בבבקשה כנסו

tamarhp

New member
בבבקשה כנסו

ותגיבו בעד
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=168&msgid=28896351

אלישיר

New member
העסק לא פשוט, לצערי.

בעזי"ת כל עוד יהיו גורמים אנטישמים (בהקשר היהודי של המילה) כטרולים במערכת תפוז, לא יהיה לפורום כזה סיכוי. את לא תוכלי להכיר אף אחד, גם כשאת הנושאים השנויים במחלוקת משאירים בצד, כשיהיה מישהו שמעונין להשמיץ אותך ואת כל מה שקשור בלאום שלך.

tamarhp

New member
הייתי בפורום דתים חילוניים

כחצי שנה. נכנסתי בערך שבועיים או שלושה אחרי שהוא נפתח, ולצערי הוא נסגר כעבור חצי שנה בערך. תופעת הטרולים נפוצה בעיקר בפורום הזה, אני לא מכירה פורו נוסף שיש בו כל כך הרבה טרולים או (מתחזים לטרולים...) כמו בפורום הזה. ואם יהיו - לפני זמן לא ארוך העלו פה כתבה כיצד להתמודד עם טרולים, ואני חושבת שהיא די שימושית. אל תפסול מראש. וקרא כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=168&msgid=28898879

אלישיר

New member
האפיקוטרולס מהפורום הזה היה שם.

בעזי"ת הוא כאן כי גזלו ממנו את טרפו.

tamarhp

New member
על מי אתה מדבר?

ואתם מה זה פרנואידים, אתם יודעים? בחיים שלי לא ראיתי התקפת טרולים, ואם יש אחת כזו כאן - זה רק בגלל שאתם מתיחסים אליהם. זה שאתם חושדים בכל אחד וחוטפים כזו אובססיה, זה רק עושה להם טוב על הנשמה, אם יש להם אחת כזו בכלל.

אלישיר

New member
אני לא פרנואיד, לא בנושא הזה לפחות.

בעזי"ת תעקבי קצת אחרי הפורום, ו/או תשאלי כאן על מה אני מדבר. התופעה הזו של כל מיני יהודים שהחליטו להתאגד ליבסקציה הישראלית באינטרנט אינה חדשה, היא היתה בנטעים, ועברה לדתיים חילונים, ועכשיו היא נמצאת באתאיזם, בדתיים, בלשאול את הרב, כאן, ועוד.

tamarhp

New member
מתעלמים מהם.

היא היתה אצלינו? איך לא ראיתי אותה?

אלישיר

New member
מה לא ברור לך,שגברונור ולאה ברטל...

בעזי"ת ראית ראית, לא באותה אדרת, אבל תמיד זו אותה הגברת :שרת השנאה העצמית של העם היהודי. למה הפורום נסגר אם לא בגלל זה?

tamarhp

New member
לאה ברטל? לא מכירה

ואת גוברנור זיהינו מכל הניקים שלו, ופשוט התעלמנו ממנו או שירדנו עליו איכשהו. גם החילוניים שם לא אהבו אותו. והפורום לא נסגר בגלל גוברנור אלא בעיקר בגלל קבוצה של משתמשים בודדים שהחליטו להסית את כולם כי חסמו אותם ובצדק.

אלישיר

New member
שלשת הניקים בכותרת זה אותו גברונור

בעזי"ת אם הפורום יוקם על ידי אנשי עקרונות שימחקו בשיטתיות כל הודעה שפוגעת ברגשות ציבור כלשהו, אנשים שיש להם חזון אישי וכללי, יש סיכוי. כי מתקפה חדשה תהיה.

tamarhp

New member
הסתדרנו טוב מאד גם עם גוברנור

והוא נחסם לפעמים. הבעיה לא היתה בו.

אלישיר

New member
ללא נושא

בעזי"ת יברכך ה' וישמרך. יאר ה' פניו אליך ויחנך. ישא ה' פניו אליך וישם לך שלום.

אלישיר

New member
מקפיץ.

בעזי"ת יברכך ה' וישמרך. יאר ה' פניו אליך ויחנך. ישא ה' פניו אליך וישם לך שלום

מתנדב

New member
תמרוש, אני כפי שהספקתי ללמוד

את הגולשים שהיו בזמנו בפורום כשאני ניהלתי אותו, ואני יודע שהדבר כיום הוא בלתי אפשרי כפי שהגולשים תכננו לנהל את הפורום בזמנו, יש כמה גולשים בודדים, שכל דבר של דת הם ינסו בכל כוחם להרוס, ולגרום למהפכה, והעובדות מדברות בעד עצמם שזה הפורום דתיים חילונים שהיה בזמנו, והפורום חרדים שסובל כיום מכמה שונאי ישראל, והם מתחפשים בלשון המעטה וירטואלית לדתיים, שלמעשה את מטרותיהם ידוע לנו מראש, לכן אם את שואלת אותי, אני ממש לא תומך בשלב זה בפתיחת הפורום, אלא אם כן יהיה שינוי דרסטית, לכיוון השני, שאת השינוי שאני מתכוון לא נראה באופק שזה יתבצע, לכן לפתוח את הפורום שוב עם מנהלים חדשים ואחרי חצי שנה שוב לסגור את הפורום, אז מה התועלת שהבאנו?, מי כמוך כחברת פורום לשעבר בדתיים חילונים, ראית במו עינייך, שהם לא הגיעו בכדי להתעניין ובוודאי לא בשביל הדברות, אלא מטרותיהם הייתה אחת, הכפשות ורק הכפשות כלפי הציבור הדתי / חרדי, לכן אינני רואה כרגע סיבה מוצדקת לפתוח שוב את הפורום גם אם זה ינוהל על ידי מנהלים אחרים, כי הגולשים הם אותם גולשים, וזה תלוי יותר בגולשים מאשר במנהלים עצמם, כולי תקווה שהנהלת הפורומים לא תפתח בשלב זה את הפורום מחדש...

tamarhp

New member
איזה שינוי אתה מציע?

הבעיה אצלנו היתה, שכשהאשימו את המנהלים בחסימות "לא מוצדקות" כולם ידעו שיויו לא ממש פעילה ולכן אתה היית הכתובת לתלונות. חילוניים שנחסמו ראו את עצמם נפגעים מ"כפייה דתית" בגלל שאתה מנהל דתי. אם יהיו מנהלים חדשים, חילוני ודתי, והם יעבדו בשיתוף פעולה מלא ויסכמו ביניהם להתייעץ לפני חסימת משתמש שנוי במחלוקת (לא כולל אלו שברור שצריך לחסום), במקרה ויהיו תלונות - גם המנהל החילוני יוכל להגן על המנהל הדתי ולהסביר מדוע אותו גולש נחסם. בקשר לטרולים - אפשר להתמודד איתם. הפורום הזה הוא לא דוגמה טובה, כי עם כל הכבוד - הפכתם לפרנואידים. כל משתמש זר שנכנס הופך ישר לטרול גם אם הוא רק משתמש תמים, וזה מה שמגביר את ההנאה של הטרולים שרואים איך הם מצליחים לשגע אתכם. תזכרו שהמטרה של הטרולים הוא לעורר ויכוחים, מריבות וסכסוכים. פורסם כאן מאמר של "איך להתמודד עם טרולים". כדאי שתקראו אותו שוב. משפט המפתח שם הוא להתעלם מהטרולים. וקחו דוגמה טובה של "איך מתמודדים עם טרול" כאן. המשתמש נכנס וכתב הודעה במטרה, כנראה, לעורר ויכוח - למרות שלא ממש מעניין אותו האם אלוקים קיים או לא, העיקר לשגע אותנו ולעורר בנו שאלות דתיות. וההוכחה - אחרי שעשינו ממנו צחוק הוא לא חזר אפילו להודעה אחת. קחו לתשומת לבכם. ודרך אגב - בפורום דתיים וחילוניים התמודדנו די יפה עם הטרולים עד שהגיעה קבוצה חדשה של אתאיסטים בבת אחת ובהנהגת ויזיני הפכה את הקערה על פיה. בהצלחה לכולנו!

מתנדב

New member
תמרוש, תאמיני לי שאני מאחל לך

בהצלחה, ואני אפילו יכול להמליץ עלייך שאת תנהלי את הפורום אם תרצי, אך בדבר אחד אני משוכנע בוודאות, שפורום כזה בתפוז זה בלתי אפשרי, וגם אם הפורום יפתח בסופו של דבר, תעתיקי את מה שכתבתי לך כאן ונווכח בעוד חצי שנה או יותר או פחות, אבל אני אומר לך בוודאות שויזיני וחבורתו וגם מה שאלישיר הזכיר את לאה ברטל, ואת גוברנור, הם צמאים ומחכים ליום הזה שהפורום יפתח, בכדי שהם יוכלו להתנגח בציבור הדתי / חרדי שוב, הם מחכים להזדמנות הזאת... נותר לי רק לאחל לכם בהצלחה, ובלי נדר אני אשתתף גם בפורום במידה ואם הוא יפתח...

tamarhp

New member
אני לא רוצה לנהל...

אבל תלוי מה מטרת הפורום. אם מטרת הפורום היא ויכוחים על רקע דתי ופוליטי, אולי אין סיכוי. אם קובעים שמטרת הפורום היא הידברות בין דתיים וחילוניים, וזה כולל גם שירשורי בדיחות ומפגשים בשביל היכרות בין הזרמים, ולא רק ויכוחים, יש סיכוי גדול יותר. בפורום הישן, גם כשניסינו לשים שירשורי גיבוש (הרי מטרת הפורום היא להכיר את הצד השני, לאו דווקא ע"י ויכוחים ודיונים - לא?), היו כאלו שכעסו עלינו. לכן צריך להבהיר מראש שיש מקום לשירשורים כאלו ואולי אפילו יותר מדיונים. אם דבר כזה יהיה כתוב גם בכללים, כשיהיה מישהו שיתנגד - תהיה הוכחה למה חסמו אותו. אולי אני אופטימית מדי, אני לא יודעת, אבל אני חושבת שתמיד אפשר להצליח - אם באמת רוצים. הנהלת הפורומים מכירה את המצב ולכן הם ידעו איך להגיב אם יהיו שוב אנשים שיתלוננו כמו בפעם הקודמת. ושוב - בפעם שעברה החילוניים התלוננו על המנהל הדתי, בידיעה שהמנהלת החילונית לא פעילה כמעט. אם יהיה שיתוף פעולה אמיתי בין המנהלים, תהיה תמיכה מלאה של המנהלים אחד בשני וזה יסתום להם את הפה. גם אם המתלוננים יפנו להנהלת הפורומים, המנהלים יוכלו לבות אחד את השני ולומר שהחסימה והמחיקה נעשתה כדעת שניהם.

למעלה