בבעיה

בבעיה

נירא לי שהבורמזי שלי שבר או לפחות פצע את הלסט שלו...ואין לי מושג מה עושים... בכמה ימים האחרונים הוא ממש עצבני וכל פעם שאני מתקרב לטרריום שלו הוא תוקף את הזכוכית ועכשיו שניסיתי להאכיל את המתכדר שמעליו הוא שוב תקף והלסט שלו ממש לא ניראת במצבה הרגיל מה אני עושה ?? הולך לווטרינר זה היה הרעיון הראשון אבל עכשיו ערב אז אי אפשר אז בינתיים אני רוצה לשמועה ממכם... תודה

Itamar Levy12

New member
השאלה היא ממה זה נגרם

ככה נוכל לדעת מה באמת קרה לבורמזי שלך ולנסות לעזור.

רן333

New member
העובדה שהלסת לא נראית במצב הרגיל

שלה לא בהכרח מעידה על שבר. למעשה, שברים בלסתות של פיתונים הן עניין נדיר מאוד. דבר נפוץ יותר, במיוחד אצל פיתונים שמנסים לנשוך חפצים כמו דפנות של כלובים, אבנים או מלקחיים, הוא הסתבכות של חלק מהשפה בשיניים של הנחש. בעיות כאלה, אם הן לא נפתרות על-ידי הנחש עצמו תוך זמן קצר, אפשר לפתור בעזרת טיפול ידני עדין (אם אתה לא מתמצא בזה - אפשר לפנות לוטרינר שכן מתמצא. (אגב, לא כל וטרינר מתמצא בזוחלים. באופן כללי, טיפול בנחש על-ידי וטרינר שאינו מתמצא בתחום עלול לגרום יותר נזק מתועלת.) האם במקרה שלך מדובר בשבר? - הניחוש שלי הוא שלא, אבל אני לא יכול לעשות יותר מלנחש, כי לא ראיתי את הנחש. אגב, דברים שדייב ברקר כתב בנושא הזה מופיעים בכתובת שלהלן: http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=258&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=573&mvt=1&nAction=2950&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=jaw&action=3250

etay983

New member
מנסיוני בבעיה זאת בדיוק -

הבנתי ששברים הם באמת עניין נדיר. הפיתונה שלי תקפה את זכוכית הטרריום ולאחר מכן לסתה הייתה מעוותת, כמובן שנלחצתי וביקשתי את עזרת הפורום , ההצעה הייתה לבדוק בעדינות את הנחש ולנסות להחזיר את הלסת למקום, עשיתי זאת ומנעתי מהנחשה מזון במשך 3 שבועות בהנחה שמדובר בשבר (לאחר קריאת מאמרים מקצועיים על שברים בזוחלים ) לאחר 3 שבועות החלטתי לתת חולדה קטנה - היא נבלעה היטב וחולדה גדולה באה בעקבותיה, היום אני מושכנע שלא היה שם שבר מכיוון שאם היה , היה לוקח לו הרבה יותר זמן להחלים מאשר 3 שבועות (שוב ,לפי הספרות) האם זה היה מעשה נכון להחזיר את הלסת למקומה? (תוך התנגדות נמרצת של הנחש) אינני יודע.. הייתי נותן לזה כמה ימים להסתדר, כנראה שלא מדובר בשבר.

למעלה