בא ל להקיא

לסלי

New member
בא ל להקיא

כבר יומיים אני מסתובבת עם תחושת בחילה נוראית. שנתיים שאני מורחת את הזמן שלי, שוברת את הראש מה אעשה "כשאהיה גדולה"... אז נרשמתי ללימודים. לא התקבלתי לאופציה הראשונה, אבל לאופציה השניה קיבלו אותי בזרועות פתוחות. בא לי להקיא. אני לא אוהבת את האופציה השניה. והגעתי למסקנה שבכלל לא הייתי שלמה גם עם האופציה הראשונה. אני מרגישה צורך עמוק להתחיל לעשות משהו עם עצמי! אבל הכיוון הנוכחי שלי מגעיל אותי! מה עושים? לשנות! אבל מה? איך משנים כשלא יודעים בכלל מה הכיוון? ונמאס לי "להעביר" את החיים עד שאמצא.

לסלי תהיי כנה:

מה את בכלל רוצה לעשות? איזה כיוונים מושכים אותך? למה את צועדת בכיוון ש"מגעיל" אותך? שימי יד על הלב ותשאלי את עצמך את השאלות האלו. שלך, קסם

לסלי

New member
מנסה

בראש ובראשונה, אני רוצה להיות אמא. אולי זה מוזר לרצות את זה בגיל כל כך צעיר (22), אבל זה משהו שהבנתי לפני כמה ימים. לגבי כל השאר - זה משתנה כל הזמן. אני לא רוצה לעשות את אותו הדבר כל החיים. אבל אני מפחדת. מפחדת שאם לא אלך ללמוד, ואפתח קריירה אני אשאר תלויה בהורים שלי או בכלל במישהו אחר. אני מפחדת להגיע למצב של עוני, ובמצב כזה הבן אדם מתוסכל ולא יכול להוציא החוצה דברים יפים. (תסכול=חוסר השראה, לפחות אצלי). אני רואה את זה אצל אנשים אחרים, משפחות אחרות בהן המצב הוא קשה. אז אמנם הן הלכו עם מה שהם אוהבים, אבל היום הם לא יכולים לממש את זה. אני רוצה להיות סופרת, אני רוצה לעסוק בעיצוב המוצר, אני רוצה להיות רקדנית, אני רוצה לעצב דברים. למה אני צועדת בכיוון שמגעיל אותי? - התשובה פשוטה: בגלל הפחד!

נו אחלה

ועכשיו כשאת יודעת את זה.. לכי ותעשי. את הרי יודעת מה עושים עם פחד נכון?.. לוקחים אותו איתך, ועושים! זה לא פחד.. זהו רק פחד, כל מה שזה זה.. פחד.. בסך הכל מה זה?.. פחד ודבר שני.. איך יודעים מה רוצים.. קנית פעם נניח...חולצה? ומתי ידעת שאת רוצה את החולצה הזאת? בבית כשישבת וחשבת על מה את רוצה?.. או בחנות אחרי שראית אותה ומדדת ? אני מניח שבחנות, אחרי שראית, מדדת, שקלת, והחלטת. כלומר, שאת לא יכולה לדעת מה את רוצה.. לפני שאת מתנסה בו, את לא יכולה לדעת כלום, לפני שאת עושה. את מנסה לפתור את זה מתוך המחשבות שלך? הרשי לי לגאול אותך מיסורייך, זה לא יצליח. לכי.. קחי סיכון.. ותעשי. ואז תדעי. בכל הזדמנות שיש לך, קפצי למים, ואז תדעי.

השלב הראשון הוא

לשתף אנשים בכאבים, בפחדים ובהתלבטויות שלך... ממה בדיוק את מפחדת? האם יש לך אנשים תומכים שאת יכולה לדבר איתם על מכאובייך?

לסלי יקירתי!

אני רוצה להיות אמא מגיל 19...עוד כשהייתי חיילת מסכנה הייתי מסתכלת בקנאה על אמהות צעירות...זה בהחלט קשור לאיזה חוסר בטחון או חסך באהבה שאת מאמינה שילד יספק אותו. אני כבר בת 25 ועדיין אין לי ילד..למרות שאני חיה בחברה בה לא ממש מקובל בגיל הזה כבר להיות אמא אני מרגישה שאני לא אהיה האמא הצעירה שרציתי להיות. בכל אופן חשבתי על כך רבות השבוע, והגעתי למסקנה שהיקום היה יותר חכם ממני. תארי לעצמך שהייתי עושה ילד לפני שהייתי עוברת את כל התהליך שעברתי? תארי לעצמך שהייתי מגדלת את הילד כפי שהוריי חינכו אותי? תארי לך שהייתי הופכת אותו חלילה לעלה נידף ברוח כפי שהוריי הפכו אותי? כבר כותבת לך המשך

את מאוד מאוד מזכירה לי את עצמי

גם אני אוהבת כמוך עיצוב ורוצה להיות רקדנית...אז הלכתי ועשיתי תואר במשפטים....למה? אגו! ומה עכשיו? עדיין רוצה להיות רקדנית...וזמרת...והתואר תאמיני או לא קצת חוסם אותי....אז בינתיים כבר שנתיים אני לא עושה עם עצמי כלום חוץ מלרוץ לרופאים....ואני יודעת שחוסר הכיוון בחיי הפיל אותי לקרשים. עשיתי המון טעויות בחיי, והדבר היחיד שיצא לי מהן זה העזרה שאני מסוגלת לתת לאנשים אחרים... תלכי אחרי הלב לסלי. ממה שהבנתי ממך עד כה את אדם רגיש ואין לי ספק שתחום אמנותי שקשור לעיצוב יעשה לך טוב על הנשמה. וגם לי.

לסלי

New member
נטשה המקסימה

תודה על התגובה שלך, בכלל תודה לכולכם על התגובות שלכם, ועל הנסיון הכנה לעזור. נטשה - איך היום את מנסה לממש את שאיפותייך?

היי לסלי! חשבתי כבר שנעלמת לי!

אני לא עושה היום מי יודע מה...ממש לא....אבל בכל אופן כרגע אין לי זמן לכתוב אז אני אשלח לך מסר פרטי יותר מאוחר. אוהבת, נטשה.

למה

למה את מורחת את הזמן שלך, במקום להשתמש בו לטובתך ולטובת היקום? למה את הולכת ללמוד משהו שאת לא רוצה ללמוד, קרי, לעשות משהו שאת לא רוצה לעשות? למה את מרמה את עצמך ש"ללכת ללמוד" = "להתחיל לעשות משהו עם עצמי"?

הפחד תמיד צודק ואף פעם לא מיותר.

ולכן הוא חבר טוב שלך, לא אוייב. אבל גם חברים טובים יכולים להיות גרועים מאוייבים, אם אנחנו לא יודעים "להשתמש" בהם בצורה נכונה.

תארי לעצמך (תדמייני ממש) ש

לא היו לך שום לחצים משום כיוון. מה היית עושה במצב כזה? איך היית מרגישה? במה היית בוחרת? זוהי הדרך!

לסלי

New member
אם זה היה המצב

אז בכלל לא הייתי הולכת ללמוד או לעבוד. הייתי לוקחת תיק ונוסעת לטייל בעולם. הלחצים שלא מאפשרים לי זאת הם לחצים פיזיים ונפשיים

עכשיו את יודעת את האמת שלך.

את רוצה לקחת תיק ולנסוע לטייל בעולם. כופים עלייך מבפנים לוותר על רצונך. המטרה שלך היא לעשות את מה שאת רוצה לעשות ולא את מה שאחרים "רוצים" שתעשי (מה אכפת להם בכלל). מותר לך לא לעשות את מה שאת לא רוצה לעשות - ללמוד ולעבוד. אולי את רוצה לעבוד בשביל לחסוך כסף למסע / טיול שלך בעולם אבל זה משהו אחר. יש לך רצון, יש לך אמת, יש לך לחצים. איזה משחק מדהים! איזה חיים נפלאים!

לסלי

New member
תודה לכולכם על העזרה והאהבה ../images/Emo23.gif

שאתם מפיצים בהודעותיכם. אני לוקחת זמן כדי לחשוב, להרהר, מניחה לרגע בצד את המאבקים.

למעלה