בא לי לבכות
היות ופתחתן פה סניף איכותי של פורום הורים, גם אני רוצה: יש לנו שכנים/חברים, אנחנו מכירים כבר כמה שנים, והם אחד העוגנים שלנו ביישוב. בתקופה האחרונה (חודשים), חוזר על עצמו, כשהילדים נפגשים, מצב כזה: כל הילדים משחקים יחד, ומדירים אחד (לא מזמינים או לא מרשים להשתתף, והגיעו גם לשיאים של להכנס כולם לחדר, ולטרוק דלת/חלון בפרצוף). האחד הזה הוא תמיד אחד הילדים שלי. לפני בערך חודש היה אירוע שיא כזה, כלפי הגדולה שלי (בתקופה ההיא זה תמיד היה רק נגדה), נורא כעסתי על הילדים, אח"כ לא נפגשנו שבועיים. הייתי נורא חולה, הייתי צריכה עזרה עם הילדים, ואי אפשר היה לשלוח ילדים שלי לחברה, כי היינו ב"תקופת צינון". מאז נפגשנו שוב הרבה פעמים, ונדמה לי שלרוב שיחקו די נורמלי. עם זאת, מדי פעם שוב קורה שמדירים אחד. ביומיים האחרונים, הצליחו לשחק ככה שבכל זמן נתון אחד הילדים שלי נפגע (והשניים האחרים משתתפים בחבורה הגדולה נגד השלישי). בחלק מהפעמים פתרנו את זה בהפרדת כוחות (אני עדיין לא בטוחה אם חייבים תמיד להפריד בסגנון של "כל אחד חוזר לבית של עצמו"). הבעיה שכל הפרדת כוחות כזו, משמעותה, שאני צריכה לארוזתצמי עם התינוק הביתה. לא תמיד בזמנים נוחים. בעלי במילואים, אני מאוד-מאוד זקוקה לחברת מבוגרים, וליד שתחזיק את התינוק. מבחינתי, להחליט שהילדים לא נפגשים אומר שאני הנפגעת העיקרית, התיאור הכי קרוב לתחושה שלי הוא של חרם נגדי. (הילדים שלי, שלושתם, כשלבד בבית, משחקים רוב הזמן מעולה יחד, הם מבקשים לפגוש חברים, ועושים את זה - יש עוד ילדים ביישוב.) הבוקר, למשל, התכוונתי לאפות אצלה (מטבח כשר) עוגה לשכנה שילדה, וזה לא ילך, כי לילדים שלה לא מתאים. כלומר - הם די בטוחים שאם נפגש, הם ימשיכו במשחקי ההדרה האלה. אין לי עכשיו אנרגיה מיותרת בשביל להתחבר עם אנשים שאני בקושי מכירה. בטח כשזה בא ממקום של "אני לא יכולה להפגש אתה, אז אני אחפש לי מישהו אחר". ~~~~~~~~ מה עושים עם הילדים? איך אפשר לעשות שלא יעשו חרמות-זוטא שכאלה? (הילדים שלה שיוזמים, והילדים שלי שאומרים שקשה להם להתנגד להצעות כאלה של הילדים שלה). מאיפה לעזאזל הצורך הכ"כ חזק לעשות משהו פוגע באופן קבוע? למה אני לוקחת את זה כ"כ קשה, ולא מצליחה לצאת מהסיטואציה לנקודת-מבט חיצונית?