בבעיה. זקוקה לעצתכם

בבעיה. זקוקה לעצתכם

כבר יומיים ששי (שנתיים+)מאוד לא רגועה בלילה. מתהפכת מצד לצד ובוכה כל כמה דקות.היום בלילה נוסף משהו חדש לכל האי שקט הזה, היא חזרה ואמרה מתוך שינה שוב ושוב-אני מפחדת אני מפחדת אני מפחדת ונראתה נסערת אך ישנה. ניסיתי לדובב אותה והיא ענתה שהיא מפחדת מ-צב.אמרתי לה שאמא פה ואמא שומרת עליך ואמא אוהבת אותך וחיבקתי אותה כל הלילה.היא המשיכה להגיד שהיא מפחדת מצב ולבכות.וגם מלמלה ש**** מהגן נתנה לה מכה ביד. ושוב בכתה.. בבוקר בגן היה לה קשה להיפרד ממני. היא בכתה מאוד יותר מהרגיל.עזבתי בלב שבור. אני ממש מוטרדת ולא יודעת מה לעשות.ניסיתי לברר אם מישהו הפחיד אותה או הראה לה או קירב אליה צב והיא נבהלה.אבל הצב היחיד שהיא מכירה הוא הצב יואב מהטלויזיה אותו היא אוהבת ולעולם לא הראתה חשש מפניו. מה אני אמורה לעשות עם זה?

אילתית 2

New member
היי ../images/Emo140.gif

יש לפעמים לילות שכאלו...חלומות/ביעותיי לילה.. סה"כ כל היום כל החוויות הטובות הנעימות וגם אלו שלא הכל עובר להם בחלום ובחלום הכל מתעצם גם יום של כיף מלא פעילות וריגושים...יכול לפעמים לגרום לאי שקט בלילה וגם אם נפלה/קיבלה מכה/רבה עם חברה בגן כו...הכל מתעצם בחלום.... יש מצבים שאני מרגיעה ומלטפת ומנסה להקשיב ולהבין את המלמולים...מנסה מעט מעט לדובב אבל לא יותר מדי כי סה"כ הם מדברים מתוך שינה... אם יש להם חוג חיות בגן שאלי את הגננת אם היה חוג באותו יום, או שמשהו הביא צב לגן...תבדקי עם הגננת היום לאחר הגן תנסי לגשש ולהבין מה היה ומה קרה

היי אילתית

הסיבה שאני מודאגת זה כי זה דבר שלא מתאים לשי. היא לא ילדה שמדברת מתוך שינה או בוכה כך ולכן אני מוטרדת. אולי אני מגזימה בדאגה שלי יכול להיות. אני פשוט רוצה לעזור לה

ssst20

New member
כמה דברים

שאינם ברורים לי... מי נתן לה מכה ביד? ילד/ה מהגן? או חלילה מבוגר? שאלת את הגננת אם יש שוני בהתנהגותה? האם היה מקרה אם חיה(חוג חיות בגן)/בובה /סרט -שמעורב בו צב או חיה שדומה לצב? אני חושבת שזה משהו שמשוייך לגן ועל כן את צריכה לשוחח אם הגננת.. לצערי אני דיי מנוסה מעניין הגנים/בכי/חשדנות..אם את צריכה -אני פה..

אז ככה..

היא אמרה שילדה מהגן נתנה לה מכה ביד ואמרה את שמה. היום אני מתכוונת לשוחח עם הגננת לגביי ההתנהגות שלה אם יש שינוי. עדיין לא עשיתי זאת. בקשר למקרה עם חיה.. ידוע לי שבשבוע שעבר הביאו לגן פסיון (סוג של תרנגולת) אבל לא משהו אחר. את באמת חושבת שזה משהו שמשוייך לגן?למה? בכל אופן תודה על התגובות

ssst20

New member
לפי כל הסימנים..

מאחר והיא בוכה בכניסתה לגן ,דבר שלא היה לפני ולא אופייני.. חצי יום היא בגן ..כשהיא בבית את יודעת בדיוק מה קורה ,בוחרת לה מה היא תראה ,מה היא תאכל ,ואיזה תכנים להעביר לה..את בשליטה תמידית .. בגן,לעיתים אין לנו שליטה על התוכן היומיומי שעובר ולפעמים מספיק בילד או ילדה שצועקים או מרביצים ולעוללך לא יהיה שום חשק ללכת ביום שלאחר- זה טבעי מאוד משני הכיוונים,טבעי שילדים מכים, וטבעי שילדים אחרים לעיתים לא רוצים ללכת לגן בעקבות כך.. אני רק לפי דבריך מניחה שזה בעקבות הגן,יכול מאוד להיות וישנם עוד גורמים ואז התמונה מתהפכת.. כמו שאמרתי לפני,תשוחחי עם הגננת,ספרי לה את שקורה בבית,בלילות,ותני לה להגיב/לייעץ.. תעדכני ובהצלחה..

היילדה

New member
אולי...

אני ממש לא בטוחה, אבל גם לנו היה לפני חודשיים סיפור עם התעוררויות בלילה, היא לא הסכימה לישון לבד במיטה שלה (אף פעם לא הייתה לה בעיה עם זה) ובסוף ישנה איתנו במיטה. בקיצור- היא נדבקה מתועלי מעיים, ופשוט סבלה בלילות. אז אולי זה לא קשור- כי היא דיברה על פחד. אבל אולי מציק לה משהו פיזי- ואז הייתי חושבת על תולעים כי זה מציק בעיקר בלילות. בהצלחה...

למעלה