בא לי לדפוק את הראש בקיר

Kill Bernard

New member
אני לא בטוחה שיש כ"כ הרבה תוכניות כאלה!

לא בתואר ראשון. ז"א, לא כאלה שבאמת קשורות ישירות לתחום שלומדים.

o0Invisible0o

New member
למה לא?

אני חושבת שאולי אומנויות זה יותר בעייתי אבל תחומים יותר אממ מובנים? את יודעת, שכולם לוקחים בדיוק את אותם קורסים וזה..למה לא? הדוגמא היחידה שלי היא הטכניון, אבל נניח שם ממש קשה להתקבל לתוכנית..והתוכניות ממש שוות!
[אבל איכ. הם לומדים בטכניון.
]

LemonLimeLilach

New member
היה לי חבר

זה מסביר את כל הבחירות שעשיתי
אה וכשרציתי להתנדב לשנה לסוכנות לא קיבלו אותי.

Rachel47

New member
אני כל הזמן

חושבת על כמה מגניב זה יהיה אבל אני אסביר א- כסף..אין (ברצינות היום ספציפית הובהר לי שאין..
) ב- תוכניות מועילות יותר?! אני לא מסתדרת עם החומר הלימודי שלי בעברית..אז באנגלית/צרפתית/איטלקית/גרמנית (פיכסע)?! ג- לא באמת ביררתי אבל לדעתי אצלנו צריך ציונים בשביל העניין..ו..את יודעת..אין לי ד- חבר- למרות שזה באמת פחות העניין כי הלוו..אני עודה שנה באילת! מה זה סמסטר בחול?
ובטח יש עוד סיבות שלא חשבתי עליהן... אה וגם זה שגם ככה פרסתי את התואר אז סמסטר בחול עלול לגרור עוד השלמות

dans girl

New member
אמג, איזה כיף לך. ואני אישית חושבת שהמערכת הזאת מעולה. כן, זה לא מאוזן, אבל בסמסטר בחו"ל את לא רוצה שהמערכת שלך תהיה מאוזנת - כשאת לומדת שעתיים בבוקר, את אח"כ חוזרת הביתה ולומדת קצת עצמאית ואז יש לך חצי יום להסתובב בעיר וליהנות. זה נראה לי הרבה יותר נחמד מאשר מערכת שבה את לומדת כל יום עד שעה באמצע היום ואז את לומדת ושורפת אחר-צהריים שלם על לימודים ואז נגמר לך היום. ויואו, שעה לצהריים
. הקנאה
. איזה כיף לךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך
. זה ממש מרגש
.

Kill Bernard

New member
בא לי גם לדפוק את הראש בקיר,

כי - אנשים מניחים שאחרי שנגמרת השבעה הכל חוזר להיות נורמלי וכמו שהיה לפני זה. אז מה זה להשלים חודש לימודים. זה לא כזה קשה, רק קצת, ואם זה רק קצת קשה אז צריך להתאמץ וזה יעבוד. אז, לא רוצה להתאמץ, וזה לא יעבוד. אני לא רוצה לעשות כלום, במיוחד לא את הסמינר, ואני רוצה לישון כל היום ולשתות קפה ושירד עלי גשם. אוקיי?
והדבר האחרון שאכפת לי ממנו זה לימודים חסרי תועלת, אז, הא-הא אנשים, אני לא עושה כלום. תתמודדו ותקראו לי עצלנית. כבר הייתי נבלה, עצלנית זה בקטנה. מסקנה:

LemonLimeLilach

New member
את יכולה לוותר על הסמסטר או משהו?

לעשות אותו בסמסטר הבא? או בשנה הבאה? יש דבר כזה? אם זה בכלל משהו שתרצי לעשות... אני מצטערת שאני כותבת על דברים מפגרים ואת מתמודדת עם דברים גרועים באמת

Kill Bernard

New member
שום דבר לא מפגר!

ז"א, הכל מפגר, זה מה שהתכוונתי להגיד. הדברים הגרועים באמת שלי הם אותם כאלה של כולם, רק שיש לי מאחוריהם כאילו סיבה הגיונית. ואני לא יודעת עד מתי היא תישאר הגיונית ומתי אני אהפוך לבאמת בנאדם גרוע ועצלן. אני יכולה לא לעשות את הסמסטר, אבל אז אני אצטרך לעשות את כולו שוב - וזה כבר כן יעלה לי כסף. וזה יעלה לי זמן ואין לי עבודה וגם ככה אני לא מבינה כבר בשביל מה אני עושה את התואר הזה. אז זה לא באמת אופציה.. רק שזה לא נראה גם אפשרי כן לסיים אותו עכשיו. במזכירות היו אדיבים בצורה מטורפת, הם די אמרו לי לבקש מה שאני צריכה. אבל מה אני צריכה? אני לא יכולה לקבל אוטומטית 100 ולא לעשות מבחנים. אני אצטרך להיבחן מתישהו. אני אצטרך להגיש 100,000 עבודות. זה עדיין אומר להתחיל להתאפס על עצמי עכשיו וחזור להשקיע. ופשוט לא בא לי.

o0Invisible0o

New member

היי, אנשים אכן לא מבינים, אז אל תתייחסי לאנשים! כלומר, נו..את יודעת, תנסי לקחת בקנה מידה. מי קורא לך עצלנית?
ואממ..סמינר אפשר לדחות לך, לא? ובקשר לכל שאר הדברים, באמת שאת מכירה את כל הקורסים האחרים..הבחינות הן די שטויות וכל הסיכומים נמצאים בדרופבוקס..אז כשתגיע תקופת בחינות הארורה תצטרכי לשבת וללמוד, כנראה שזה לא יהיה כמו בשנים קודמות והציונים בהתאם אבל בכנות, נראה לי שאת די בקלות יכולה להוציא עדיין מעל 80 ברוב הקורסים. עבודות זה יותר בלאגן אבל שוב, להאזין בדיחה, לפחד בדיחה..את שאר הקורסים עם עבודות שיש לך אני לא מכירה.. הסמינר, דברי איתו, תנסו לתאם לו"ז חדש ושונה משאר הקבוצה שתוכלי לעמוד בו..נראה לי שהוא יהיה ממש בסדר עם זה ונראה לי שזה יעזור לך..לא בפועל כמובן, אבל יותר במנטליות של - יש לי מרווח נשימה. הרי הוא שנתי, באמת שזה יהיה בסדר! ולגבי כמה שהחיים הם חרא בכללי, יאיי!
אין לי ממש מה להגיד אבל אמור להיות גשום מחר, לא? אז תוכלי לעמוד בגשם! ולשתות קפה! אממ כן, אין לי דברים יעילים לכתוב. לגבי מה שלילך אמרה - גם אני מצטערת שאני כותבת על דברים מפגרים בזמן שאת מתמודדת עם חרא אמיתי.
אה, וזה ממש לא קשור..אבל זוהר יראה ד"ר הוריבל! הצלחנו!!

Kill Bernard

New member
יאי ד"ר הוריבל!

הכל מאוד אפשרי להתמודדות בתיאוריה - חוץ מתחושת החוסר משמעות הכללית, שגורמת לי פשוט לא לרצות לעשות כלום. גם לא בקטנה וגם לא אם זה קל. הסמינר שנתי, אבל העבודה צריכה להיות כתובה לעוד חודש בערך כי סמסטר הבא עושים דברים אחרים. והסמינר זה הכי בעיה, כי הוא באמת היה הדבר היחיד שהיה חשוב לי ושהשקעתי בו. סיפרתי לאבא שלי על הנושא. והוא ממש העריך את הרעיון שלי. ואיתו זה לא היה פשוט. ודיברנו עליו, והוא שאל עליו ועל איך הוא מתקדם. הפעם האחרונה שהייתה לנו שיחה של יותר משני משפטים, סיפרתי לו מה הטענה המרכזית שלי. אז עכשיו אני בכלל לא מסוגלת להתמודד איתו ממש - פחות ברמה של ההשקעה ושל לשבת ללמוד, אלא מבחינה רגשית. כי אבא שלי היה אמור לעזור לי. הייתי אמורה לספר לו עליו ולקבל תוך כדי רעיונות, ולשאול אותו מי כתב על הנרטיב הליניארי בתרבות המערבית. זה מרגיש לי הכי לא אפשרי לכתוב את זה לבד מצד אחד, אבל אני גם לא הולכת להחליף נושא כי כאילו, יש לו מטען משמעותי כזה עכשיו. אבל!!

dans girl

New member
הממ
. כהכנה - יש סיכוי שאני אשמע סופר פלצנית וסופר מתיימרת, אבל זה זה באמת מה שאני חושבת, וזה נאמר מתוך אהבה
. אני יכולה להבין את החוסר חשק לחיים. נראה לי שזו התגובה הנורמלית במצב כמו זה שאת עוברת. וגם שבזה שזה נורמלי אין שום דבר מנחם. וסביר להניח שזו עזות מצח מוחלטת מצידי להתיימר לדעת מה אבא שלך היה חושב, בהתחשב בעובדה שמעולם לא זכיתי להכיר אותו, אבל מהדברים הכלליים והלחלוטין שטחיים ששמעתי, וההכרה שלי עם אבות באופן כללי, אני חושבת שסביר להניח שהדבר האחרון שהוא היה רוצה הוא שתזניחי את הלימודים שלך בגלל מה שקרה. ואדרבא, זה שהוא היה אמור לעזור לך בסמינר אמנם יכול להיות הדבר הכי שובר בעולם, אבל מהכיוון השני, זה יכול להיות הדבר שהכי נותן לך מוטיבציה, כי עכשיו את צריכה לעשות את זה בלעדיו, וזה קשה פי מיליארד ממה שזה היה קודם, ואם תצליחי לעשות את זה, את פחות או יותר התגברת על הבלתי אפשרי. כי זה בעצם לעשות את הדבר הכל כך יפה והכל כך קשה של להתחבר לבנאדם שאיבדת, ולהסתכל על הדברים מנקודת המבט שלו, ולנסות להשתמש בזה כדי לכתוב את הסמינר. אם תצליחי לעשות את זה, הדס - השמיים הם הגבול, ולא רק בתואר הזה, אלא בהכל. החוזק שלך כבנאדם יכול להתבטא ביכולת שלך להקים את עצמך מהמיטה למרות שהדבר שאת הכי רוצה לעשות זה להתחפר במיטה ולמות. ואנחנו מכירות אותך, את בנאדם חזק, ואת יכולה. במקרה הכי גרוע, תדחי כמה דברים, וכן, זה יעלה עוד כסף, אבל זה עדיף מאשר שתעמיסי על עצמך יותר מדי (לא באופן כללי, אלא ביחס לסיטואציה) ותישברי עוד יותר. עם הסמינר תנסי להתמודד - אני אצא ממש ממש פלצנית ופסיכולוגית אבל אני מאמינה שזה יעזור לך מאוד בתהליך האבל, ושכמה קשה שזה יהיה, את תצאי מזה מחוזקת. עם כל השאר - תעשי מה שאת יכולה. אם את מרגישה שזה יותר מדי, תדחי מה שצריך. הבריאות הנפשית שלך חשובה יותר מלסיים את התואר בזמן או אפילו לחסוך כמה אלפי שקלים.

Kill Bernard

New member
זה אומר עלי שאני ממש פלצנית,

אם כל מה שאמרת נשמע לי הכי לא פלצני בעולם?
הכל מאוד נכון וחכם - אבל לכי תתווכחי עם ה"לא אכפת לי". הוא כ"כ חזק ומגניב, שום דבר לא מצליח להתחרות איתו. אז כן, מחר בסמינר אני הולכת להגיע בלי מצגת, פשוט כי לא בא לי להכין אותה למרות שכל התוכן שלה כבר כתוב בדף - ואני ממש מקווה שכישורי הסיפור בע"פ שלי יצליחו להעביר את הרעיון בצורה הגיונית

Kill Bernard

New member
ואחרי שסיימתי עם הפעולה הזאת -

דיברתי נורא כי לא ארגנתי מהלך הגיוני מראש. חזרתי על משפטים מפגרים ריקים מתוכן וכל הרעיון שלי נשמע ממש דפוק בסוף. אף אחד לא צחק עלי והצביע, אבל היו מלא הערות כלליות בכיוון - אם תתמקדי בכל מיני דברים שבכלל לא הזכרת, אולי אפשר יהיה לעשות עבודה מזה בסוף. כלומר כמו שזה עכשיו, לא טוב. וגם אם זה היה נשאר מהלך טיעון טוב לא היה לי כוח להפוך אותו לעבודה מוכנה ומבוססת עם חומר תיאורטי תוך חודש. נוסף על זה, הדירה שחשבתי שאנחנו הולכים לקחת מסתבר שגרועה ממש, אז במקום לפחות לנסות לחזור להתרכז בלימודים ע"י זה שאני אהיה נוכחת בהם, אני צריכה גם לרוץ בין מרתפי עינויים וכוכי זונות בכל רחבי ר"ג (בהנחה שבכלל יש כאלה בפחות מ-3,500). ואז באוטובוס רציתי להתקשר לאבא וזה כנראה היה מגיע לתא קולי, אז, לגמרי יום באסה.

dans girl

New member
:-\ תקשיבי, בהתחשב בנסיבות, נראה לי שמגיע לך כפיים על זה שבכלל הגעת עם משהו, let alone שיש לך עוד לאן לפתח אותו. וגם אם זה לכיוון שלא חשבת עליו. לכי שבי עם המרצה. או המתרגל. או מה שזה לא יהיה אצלכם במדעי הרוח או אומנות או משהו
(קולנוע זה מדעי הרוח?
). תחפשו לך את הכיוון שהכי מתאים לך, והכי מתאפשר לך במצב הנוכחי, ואל תוותרי על זה. אני באמת בטוחה שזה יכול להועיל לך, ושווה לך להילחם עם עצמך כדי לעשות את זה בהכי הרבה השקעה שאת יכולה (שוב, בהתחשב בנסיבות
). ולגבי לחפש דירה אין לי מה לנחם אותך כל כך.. זה די עניין של מזל, ונקווה שהוא יאיר לך פנים, למה הוא היה די חרא אלייך לאחרונה, אז נראה לי שמגיע לך. ואני חושבת שלתעל את הגעגועים לאבא לתוך הסמינר שלך יכול להיות רעיון מצוין, ושאת צריכה לנסות את זה. זה יהיה קשה, אבל הוא נשמע בנאדם די אינטיליגנט, אז אם תעשי את זה סביר להניח שייצא לך סמינר בנזונה
. בקיצור, אל תוותרי לעצמך, את יכולה להוציא מזה משהו, וביחד עם לקבל ציון גם לעבור תהליך של ריפוי ממה שעברת בתקופה האחרונה (אופס, אני ממשיכה להתפלצן
), אז זה להרוג שתי ציפורים במכה אחת, שזה בעצם חוסך לך אנרגיה, וזה בסופו של דבר מה שכולנו מנסים לעשות בזמן התואר לדעתי
. תמצאי את המוטיבציות שמתאימות לך. אפילו אם הן "אני אצטרך לעבוד על זה עד ממש מאוחר בלילה ואז אוכל לשתות מלא קפה
!"

Rachel47

New member

את יודעת שאני עונה לך מתוך הבנה מלאה של תחושת ה"להשלים חומר של חודש"...אני ממש יודעת כמה זה קשה ואני הכי הכי הכי הכי מבינה את ההרגשה הזאת לפחות 4 פעמים בשעה אני אומרת לעצמי "פאק איט זה בכל מקרה לא יעזור" מבחינת מצב אני חושבת שאני עדיין לא באמת ויתרתי , אבל מצבך מובן מאוד!! זה אפילו נורא הגיוני שזה לא יהיה בראש שלך בכלל! כי מזה קשור עכשיו ולמי בכלל אכפת מלימודים?! יש משו שניתן לעשות? ללכת לדבר עם ועדת הוראה, לדחות את הסמסטר הזה...משהו? לא שאני חושבת שתרצי לעשות אותו שוב אבל בכל מקרה במב כרגע כדי כן לבדוק מה ניתן לעשות פליז פליז בלי

limors2

Well-known member
ידעתי שיש סיבה לזה שאני מעדיפה את ראפידשר.

הפרמיום שלי נגמר מחר אז שלחתי להם מייל ודאגתי על העתיד שלהם אחרי מה שקרה למגהאפלוד, וענו לי ממש מהר ואמרו שהם תמיד דאגו להיות חוקיים לגמרי ויש להם משרדים רשמיים והכל אז אם יש איזושהי דאגה חוקית אפשר לבוא אליהם ולא לשלוח את הFBI, כי הם חברה אמיתית שלא כמו מגהאפלוד. אז נרגעתי
שקלתי בכלזאת לחדש בנתיים רק לחודש במקום לחמישה חודשים, אבל 150 ימים עולה 149 ש"ח ו30 ימים 49. ממש לא שווה את זה
ואני משתתפת בצער כולכן על הבעיות שיש לכן, לימודיות ואישיות ובריאותיות כאחד
תקנו פרמיום לראפידשר והקלות שבה תוכלו להוריד סדרות תשפר לכן את מצב הרוח

למעלה