בהצלחה!
אחרי אימון חשוב לאכול חלבון, אז לדעתי האישית רצוי לאכול מוצרים חלבוניים כמו סייטן וטופו, שהם גם יחסית קלים בבטן, או מוצרים קצת יותר מתועשים (מה שעומד בסתירה לשאיפה לבריאות באופן כללי) כמו נקניקיות צמחיות, או לחילופין - גם שילוב של דגנים וקטניות מהווה חלבון מלא.
מצד שני, גם לא אמורים לאכול המון באותה הזדמנות, כדאי לזכור את זה.
אבל העצות האלה הן רק כללי אצבע ואני לא תזונאית, ובהחלט כדאי שתלך לפגוש אחת (באופן כללי כדאי). באיזו קופת חולים אתה? דרך חלק מביטוחי הבריאות זה אמור להתאפשר בחינם או בעלות נמוכה מאוד (ואם לא מתאפשר לך, פנה לאנונימוס וברר, יש שם תזונאיות אבל אני לא בטוחה מה הפרוצדורה).
כמובן שצריכה להיות גם תזונאית רגישה לטבעונות. כבר זכיתי לפגוש תזונאית אחת פוסטמה, למשל. אם תכתוב באיזו קופת חולים אתה ומאיזה איזור, אולי יוכלו להפנות אותך לתזונאית נחמדה.
וכן, בגלל שבמזון צמחי יש פחות חלבון בד"כ, אז אולי ייקח קצת פחות זמן לפתח שריר מאסיבי. אבל אם תגיע לאיזו הפגנה ותסתכל על שלל האנשים מסביב, תגלה שחלק מאיתנו שריריים (וחלק לא - בדיוק כמו בשאר החברה). היתרון העיקרי שיש לנו הוא שאנחנו עושים משהו עם עצמנו שלאו דווקא קשור לבהיה במסך הסמארטפון 18 שעות ביממה. מילת המפתח היא "פעילים" (כמו "פעילי זכויות בעלי חיים", אבל באותה מידה כמו "פעילים לזכויות אדם" או "פעילים נגד זכויות אדם").
לגבי אבקת חלבון, צריך רק לבדוק ממה החלבון. יש הרבה אבקות חלביות דווקא.
התרגילים שאתה אמור לעשות קשורים לסוג הכושר שאתה רוצה להיכנס אליו, מן הסתם. אם יש פה מדריכי כושר שיוכלו להנחות אותך, מה טוב. אני לא.
אני רצה וזה נהדר, כשאני לא מתעצלת. להצטרף לקבוצת ריצה זה די כיף ויחסית לא יקר, וזאת התחלה טובה, ושם לומדים איך לעשות מתיחות טובות ויש את מי לשאול שאלות. חוץ מזה, לפעמים עובדים שם על חיזוק כל מיני שרירים, ומתאמנים על ריצה איטית למרחקים ארוכים וגם על ריצה מהירה למרחקים קצרים. אם תוסיף לזה 30 כפיפות בטן או שכיבות שמיכה כל יום לפני המקלחת, בכלל יש לך שגרת יום ספורטיבית וזה מעולה. אבל אל תתחיל יותר מידי בגדול כי אולי יהיה לך קשה ותתבאס שאתה לא מצליח ותלך לאכול ג'אנק פוד ולא תנסה שוב למחרת.
יש מדריכת כושר טבעונית בשם שי בובה. לא למדתי אצלה אבל כבת אנוש היא פשוט מהממת.
כל עוד לא למדת על הנושא ולא החלטת מה בדיוק אתה רוצה לעשות, התחל פשוט לשלב תרגילים קטנים בשגרת היום שלך (כאמור, כמה שכיבות שמיכה או כפיפות בטן, או עמידה על הידיים לדקה שלמה או תרגילי יוגה שמחזקים את השרירים בטירוף), וכמובן - עלה במדרגות במקום במעלית, רכב על אופניים או לך ברגל במקום שההורים יקפיצו אותך, וכך הלאה.
בהצלחה