בא לי לבכות

ronshira

New member
בא לי לבכות

הגעתי היום להחזרת עוברים. שאבו לי 13 ביציות, 10 התפתחו לעוברים, אבל - אף אחד מהם לא הגיע ל 8 תאים. הרופא המליץ להמשיך לגדל אותם לבלסטוציסטים ולהחזיר ביום שישי. הייתי כבר כל כך מוכנה, לבשתי את הבגד של בית החולים, שכבתי במיטה, ואז הרופא הנחית עליי את ההודעה. ביום שישי אני צריכה להתקשר, לבדוק אם הם התפתחו. מה המשמעות של ההתפתחות האיטית? האם זה מצביע על בעיה? מה המשמעות של החזרת בלסטוציסטים לעומת החזרה של 8 תאים?

נועה 35

New member
קודם כל קבלי ../images/Emo24.gif גדול!

זה כל כך קשה כשכבר מוכנים נפשית והדברים משתבשים! אין לי מושג מה המשמעות של ההתפתחות האיטית, אם יש לה בכלל משמעות. בנוגע לבלסטוציטים, מדברים שקראתי כאן, מדובר בעובר עם מספר רב יותר של תאים אשר באופן טבעי מגיע למצבו ברחם ולכן מותאם יותר להשתרשות. לפי הבנתי בלסטוציטים אמור להיות דבר טוב בסך הכל. אני בטוחה שבקרוב תקבלי תשובות מוסמכות יותר ממני

neta2

New member
חכי עם הבכי.. אל דאגה../images/Emo13.gif

קודם כל אחלה אחוז הפריה. גם אצלי בטיפול האחרון רק אחרי 3 ימים הגיעו מחציתם ל- 8 תאים והיו לי סה"כ 6 עוברים. ופתאום לאחר 5 ימים הגיע אחד מהפחות טובים לדרגת בלסטוציטיסט. בלסטוציסט הוא עובר בן 100 תאים ויותר, זה כמובן מצוין להגיע עם עוברים לדרגה שכזו. וסיכוי ההשתרשות של אחד כזה היא גבוהה יותר.אז להגיע להחזרה עם אחד כזה - זה מצויין!!! יכול להיות שהעוברים גדלים לאט יותר , חכי ותראי. אני התאבלתי על כך שיש לי רק 2 בעלי 8 תאים וזאז אחרי 4 ימים הגיעה ידיעה משמחת שלפיה עובר שהיה בן 5 תאים הפתיע וצמח לבלסטוציסט. אז מציעה לחכות ולראות. לא תמיד מה שקורה בתנאי מעבדה זהה למה שקורה ברחם שלנו. גם עוברים בני 5 ו- 6 יכולים לגדול לך ברחם ולהיות כעבור 9 חודשים ילדים מקסימים!(תשאלי את עמית@)

סנונית 1

New member
קבלי ../images/Emo24.gif חזק

מקווה שהמומחיות יוכלו לעזור לך ושיהיה המון המון בהצלחה.

טיפטיפ29

New member
צפירת הרגעה (נראה לי...)

בשתי ההחזרות שעשיתי, העוברים התפתחו אחרי 48 שעות ל- 2 תאים ול- 4 ובשניהם נכנסתי להריון, קיימת סברה שעוברים שמתפתחים לכמה שיותר תאים, הסיכויים שלהם להשרשה, גבוהים יותר, אבל קיימים קריטריונים נוספים כמו חלוקה יפה, ללא שברים, עובי הרירית... אז אין לך מה לדאוג.

babywishing

New member
שולחת לך ../images/Emo24.gif גדול

לא יכולה לענות
זה באמת מצב ממש לא קל ומעצבן, להגיע מוכנה נפשית להחזרה ולשמוע את הבשורה הזו
. אבל אולי העכבה הזו לטובה, וכך יהיו לך עוברים מפותחים ביותר ויפהפיים. מחזיקה
שביום שישי תהיה החזרה של בלסטוציסטים יפהפיים שיהפכו אותך לאמא מאושרת

hyb

New member
שולחת לך ../images/Emo24.gif גדול

אמנם אני לא יודעת לענות לשאלתך אך מחזיקה לך אצבעות להחזרה ביום שישי

ronshira

New member
שאלה של איכות

האם ניתן לבדוק את איכות הזרע או איכות הביציות? השאלה באה בעקבות זה שהביציות המופרות מתפתחות במבחנה, אבל בקצב איטי יחסית. האם ייתכן שהם סתם איטיים או שיכולה להיות בעיה גנטית בביציות או בזרעים? תודה

נועם@בת

New member
לשרשר יקירתי לשרשר ../images/Emo3.gif

כדי שהדפים לא יגמרו מהר מידי, אנחנו מעדיפות לשרשר הודעות. עד כמה שידוע לי הרופאים מכירים את המנגנון של ההתחלקות אבל לא יודעים מה משפיע עליו. למיטב ידיעתי לא ידוע על קשר בין מטען גנטי זה או אחר לבין התחלקות עוברים, כך שלא סביר שיש מה לבדוק. כדי לקבל תשובה מהימנה יותר אולי תשאלי בפורומי הרופאים (הכתובות בקישורי הפורום בסרגל הכחול למעלה). בהצלחה נועם

למעלה