בא לשכונה יישום חדש...

noa_f

New member
עוד תוכנת יומן

(טוב, זה הפטיש האישי שלי...)

הפעם היא באמת יפהפיה וגם שימושית: Event Book
https://itunes.apple.com/us/app/id599232745
בנוסף למצבי צפיה שונים ומצויינים, היא מציגה גם מפה של מיקום האירוע/פגישה (אם הכנסתם כזה) ומזג אויר עדכני.
תוכלו להוסיף ב-Note מספר טלפון ואז לחייג מתוך הפגישה (או אם השתמשתם ב-WeekCal והוספתם איש קשר, זה גם יופיע).
האפליקציה כ"כ יפה, שפתאום weekcal המלוטשת נראית מיושנת...

אין אפשרויות של צבעים ואייקונים, כי בכ"ז התוכנה מעוצבת לעילא וכרגע גם ההגדרות הראשיות די מצומצמות, אבל היא עושה רושם מבטיח.
המפתח שלה הוא בחור צעיר בן 18 בסה"כ והוא מאוד מאוד תקשורתי. ניהלתי איתו היום שיחה מתמשכת באימייל, לגבי כמה באגים*. הוא נשמע רציני ונשמע גם שהוא רוצה להמשיך ולפתח אותה.
http://www.abhinayashutosh.com/

באגים:
מצב שבוע קצת מבוגבג.
המפה פעילה כרגע רק אם הכנסתם כתובת באנגלית. המפתח אמר שהוא יכניס תמיכה בריבוי שפות בקרוב.
אין דרך לקבוע באיזה יום מתחיל שבוע - גם זה יתווסף בקרוב.

האפליקציה חינמית, אז כדאי להוריד ולנסות (אין לי מושג איך הוא ירוויח ממנה, גם אין פרסומות. אולי הוא מאוד עשיר ומשועמם?)

---------
אגב, יש עוד אפליקציה חדשה עם פונקציונליות דומה של הצגת מפות, קישור מיידי לאנשי קשר ועוד, אבל הם כרגע לא מקבלים משתמשים חדשים. לכשאפשר יהיה להצטרף, אני אדווח.

Ofericko

New member
הורדתי. עיצוב טוב. ניווטתי בשלב זה

מהמיטה לחדר השירותים. עובד נהדר.

BravoMan

Active member
אל תדאגי לבחור!

אני יודע שלהרבה אנשים קשה לראות רווח מתוכנה מעבר למחיר המידי של עותק או לכל הפחות פרסומות, אבל יש הרבה דרכים לקבל ערך מתוכנה.

זו הסיבה שיש כ"כ הרבה תוכנה חופשית בעולם.

לדוגמה, אם האפליקציה של הבחור תתפרסם והרבה אנשים ישתמשו וישבחו אותה, היא תהפוך לסעיף מעלה בקורות חיים שיעזור לו למצוא משרה עם משכורת טובה.

לחלופין, הוא יוכל להציע בהמשך שירותים נלווים כמו סנכרון לענן, פיצ'רים נוספים בתשלום ומה לא.

באמת שלא צריך להיות עשיר או משועמם כדי לשחרר תוכנה טובה בחינם. וחבל שאנשים לא מבינים את זה...

noa_f

New member
צודק מאוד. זו היתה תהיה משועשעת

כבר היום הוא משתמש בתוכנה הזו בפורטפוליו שלו (שכולל בעיקר עיצוב).

karpe

New member
לדעתי לא ממש מתחרה

יש לה חסרון משמעותי אחד מול וויז - אין לה דיווחים חיים מהקהילה.
העומסים שמדווחים שם מגיעים רק ממוקדי דיווח ארציים כמו גלגל"צ, רשת ב' וכו'. הנה ביקורת של משתמש באנדרואיד :

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2142&messageid=167624562

במצב הזה אני לא חושב שיש סכנה לשליטה של וויז.

AYELET1

New member
זה שהדיווחים אינם מגיעים מהחבר'ה, זה יתרון

עצום בעיני כי חלק מהדיווחים פשוט אינם מהימנים (מנסיון)
המסלולים שלה בחלקם הזויים- אתה תוהה אם היא לקחה איזה משהו

הביקורת של המשתמש מתייחסת לגרסת הבטא. בעייתי מאדדד. גרסאות בטא מטבען אינן בשלות.
השתמשתי הרבה באורנג' GPS (שתי התוכנות הן אותה תוכנה בתכל'ס, תוכנת טלמאפ. לזו ה"חדשה" יש עוד כמה תוספות של קופונים, הזמנת מקומות במסעדה וכד'. לא קשור לניווט). תוכנה בד"כ טובה למרות שאינה מושלמת (איזו תוכנה כן מושלמת...).
יתרון עצום שיש לה זה הקראת שמות הרחובות.

karpe

New member
איך יתרון ?

אני אפילו לא מדבר על הדיווחים היזומים.
עצם זה שכל משתמש של וויז מנוטר בשרת, והמערכת יודעת את מהירות הנסיעה שלו בפועל בכל רגע, זה הכי מדוייק שיכול להיות.
זה הבסיס לכל חישוב מדוייק. עכשיו - זה שוויז מפספסת לפעמים זה נכון,
אבל זה כבר קשור לאלגוריתמים שמפעילים על המידע.
ועדיין וויז מדהימה בדיוק של הETA שלה באופן גורף.

כל עוד אין לטלמאפ את המידע הזה - היא לא תוכל להיות מדוייקת.
איך אפשר להשוות דיווח של "עומס באיילון דרום", למידע בזמן אמת על מהירות התנועה של רוב הרכבים באותו קטע?

noa_f

New member
זה יתרון שחסר לי מאוד בווייז. אחת הדרכים שלי

לזכור מיקום הם שמות של רחובות. אני לא אוהבת לנווט על עיוור ולסמוך לגמרי על התוכנה, אני צריכה להיות קצת בשליטה.
ולהסתכל במסך כדי לקרוא את שם הרחוב זה פחות בטיחותי מלשמוע אותו.

karpe

New member
זה סיפור אחר

לא אמרתי שאין לטלמאפ יתרונות או שוויז מושלמת, רחוק מזה.
אבל הESSENCE של וויז זה המידע בזמן אמת מכל המשתמשים, וזה היתרון שלה על כל השאר. את כל שאר הדברים וויז יכולה לשפר עם הזמן.
לאחרות יהיה קשה ליצור בסיס משתמשים כזה גדול (ביצה ותרנגולת).

noa_f

New member
בזה אין לנו שום ויכוח, אני גם חושבת שלווייז

יש ערך מוסף עצום.
אבל הפיצ'ר הספציפי הזה מצוין (אם הוא עובד
)

AYELET1

New member
כדאי לדעת שההרשאות שוויייז נמבקשת לא יותר

טובות (לא זוכרת מבחינת צילום אבל גישה לאנשי קשר ולטלפון היא מבקשת. נטען ע"י משתמשים שזה כדי שניתן יהיה לחייג אל אנשי קשר ישירות מהיישום).
לגבי המצלמה קראתיי המלצה להדביק פיסת נייר על המצלמה הקדמית (הדבר נכתב בהקשר ליישומים שונים המבקשים הרשאה כזו).

sagi a

New member
לא מדוייק + חוויות מאתמול

אני חושב שמדובר בהרשאות באנדרוייד. ב- iOS על כל בקשה לגשת לנתונים מקבלים הודעה. יש אפשרות לתת לה להתחבר לאנשי הקשר, אבל זה לא מגיע כברירת מחדל. צריך לבקש את זה באופן ספציפי.
לא קיבלתי כל בקשה לגשת לסרט הצילום, ואני בספק מאד גדול אם היא יכולה להשתמש במצלמה בעצמה.

בכל אופן, אתמול ניסיתי אותה. בהשוואה מול וויז, נסעתי מתל אביב לחולון. M8 נתנה לי זמן הגעה של 17:15. ווייז של 17:30. וויז כמובן צדק.
הקטע של הקראת השמות נחמד, אבל מבחינתי גימיק שלא מצדיק זמן הגעה לא נכון.

הגימיק הכי נחמד - שירפז.

AYELET1

New member
באנדרואיד חלק מההרשאות (שאינך בוחר אותן)

זו בקשה לגשת לאנשי הקשר. מדוייק להפליא.
המסלולים ההזויים של וייז הם הבעייתיים. התלונות אינן רק שלי.

הקראת שמות רחובות אינה גימיק- במקרים מסויימים זה דבר נח מאד שפותר אותך מהצצה במסך, אותו לא תמיד רואים היטב.

וההתראות של החבר׳ ה הן לא פעם לא עקביות ואף מטרידות כמו למשל התראת סכנה שקיבלתי באחד הניווטים וההסבר: כוסית אש בצמת.
או שחלק מדווחים על עומס קל וחלק על פקק נוראי (בהודעות הקופצות) וכל הדיווחים הללו הם בזמן חופף זה לזה.

ושירפז זה אכן גימיק. מיותר בדיוק כמו כל הפטפטת של ווייז.

ronengeles

New member
המסלולים של ווייז הזויים?

המסלולים ההזויים של ווייז הם ממש הגיוניים בהתחשב במסלולים ש M8 נותנת.
השתמשתי בגרסת בטא שיצאה לפי חודש בערך של M8, ככה שההבדל בינה לבין הגרסה במארקט הוא לא גדול במיוחד. המסלולים לא קשורים לכלום, וה ETA בכלל מונפץ בלי שום קשר (יש לציין שזה היה בשעות של פקקים). למשל הווייז נתן לי מסלול עם זמן הגעה של 17 דקות, וM8 נתנה לי מסלול מלא בעיקופים עם זמן הגעה של 30 דקות. הזמני הגעה כל הזמן קפצו, ורק ב 10 דקות האחרונות היא התחילה להציג זמנים נכונים. בפועל הזמן הגעה היה 19 דקות.

גם במסלולי הליכה היא דיי בעייתית. דבר ראשון, היא לא מוכנה לתת ניווט רגלי מעל 10 ק"מ (לפחות בבטא), וגם אז היא תמיד בוחרת כל מיני סמטאות קטנות או מעברים קטנים שבקושי רואים, או בכלל לא קיימים וב 90% מהזמן אתה מפספס אותם וצריך לחזור אחורה כדי לחפש.

בסופו של דבר, בגרעין של הניווט שזה מסלולים וזמני הגעה היא נכשלת ולכן מבחינתי היא רק גיבוי ביום שווייז לא יעבוד (כבר קרה מקרה בעבר והיא אכן הצילה אותי).

אגב, בגרסאת בטא החדשה של ווייז הם מיתנו מאוד את ההתראות. רק דברים שנמצאים על המסלול שלך מוצגים, וזה מוריד דרמטית את מספר ההתראות.

AYELET1

New member
לא הייתי משווה גרסת בטא לכלום.

הזמנים של וייז מעט מדוייקים יותר. בעבר היו יותר מדוייקים.
עדיין כן- המסלולים הזויים בחלק מהמקרים. הרבה יותר הזויים מטלמאפ
אשמח לתת דוגמאות ספציפיות.

noa_f

New member
את בטוחה שהם הזויים ללא סיבה?

חבר נסע עם ווייז לירושלים בוקר אחד. היא לקחה אותו דרך כל מיני רחובות עלומים באיזור התעשייה של מודיעין וכמובן דרך כביש 443 (אחרת איך מודיעין?)
כשהגיע לירושלים הסתבר לו שהמסלול המוזר עקף שני פקקים גדולים, אחד כתוצאה מתאונת דרכים באזור מודיעין.

למעלה