אזכירך, שבספר "בטן של חיטה" הרופא מדבר על שתי הצרות שנמצאות
במוצרי החיטה. חלק מהאמת זה העמילן, שעפ"י דברי הכותב, הוא העמילן
שמתפרק "הכי מהר" מבין כל העמילנים שקיימים. הוא טוען אפילו, שמוטב לאכול
בכפית סוכר לבן נקי, מאשר לצרוך חיטה. מעבר לכך. הוא מאריך בדיבור על
הגלוטן. נכון. הגלוטן הוא חלבון והגוף מפרק ובונה חלבונים. אבל גלוטן החיטה,
שעברה אינספור תהליכי הכלאות שונים, כדי שהחקלאי יקבל את החיטה שמניבה
"הכי הרבה", אינו דומה כלל ועיקר לגלוטן שנמצא באם החיטה ו/או אפלו בזני
החיטה שגודלו לפני 50 שנה. מה שהיה טוב לאבותינו, רע לנו, והגוף צועק "הצילו".
פגיעתו של הגלוטן ה"מודרני" רעה לכל מערכות הגוף, וזה כולל גם את העור. גם
העור סובל ממחלות ופגגעים שונים, שהם תולדה של נוכחות הגלוטן בגוף.
כעת, קח את הספר וקרא. אם תרצה, תאמין, ואם לא, לא אכעס עליך.
אני בכל מקרה, מנסה להזין עצמי לתקופת מה במזון ללא גלוטן. במידה שזה יעשה
לי טוב, אתה תדע על כך. ואם זה לא יועיל, אשמח גם כן ליידע אותך. נכון לעכשיו,
ירדתי קצת במשקל וגם היקף הכרס שלי ירד. אנשים כבר מתחילים להעיר לי
ולהחמיא על כך. גם מדדי רמת הסוכר בדמי ירדו.. אז... זהו לבינתיים.
חוצמזה אבי, למה בא לך לקלקל לי את התחושה הטובה, גם אם זו "רק" תחושה
ללא כיסוי? אתה מרוויח מזה משהו?