בא לשכונה בחור חדש

בירץ

New member
בא לשכונה בחור חדש

שלום לכולם, אני חדש בתחום הגישור, כל כך חדש שעוד לא עשיתי קורס מגשרים אפילו, ורציתי לשאול מנסיונכם. אני מעוניין לעסוק בקהילתי בתחום הגישור ולפתח מרכז גישור במועצה המקומית או ביישוב שלי. השאלה שלי מחולקת בעצם לשניים - מה לדעתכם נדרש בתור הסמכת מינימום לפני שאני יוזם מרכז גישור, ומה האופטימום. כוונתי במרכז גישור שהיא אני אתחיל ואם תהיה הענות אז יהיה מקום להכניס מגשרים נוספים, אבל עוד חזון למועד. החלק השני, שהוא בעצם המשך לסייפא של החלק הראשון, הוא האם יש ביקוש קהילתי מנסיונכם לגישור. אני לא מתכוון להתפרנס מזה כלל ועושה זאת כי הגישור ועקרונותיו נראים לי כדרך נפלאה לתרום לקהילה. מקריאה מקדימה הכיוון שאליו אני חותר הוא גישור אינגרטיבי ברוח מה שמלמדים בגבי, שם אני מתעתד להתחיל קורס בפברואר. מקריאה מוקדמת ראיתי שיש נסיון מוצלח למרכז גישור קהילתי שכזה במועצה האיזורית בני שמעון ואף שוחחתי עם משהי שעסקה בכך שם והמלצותיה היו חמות במיוחד הן בהיענות והן ביכולת להביא קונפליקטים לסיומם. תודה לכל העונים שנה מוצלחת ופוריה לכולכם, ברק

שילה1

New member
ברוך הבא.לדעתי-סיים קורס גישור,

סים פרקטיקה,ואז ,לכשיהיה לך מושג ממשי ומעשי,תוכל לשקול שוב את המשך דרכך. בצפון-בחלק מהמתנ"ים קיים גישור קהילתי,המופעל על ידי מתנדבים,למיטב ידיעתי-קיימות פניות ,אין לי מושג על כמות ולא על הצלחות. מאחלת לך הצלחה,ומקווה שתהנה בקורס.

אהלן וסהלן מר בחור חדש

לפני כל דבר אחר אאחל לך ברכת הצלחה שכדאי שתלווה אותה בהרבה עקשנות ואמונה. נתחיל לפרוט את שאלותיך לפרוטות. 1 (א). לטעמי הרעיון שלך הוא נפלא- לגבי הבקוש אני כבר לא כל כך בטוח. זה דורש הטמעה רצינית על ציר זמן ארוך. אם אתה אכן מכוון לגישור קהילתי, הרי שככל שהגוף שבו אתה שואף להיות יהיה גדול ומרכזי יותר (דוגמת מועצה מקומית שהזכרת) כן ייטב. 1(ב) אם בגישור קהילתי והטמעה עסקינן, מדוע אתה לא חושב על כיוון של הדרכה גישורית בבתי הספר האזוריים ובמתנסי"ם? הרי כך שמך יתפרסם, ותגדל המודעות והצורך לענין. 2. (א) אין שום צורך חוקי [לפי שעה] לעבור קורס גישור. אתה יכול להכריז על עצמך ברגע זה כמגשר והרי אתה מגשר. יחד עם זאת ללא תעודה רשמית היחס כלפיך מצד הלקוחות הפוטנציאליים יהיה פחות(בשורוק) או שאולי לא יתיחסו בכלל אם לא תהיה לך תעודה כלשהי. (אגב, לתעודה זו אין ערך אמיתי מאחר שכל אחד מקבל תעודה. תעודה זו איננה מעידה מאומה על כישורי המגשר שכן אף אחד איננו נבחן על החומר שנלמד) 2(ב) על אף האמור בסעיף 2 (א) קורס "פרקטיקום" אכן מקנה ידע גישורי אמיתי שכן שם כבר לא מדובר בהרצאות תיאורטיות והדמיות אלא "הדבר האמיתי" ובמילים אחרות כמו סטאז' של עורכי דין.(אבל יותר ממוקד) לכן מומלץ קורס גישור בסיסי +פרקטיקום ואח"כ השתלמות כזו או אחרת בגישור קהילתי (שאל בגבים) 3. באשר לבקוש לגישור קהילתי אין לי צל של מושג- אבל בגבים יש מי שזו מומחיותו [ברר שם]- היתרון החשוב ביותר שלך הוא העובדה שאינך מתכוון להתפרנס מזה- כי נכון להיום קשה מאד להתפרנס מגישור אלא אם אתה עו"ד שופט בדימוס או פסיכולוג, או מתווך עסקי, יועץ ארגוני וכד' . התחומים שבהם יש בקוש לגישור הם בעיקר בסוגית משפחה וגירושין וסכסוכים עסקיים (וגם שם[התחום העסקי] מועדפת יותר אופצית הבוררות והפישור מאשר הגישור) 4. וכעת לעצה מניסיוני- בקורס גישור בסיסי לומדים גישור במתכונת מובנית של שלבים ברורים שאותם צריך לנווט במהלך הגישור. לדעתי דבר זה הוא מכשול! ובלתי ישים בעליל!!! בחיים לא נתקלתי באפשרות להיות כאלה מתמטיים. בחיים האמיתיים בחדרי הגישור יש כל הזמן קפיצות לאחור ולפנים, אנשים נזכרים בדבר אחד, מתעלמים ממנו, ומעלים אותו שוב בשלבים מאוחרים יותר וכדומה. זה אולי טוב בגישור של תביעות קטנות (ואפילו שם לא נראה לי) אבל לדעתי גישור קהילתי הוא הדבר האחרון שצריך להיות מובנה כל כך. לך על יכולותיך האישיות.. האמן היטב בעצמך ותקרין את זה לבעלי הדין שמולך, ושים דגש חזק מאד על הקשבה ושיקוף ומתן אמפטיה אמיתית!! (בעלי הדין מרגישים מיד בזיופים) . 5. תתכונן גם למצבים של הצעות מגשר(דהיינו שהמתדיינים יפנו אליך במתן רעיונות להזיז את המו"מ) למרות שזה בלתי גישורי בעליל- אבל במציאות זה קורה כל הזמן. 6. אל תפחד מפישור!! גם LOOS-LOOS זו בהחלט אפשרות להצלחה.(גם אם איננה האידאל) 7. זכור שבסכסוך בעל רמת עצימות גבוהה ניתן, ולטעמי אף כדאי לעבור למתכונת תיווך (דהיינו משהו מעין גישור מרחוק) במציאות זה נעשה בשיחות פרטיות עם בעלי הדין כאשר אתה כמגשר שומר על עקרון אי ההכרעה. בקיצור.... אל תלך לפי שבלונות! היה אתה עצמך והיה קשוב לבעלי הדין שלך מאחר שכל זוג מתדיינים אינו דומה למשנהו! עלה והצלח! (וגם תשאר בפורום לדווח מה קורה אתך. אותי, ומן הסתם גם את יתר החברים כאן זה מענין!)

בירץ

New member
תודה רבה לכל המגיבים

אני רציני אפילו שאני רק בתחילת הדרך. אני לבטח אלמד את הקורס הבסיס ואת הפרקטיקום ואמשיך עם העשרות וסדנאות למיניהן ואולי בעתיד אני אמשיך לתואר שני בתחום (אני מהנדס תוכנה - תואר במחשבים וניהול). האמת היא שאני רואה את הגישור כדרך חיים, ולדעתי אומנם רב הידע והכלים הגישוריים נרכשים אך החשובים שבהם מולדים. דהיינו: יכולת ההקשבה, היכולת לראות דרך זוית הראיה של משהו אחר, מציאת פתרונות יצירתיים, ועוד. לטעמי גם המון קורסים וסדנאות לא יעזרו למי שהוא לא מגשר טבעי. ולכן, וזו כמובן תחושתי הסובייקטיבית, מגשר מאמין בדרך הגישור וחי על פיה את חייו ולא רק כשהוא עוסק בפועל בגישור רשמי. אני חש כך ולכן גם אני מאוד נמשך לתחום ומרגיש שזו שליחות להפיץ את הבשורה, ואני יודע שזה לא פשוט בארץ שלנו, ולנסות ליידע ולקרב כמה שיותר אנשים לתהליכי גישור לפני שהם מתקוטטים בכל מיני ערכאות או דרכים אחרות. אני מסכים מאוד עם עמותת המגשרים שדוחפת לכיוון רגולטיבי של הגישור עם הגדרות ברורות לתחום והתניית העיסוק בגישור ביכולות מקצויות מוכחות כגון קורסים ומבחנים ויודע שכים התחום קצת פרוץ. האמת היא ששמעתי שבגבים העבירו קורס גישור לכ 25 שופטים והמודעות רק עולה בארץ. אבל אני קודם כל ארכוש מינימום של הכשרה בקורס הבסיסי ולאחר מכן בפרקטיקום - ואז אנסה ליזום מרכז גישור אצלנו במועצה המקומית. נראה לי גם שאצטרף לעמותת המגשרים בנסיון לתרום למודעות כלל ארצית לתחום הגישור. אני אשמח מאוד לעדכן אותכם בדרך, גם בלימוד וגם ביוזמה, וללמוד מכם. יום טוב ושוב תודה, ברק

מרכז גישור בקהילה

ברק שלום, כמי שניהל מרכז גישור בקהילה, עובד עם 3 מרכזים ומתנדב באחד מהם אני מבקש לברך אותך על הכיוון בו אתה הולך. מרכזי הגישור בקהילה הולכים ותופסים תאוצה כמובילי דרך חברתית ומשפיעים על השיח הציבורי והקהילתי בישובים. לעיתים זאת עבודה סיזיפית אבל כשזה "תופס" הסיפוק עצום. אשמח לשתף אותך בנסיון שלי. במידה ואתה מעוניין פנה אלי במסר אישי.

למעלה