בא לי שוקולד

niva99

New member
WOW עשית ממש עבודת דוקטוראט

מאיפה כל הנתונים האלה?
פרצת לאיזה מאגר מידע - או שיש לך נטיה לאסוף פריטי טריוויה על עולם העבריינות בארץ?

אולי אי אפשר להתכחש אבל בהחלט יש יכולת להסביר

למי שאזניו אינן ערלות.
&nbsp
דרך אגב, אם בודקים את משפחות הפשע בישראל
מולנר
&nbsp
משפחתו של זאב רוזנשטיין
&nbsp
לא נראה לי שהם ממש מזרחיים. נכון?
&nbsp
ושאי, ממש כדאי, לקרוא את הספר "שווים ושווים יותר" של סמי מיכאל.
לא ספר שכתוב מדהים, אחד מספרי הביכורים של מיכאל, אבל בהחלט מראה איך התגלגלו בני עדות המזרח לפשע.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אז ככה ראשית כדאי תלמדי יותר על משפחת של רוזנשטיין

מצאת סוףסוף שם אשכנזי ומזה את עושה סיפור (רמז: לאא שלו קוראים מזל)
ולגבי סמי מיכאל, מפאת הנימוס אומר רק שהוא מספר סיפורים וגם אלו מספרים את מה שהוא רוצה לספר וכידוע לך הוא ממוביל הצעקנות בקר אלו שמוצאם ממדינות ערב.
סיפורים יש הרבה, וכל אחד חושב שהוא יודע הכי טוב מדוע הפשע כל כך רב קרב נתח מוגדר באוכלוסיה היהודית

נתגלית בבורותך

סמי מיכאל הוא אחד מהסופרים הטובים ביותר בספרות העברית, ממש אי אפשר לומר עליו מספר סיפורים.
&nbsp
ספריו נלמדים לבגרות הארצישראלית בספרות. מומלצים ביותר" "מים נושקים למים", ו"ויקטוריה"
&nbsp
&nbsp
או שאולי לא נוח לך שיש סופר מבני עדות המזרח שהוא גם שמאלני? זה הענין?
זה בגלל שהוא הגיע מעיראק עם האידיאולוגיה הקומוניסטית .
אופס, נזכרתי, הוא גם הידרולוג במקצועו, אוי ואבוי משכיל מזרחי. הרס את התיאוריה כולה

&nbsp
אה, עוד משהו, סופר כותב את מה שהוא רוצה לכתוב. גם עגנון כתב את מה שהוא רוצה לכתוב. מה הבעיה עם זה?

ולכן הדגשתי "מפאת הנימוס"

אותי ממש לא מעניין הרקע אתני שלו. אותי מעניין הנרטיבים שהוא מנסה להטמיע בסיפוריו שבהם הוא, כמו שאמרת, כותב מה שהוא רוצה

Rtitan

New member
אני יכול להרגיע אותך - זה לא יקרה:

לא יקרה מצב שבו אטיל דופי בקבוצה שלמה של אנשים רק בשל שייכותם לקבוצה אתנית, מגדרית או אחרת שאין או לא היתה להם שליטה על השתייכותם אליה.
נתקלתי לאורך חיי בלא מעט בני אדם שהכלילו בני אדם בצורה כזו, ומעולם לא הצלחתי להבין הכללה.
מבחינתי זה עצוב מאד שיש אנשים כמוך שמאמינים בכל ליבם בהקבצת אנשים רק על סמך מוצאם.
בעיני, במחינתך אתה חווה אבדן גדול של אפשרויות והזדמנויות להכיר בני אדם אחרים שאינך מכיר, ואינך מוכן להכיר רק בשל מוצאם. אינני מדבר על להכיר כמו שהמתפרעת ההיא "יש לה המון חברים ערבים ורוסים", אלא להכיר באמת - הפסד שלך.
&nbsp
ד"א, מעניין אותי עד היכן מגיעה ההכללה שלך: כשכתבת דרישות פיתוח למערכות בקרת טיסה, הכנסת התנייה למערכת בקרת טיסה אחת כשהמטוס מוטס על ידי אשכנזי תרבותי - אתה יודע, להגדרתך מדובר בטייס שמגיע מאוכלוסיה שמוצאה ממדינות אירופה ו/או ארה"ב, ומערכת בקרה שנייה למקרה שחס וחלילה, הטייס בא "מקרב אוכלוסיה שמוצאה מעולי מדינות ערב."?
יש טייסים שמוצאם מבין עולי ארצות ערב אתה יודע, אני מקווה שזו לא הפתעה גדולה מדי.

לא אוהבת במיוחד את ההגדרה שלך

נכון שעברות אלימות יש הרבה יותר אצל "יוצאי מדינות ערב" אבל גם העליה הרוסית ( לדאבוני) לא קוטלת קנים.
מצד שני עברות אלימות יותר קלות להתפס ולהשפט מאשר עברות "צאוורון לבן" ובאלו אין ספק שיוצאי שאר הארצות מובילים בענק.
אלימות היא גם פונקציה של מצב סוציואקונומי ולכן למדיניות רווחה של הממשלה יש חלק בלתי מובוטל בהן ובמדיניות זו אין בכלל ספק שיש אפליה והיתה כזו מיום עליתם ארצה.

זכותך הלגיטימית לחשוב ולכתוב מה שאת רוצה. אני לא

ממש מסכים איתך במיוחד עם הפיסקה הפפוליסטית שבה את אומרת "אלימות היא גם פונקציה של מצב סוציואקונומי" נכון למצב זה יש משהו שדוחף לעבריינות ופשע.
&nbsp
רק שבמקרה הנוכחי לא מדובר באנשים שכאלו, הרי הם יכלו להרשות לעצמם לטוס לנופש בחו"ל, כך שכנראה כן נדובר דוסי תרבות אלימים

niva99

New member
יש בדבריך

זה קשור גם לחינוך מהבית.
וחינוך טוב ודרך ארץ ניתן לקבל גם במשפחה דלת אמצעים.

הכסף אינו חזות הכל.
או במילים אחרות - אם אין מספיק אמצעים זה לא אומר בהכרח שאין גם ערכים.

את פשוט צודקת. זכיתי בחיי לפגוש אנשים שבאו

ממשפחות דלות אמצעים שגרו בתנאים לא תנאים, אבל זכו לחינוך טוב וחיו כאנשי מתורבתים וזכו להערכה וכבוד

מצד שני צריך להבין שקיימות תרבויות שבהם החינוך

לאלימות וכוחניות ושכל האמצעים כשרים להשגת המטרות נחשב לחינוך טוב
ובתרבויות האלו כשהילד גונב כדור במגרש משחקים מילד אחר אז ההוריםמחייכים וצוחקים
ותרבויות האלו כשלייד האמא עומד ילד בן 4 והאמא צועקת בקולי קולות לשכנה "בת זונה אני עוד אהרוג אותך" והאמא לא רואה בזה משהו לא חינוכי אלא להיפך שהילד ילמד איזו אמא גיבורה יש לו
&nbsp
הכל חינוך ותרבות
&nbsp

Rtitan

New member
ובמה את טובה ממנו כשאת מכניסה למשוואה...

את העלייה הרוסית?
מה בוער בעצמותיכם כל כך להכניס לתוך משוואות האלימות את מוצאם של האנשים, במקום להבין שהרעה החולה הזו קיימת בחברה הישראלית כחברה כוחנית ואלימה?

העליה הרוסית זה על מנת להבליט שזה עובר בכולם

ממש לא לענין הרוסיות שלהם, שאגב אני חלק ממנה.

Rtitan

New member
מזכיר לי יום אחד ברכבת...

כשמישהי החלה ויכוח וגררה פנימה את העליות לישראל לדורותיהן, שקילקלו את החברה הישראלית שהיתה כאן לפני קום המדינה (ולפני העליות ממדינות ערב).
לרגע נח מבטה עלי ועל הקעקועים שמכסים את זרועותי, והיא הצביעה עלי ואמרה "וזה - הוא בטח איזה רוסי עבריין, תראו איך הוא נראה - בטח רוצח שעלה מרוסיה!!"
&nbsp
אם כבר - אז עד הסוף, עניתי לה "גברת, אני לא בנאדם נחמד, אל תסתכלי עלי יותר!"
&nbsp
ואכן, היא לא הביטה עלי יותר.

רוסים

זה או מאפיה או גנבים או זונות , אהה וכמעט שכחתי נשים מצוינות לגברי ארצות החום

למעלה