בבעיה ב WEB ACCESS AND DNS

ro1ro1

New member
בבעיה ב WEB ACCESS AND DNS

שלום רב.. הארגון שלנו משתמשי בשרותי WEBACCESS עם DNS משלנו . לפני שבוע עברנו לספק אינטרנט אחר ,וכנראה פספסנו משהו בהעברה... הבעיה היא כזו... לא ניתן לגשת לשרת הדואר בשם שלו אלא רק בכתובת ה IP , ל NSLOOKUP מן הסתם הוא גם לא עונה. מישהו יכול לתת רעיון....לפני שאנחנו משנים..חשבתי על..שורת ה MX ו ה NS שמפנים לספק הקודם... הגיוני לא ?לא רוצה סתם לגעת ,לפני שאני שומעת עוד דעות. נא עזרתכם.

antidot

New member
----->

MX לא קשור לOWA. איפה אתם מחזיקים את הדומיין ? (אצל מי הוא רשום ?) מי הSOA של הDNS zone ? אם את לא רוצה לפרסם פרטים כאן, תשלחי לי מסר פרטי עם שם הדומיין, שם השרת, וספקי אינטרנט (הננטש והחדש)

עדיבן25

New member
הבעיה שלך טיפה מוזרה

בד"כ , כשעוברים ספק אינטרנט בצורה לא מסודרת (נותנים לאנשי הכספים להתעסק עם זה) נוטים להזניח את נושא הכתובות החיצוניות וה DNS. אם עברת ספק אינטרנט, אין שום סיבה שמבחוץ, השרת יענה לך בכתובת הישנה, מהסיבה הפשוטה שאין לו אותה כבר. כתובת חיצונית היא בעצם הפניית ראוטינג שקיימת בכמה מקומות: 1. בראוטר שלך, שמבצע הפניה מהכתובת הזו, לכתובת הפנימית של השרת. 2. בראוטרים של ספק האינטרנט, שאחראי על כל פול הכתובות שלו (ושלך בפנים), שם מבוצעת ההפניה מהראוטר שלו, לראוטר שלך. שאר הראוטרים בעולם לומדים את זה בRIP. מכיון שעברת ספק , הכתובת החיצונית הישנה שלך בעצם לא מובילה אלייך , ולכן (אלא אם, בצורה כלשהי, הוספת ספק אינטרנט, ולא החלפת), לא אמורה לעבוד לך הגישה מרחוק לפי כתובת או שם. את צריכה לבקש כתובת קבועה מספק האינטרנט, ולבקש שיבצע הפניה לכתובת הפנימית של השרת. אם את מנהלת את ה DNS החיצוני (מה שבד"כ לא קורה), את צריכה כמובן לתקן את הכתובת. מכיוון שאת עובדת WEB ACCESS ולא Mapi Over TCP, אין שום קשר לשורת MX, אלא לשורת A . (server.mydomain.xxx כמובן שאת צריכה לטפל באותו אופן בשרת ה DNS עצמו (אם את באמת מטפלת ב DNS החיצוני). אם כל מה שאמרתי לא רלוונטי, והבעיה שלך היא לא דרך האינטרנט אלא דרך ה LAN, אז הבעיה כנראה רק ב DNS, בשורה המתאימה, או אולי בתחנות דווקא.

antidot

New member
הבעיה כבר נפתרה ../images/Emo8.gif

הם העבירו SOA לספק חדש והספק החדש לר טרח להפנות את רשומות NS לשרת של החברה.

עדיבן25

New member
כן, אבל איך זה

שעבד לא דרך כתובת IP? או שהיא ידעה להשתמש בכתובת IP מהספק החדש ולא ציינה את זה (חשבתי שזה עובד לה עם ה IP הישן)

antidot

New member
תשמע תראה...

לא יודע איך אצלך, אבל אני בד"כ יודע מה כתובות הIP שמוקצים לי
הם קיבלו pool חדש ועידכנו בDNS שיושב אצלהם, הבעיה היא שהעולם החיצוני לא ידע מהו NS החדש כי הSOA שמחזיק את הglue records עבר לספק חדש ששם את הDNS-ים שלו בNS במקום שרת הDNS של החברה.

למעלה