק"מ כמות ל-3 רולדות. מילוי: קילו וחצי בצל חתוך כמו לסלט (לא מטוגן) בערך 6 בצלים גדולים 2 ביצים טרופות 3 ביצים קשות חצי כוס קמח מלח פלפל לפתוח 3 עלים ולחלק את המילוי ל-3. את המילוי לערוך בשליש הבצק לאורך. (לא על כל העלה). לגלגל מעל המילוי את הבצק פעמיים או שלוש. כשהרולדות בתבנית, לסמן עם סכין חדה מנות. רק עד שמגיעים לבצל. לא עד למטה. אפשר למרוח ביצה ולפזר שומשום. לאפות בחום 175 מעלות עד שישחים. כ-35 דקות. ניתן להקפאה. חתוך ומסודר בקופסה. מופרד בניילון בין שכבה לשכבה.

pirge

New member
פשטידת בצל ופטריות - גם פרווה.

15:52 | 24/06/05 פשטידת בצל ופטריות גבוההו pirge ו תבנית 27X33 עמוקה - משומנת שמים בקערה: 4 בצלים גדולים - חצויים ופרוסים דק --אפשר לטגן בחלק מהשמן ולהזהיב. 2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים חתוכים לפרוסות עבות (מאדים במיקרו) קופסה פטריות חתוכות בלי המים (קטנה) 4 ביצים שלמות חצי כוס קמח רבע כוס שמן כף אבקת מרק בצל מלח פלפל שחור אגוז מוסקט חצי כוס פטרוזיליה קצוצה טריה \ או שמיר (לא חובה) לא חובה-- אבל אפשרי להוסיף גבינות שונות שיש במקרר כ-250 גרם. טעים ונפלא גם בלי הגבינות בוחשים הכל בעזרת כף גדולה על התבנית המשומנת מפזרים כף פירורי לחם וגם מעט פפריקה מתוקה יוצקים את הבלילה ומיישרים אופים כשעה עד שמשחים בחום 175 . מצננים. פורסים כשהפשטידה פושרת. מקור: פירגה.

pirge

New member
פשטידת "פירה" פטריות בשכבות

פשטידת "פירה" ופטריותו pirge ו 20:09 | 11/01/05 להכין פירה רגיל. 5-7 תפוחי אדמה. להוסיף ל"פירה": בצל מטוגן + ביצה + פלפל + אבקת מרק עוף לטעם כף או שתיים קמח. לטעום. לשפר טעם. לחלק ל-2. לשטח בתבנית בינונית חצי מהכמות. (תבנית שטוחה) לטגן בצל קצוץ עם 2 סלסלות פטריות-חצויות---- או קופסת פטריות גדולה .לתבל במלח,פלפל, קורט אגוז מוסקט,,,,,,,כפית מרק פטריות. להניח הכל על פירה. לכסות בחצי השני של הפירה. לסמן שורות חריצים במזלג, ולאפות עד הזהבה חומית. אפיה בחום 175 בערך 35 דקות. מומלץ וטעים.

effyba

New member
פשטידת פסטה ועגבניות

מתכון: פשטידת פסטה ועגבניות רכיבים: 10 מנות יפות - 1 חבילה פסטה בצורת ``ביסלי גריל`` לרוטב העגבניות: קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות (400 גרם) קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גרם) 1 בצל גדול קצוץ 2-3 כפות שמן או שמן זית 2-3 שיני שום כתושות או קצוצות מלח, פלפל, אורגנו, בזיליקום וכל תבלין איטלקי שאוהבים. (אני אישית שמה מלח, פלפל, תיבולית בזיליקום של קנור ותיבולית שום ופטרוזיליה של קנור, ושן שום אחת במקום 2-3) לציפויי: 200 גרם גבינת עמק מגורר (יש גם מוכן של השף הלבן) 3 ביצים טרופות ומעט מים או חלב אופן הכנה: מבשלים את הפסטה במים עם מעט שמן ומלח לפי הוראות היצרן. תוך כדי מכינים את הרוטב: במחבת עמוקה וגדולה מאדים את הבצל בשמן עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום הכתוש, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והתבלינים ומבשלים כמה דקות. טועמים תיבול. צריך שיהיה קצת מלוח מדיי, כי אחר כך מערבבים עם הפסטה וזה מתאזן. מסננים את הפסטה ומחזירים לסיר. מוסיפים את רוטב העגבניות ומערבבים היטב. משמנים את תבנית הפיירקס (מלבנית או מרובעת עדיף, חשוב שתהיה עמוקה מספיק) ומפזרים מעט פירורי לחם לציפויי תחתית התבנית. טורפים את הביצים ומוסיפים מעט חלב או מים. מערבבים עם הפסטה והרוטב ומעבירים לתבנית המשומנת. (הביצים יחזיקו את הפשטידה יחד כי הן יתבשלו באפייה) מפזרים שכבת גבינה צהובה מגוררת ואופים בחום בינוני עד שהגבינה משחימה יפה (30 דקות בערך)(לא חייבים לפשטידה פרווה) הערות: המצרכים לתבנית פיירקס גדולה מקור המתכון: ענבל - מפורום האוכל של תפוז הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
פשטידת בצל של ליהי לפיד

מתכון: פשטידת בצל של ליהי לפיד רכיבים: פשטידת בצל של ליהיא לפיד רכיבים: קוצצים 4 בצלים בינוניים מוסיפים 1 כוס קמח תופח חצי כוס שמן חצי כוס מים 2 ביצים מלח בנדיבות-טועמים.. פלפל א אופן הכנה: אפשר לשדרג עם מעט גבינה צהובה מגורדת או כל גבינה אחרת מהמקרר אופן הכנה: לשמן תבנית -גודל 28 אם רוצים פשטידה נמוכה או 26 אן רוצים גבוהה שמים בתנור על חום של 180 מעלות למשך חצי שעה עד שלושת רבעי שעה הערות: אפשר בתבניות מאפינס מקור המתכון: ליהי לפיד לתל-אביב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
קוסקוס,אטריות ובצל מטוגן

מתכון: קוסקוס אטריות ובצל מטוגן רכיבים: מכינים ב-3 שלבים. לא קשה ולא מסובך...... 1. מבשלים 100 גרם אטריות דקיקות ומסננים. 2. בנפרד מכינים קוסקוס אינסטנט לפי הוראות היצרן. 3. במחבת מטגנים בשמן זית 1 בצל בינוני קצוץ דק דק, כמה שיני שום כתושות וקצת פלפל חריף (לילדים בלי חריף) מאחדים את 3 המרכיבים יחד ותאמינו לנו - נהנים עד בלי דייייי אופן הכנה: בתאבון מקור המתכון: אפרת - מתוך "שף" - חלק ממתכון מורכב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
תבשיל תפוחי אדמה ובצל - מהיר וטעים

מתכון: תפוחי אדמה ובצל רכיבים: 6 תפוחי אדמה טריים, לא קלופים 2 כפות שומן אווז- כל שומן אחר 2-3 בצלים פרוסים מלח ופלפל שחור גרוס טרי אופן הכנה: מבשלים את תפוחי האדמה במים כ- 20 דקות עד שהם מתרככים חלקית, מסננים, קולפים וחותכים לקוביות גדולות. מחממים את שומן האווז במחבת רחבה ומטגנים את הבצלים עד שהם משחימים. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים עג שהן משחימות. מתבלים ומגישים. בתיאבון הערות: הרכיבים הם ל- 4 מנות ממסעדת קופי בר בת"א מקור המתכון: מתוך ביקשתם קיבלתם עיתון לאישה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
מג'דרה בורגול של עודד שוורץ

מתכון: מג'דרה ובורגול של עודד שוורץ רכיבים: 250 ג´ עדשים חומות שטופות היטב ומיובשות 250 ג´ בורגול גס 1 בצל קטן קצוץ 75 מ"ל שמ"ז 2 בצלים גדולים פרוסים 1 ליטר מים מלח פלפל לא חובה אופן הכנה: הכנה: מניחים את העדשים בסיר ומכסים במים. מרתיחים 30-45 דקות עד שהעדשים כמעט מבושלים. מייבשים את העדשים ושומרים את נוזלי הבישול בסיר בעל תחתית כבדה. מחממים כפית שמ"ז מוסיפים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הבורגול העדשים מלח ו 500 מ"ל מנוזלי הבישול של העדשים. סוגרים את הסיר ומבשלים 25 - 20 דקות עד שהנוזלים יתאדו. מורידים מהאש ומשאירים סגור למשך 10 דקות נוספות. במחבת מחממים את שארית השמן ומטגנים את פרוסות הבצל. את הבצל המטוגן מפזרים על הבורגול והעדשים (אם מכינים מראש מומלץ לטגן את הבצל ממש לפני ההגשה). הדפסה: דוד ממיתר (פורום אורט) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

ayeletba

New member
../images/Emo91.gifאטריות מטוגנות ברוטב עגבניות

איך מזכיר את המקרונים של אשת הספר. כך גם הגיע אליי - באדיבות נוגהמון ממתכונים.נט שנזכרה בו בזכות המקרונים. הכנתי קודם למחר בצהריים. ממש ממש טעים. להלן המתכון עם הערות שלי: איטריות מטוגנות ברוטב עגבניות/ נירה רוסו 8 מנות 1/2 כוס שמן (השתמשתי ב-4 כפות שמן קנולה - מספיק) 500 גרם איטריות סלילים (השתמשתי בפסטה שבלולים) 2 בצלים חתוכים לטבעות (בצל אחד חתוך לקוביות קטנות) 50 גרם רסק עגבניות (השתמשתי ב-100 גרם) 1 כפית מלח פלפלת אדומה (פפריקה) 3 כוסות מים הכנה 1. מחממים את השמן בסיר רחב ועמוק. 2. מטגנים את האיטריות מספר דקות בתוך השמן אגב עירבוב עד שהן מזהיבות (אני טיגנתי עם הבצל). 3. מוציאים את האיטריות בכף מחוררת ומניחים בקערה. מוסיפים לסיר עם השמן את הבצלים החתוכים, רסק העגבניות התבלינים והמים. מכסים את הסיר ומביאין לרתיחה (לא הוצאתי - פשוט הוספתי לסיר את הרסק המים והתבלינים). 4. מוסיפים את האיטריות לרוטב המבעבע. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מסירים את המכסה ובוחשים מעט במזלג כדי להפריד את האיטריות. 5. מכסים וממשיכים לבשל עוד כ - 20 דקות או עד שהאיטריות רכות והרוטב נספג כמעט לחלוטין (אני בישלתי 20 דקות ראשונות בלבד. והשארתי עוד 20 דקות בסיר מכוסה ללא להבה, לאחר שערבבתי את האטריות). מגישים חם. לצורך חימום חוזר יש להוסיף לתבשיל מעט מים. מקור : סודות מן המטבח של נירה רוסו. הערות של נוגהמון: אחרי כמה בישולים ככתוב במתכון שיניתי קצת את דרך ההכנה ואני מטגנת קודם את הבצל מעט מוסיפה את האיטריות מטגנת תוך עירבוב.בקערה מערבבת את שאר החומרים ומוסיפה לסיר (בלי להוציא קודם את האיטריות),וממשיכה לבשל עד שהכל נספג. יוצא טעים מאד. מומלץ.

ayeletba

New member
../images/Emo91.gif מאפה פסטה טונה של הספרית

בטח תחשבו שאני וכל מי שסביבי שורץ במספרות..אבל תסכימו איתי שזה יופי של מקור למתכונים: חברה לעבודה חזרה מהמספרה עם המתכון הבא, ניסתה, התלהבה ושיתפה גם אותי. הכנתי מס' פעמים - טעים. נחמד לאכול כשבא משהו מהיר וטעים. הערה שלי: ניתן בהחלט לגיוון עם גבינות צהובות, תבלינו פיצה למיניהם, זיתים והכל כיד הדמיון הטובה עליכם. המתכון: חצי שקית פסטה שבלולים - לבשל "אלדנטה" אבל לא רך מידי להוסיף: 2 קופסאות טונה בשמן מסוננות 1 קופסא קטנה רסק עגבניות 1 בצל קצוץ דק 2 ביצים מלח ופלפל (אופציונלי: כף גדושה מיונז) לאפות ב-180 מעלות כ-35 דקות עד שהפשטידה מזהיבה. מקור המתכון: הספרית של ע'.

דנייאלה

New member
איילת הפשטידה הזו מעולה../images/Emo70.gif הביאה

אותה לפה יהלומה, וכפי שכתבת ניתן לפזר ב 10 דק' האחרונות גבינה צהובה למעלה. כמו כן אני מוספיה עלי בזיליקום לתערובת. בהחלט פשטידה שמתחסלת אצלי במהירות.

effyba

New member
דנייאלה, איזו פשטידה של איילת??אולי

משהו שאני רשמתי??

דנייאלה

New member
הכוונה לפשטידת טונה ופסטה

אפיל'ה- הכינויים שלכן אמנם שניהם מסתיימים ב BA, אבל איני מתבלבלת ביניכן.........

effyba

New member
דנייאלה, לא מוצאת את הפשטידה של

יהלומה..אפשר את המתכון?? תודה.. אגב, לא חשבתי שהתבלבלת - חשבתי ששכחתי לתת קרדיט לאחת מהפשטידות שנתתי.(ואני מקפידה..)

למעלה