באתי רק להשוויץ...

RonenYi

New member
באתי רק להשוויץ...

קניתי את הספר 'ודייק' במהדורת הדפסה של 2003. ספר מעולה, ממש עונה על מה שאני מחפש... <מוציא לשון לגנגי>

גנגי

New member
תחזיק את הלשון עד הערב בחוץ

ואני אביא לך מהדורה מ-1950 ומשהו. נוכל להשוות. (בחיי שאילו מישהו אחר היה מספר לי שיש מהדורות חדשות ל"ודייק" הייתי בטוחה שהוא משקר, אבל ברונן אני לא חושדת...
)

dorgad

New member
וואלה, עוד מוציאים ת'ודייק... מוזר

לצערי לא אהיה הערב במעמד ההשוואה. שוב אחמיץ הזדמנות לשזוף עיניי בכם, ולא רק בגלל המיקום של המפגש. בכל אופן, אני מאוד מקווה שתסכימו לקיים את המפגש הבא דרומה לת"א. תעשו חיים ותקפלו בזהירות, דור

RonenYi

New member
אל תטרחי, גנגי

כי יש לי גם את המהדורה הישנה הזו
משום מה מצוין "מִלְגות" (חיריק, שווא) כרבים של מלגה, ולא בשווא-קמץ. האם גנגי תסכים לפתור לי את התעלומה, בבקשה. <יורד על הברכיים> (ואני תוהה מה פשר הערתך שדווקא לי את מאמינה. על סמך מה?)

גנגי

New member
1. יש ב"ודייק" המון שגיאות,

וזאת אחת מהן. 2. עכשיו אני כבר לא מאמינה לך, אחרי שראיתי שלא באת למפגש.

RonenYi

New member
אבל גנגי...

מעולם לא אמרתי שאני אהיה במפגש. אולי אמרתי דבר בהלצה אשר חשבת אותו לרציני ולכן הבנת כך בטעות. נו, אז את ממשיכה להאמין לי? (סוף-סוף קצת נחת מאמא גנגי הקשוחה). אני מעריך אתכם מאוד, ולכן צר לי שלא יצא לי להכיר אתכם מקרוב. אם להודות על האמת, אני בד"כ מרגיש אי-נוחות ממפגשים כאלה. שום דבר אישי כלפיכם, כי שוב, אני מעריך אתכם מאוד. תודה לך על תשובתך על הטעות ב"ודייק". היא פתרה לי דילמה מעיקה. (אגב, היכן "אסופית"? ראיתי שהזכרתם אותה בהקשר למפגש. שלחתי לה אי-מייל וענתה לי שלאחרונה היא בכלל לא מתחברת)

RonenYi

New member
נזכרתי!

במילון אבן-שושן של יובל מהפורום, נמצא "מלגות" כפי שמנוקד ב"ודייק"! למרות שבמילון אבן-שושן שלי מנוקד כפי שגנגי הסבירה. מדוע השוני בין שני המילונים?

or99

New member
ובאמת, אולי תבואו אתה...

והודייק היום בערב? מה אתה אומר?

uriozmor

New member
עם השאלה

למה שמישהו ירצה לקנות את הספר הזה אני עוד יכול להסתדר, אבל למה שמישהו ירצה להוציא אותו?

RonenYi

New member
אני דווקא מכיר

אני דווקא מכיר מורה ללשון (לא מהמרשתת) שהתלהבה מאוד לשמוע שהשגתי את המהדורה החדשה. היא אפילו ביקשה לקנות את שלי, אבל לא הסכמתי כי הוא שלי, ורק שלי
לדבריה, הספר לא יכול להיות מעודכן בעיקר בתחום השברים, אבל כשסיפרתי לה שהורידו את כל החומר הזה מהמהדורה החדשה, אז היא התרצתה.

RonenYi

New member
חשבתי ש...

חשבתי שלא אהיה פנוי בערב, לכן דחיתי את הצעתו של משתתף בפורום שהתנה את הגעתו למפגש בנוכחות שלי, כדי להגן עליו מגנגי. אבל, הסתבר שלא הייתה לי התחייבות כפי שחשבתי שתהיה, אז אולי נראה אתכם בפעם אחרת, תודה על ההזמנה

גנגי

New member
להגן עליו בגופך מפניי?

מי השפן? הוצא אותו אליי ואדענו!!!

uriozmor

New member
רונן, בוא נאמר כך

במילון ההווה - שיצא לפני עשר שנים בלבד ושנכתב מתוך ניסיון למזווד באופן לקסיקוגרפי ושפוי את העברית התקנית - יש קביעות שכבר השתנו או התיישנו. אתה חושב ש"ודיק", כלונס האימים המיובשש מאמצע המאה הקודמת, באמת רלוונטי היום למבקש לשפר את סגנונו ואת לשונו?

uriozmor

New member
או כמו שנאמר כבר ב"בלי סודות"

אל תשוויצי, אל תשוויצי, עכשיו תורי. המשפט הזה הולך אתי כבר שנים, לא יודע למה. ואין לזה קשר לסיקור המעצבן והחטטני של פרשת חנן גולדבלט בעיתונים.

RonenYi

New member
אורי, כפי שאני רואה זאת...

הכל תלוי בגישה. הרחוב יצר את השינוי בשפת הדיבור. אבל, מי שרוצה להשתמש בשפה המסורתית, שהיא מהודרת ומקורית, אז יכול לעשות זאת. שפתו תהיה נאה יותר, אפילו אם יהיה ניתן לטעון שגם הדרכים האחרות הן נכונות. תודה על תגובתך

uriozmor

New member
לא!

אתה מדבר על ההבדל בין עברית תקנית לעברית תת-תקנית, אבל "ודיק" הוא לא זה ולא זה, וגם כשיצא הוא לא ממש היה אף זה. כדי לשפר את העברית לך אל המקורות העבריים הטובים ואל הכותבים העבריים הכותבים. אפשר להתחיל ברמב"ם. ואז לעבור לאהרן מגד. חבל שלא היית במפגש.

גנגי

New member
זהו, באמת רציתי להציע

שתשלח לו עותק של הטקסטים שהבאת למפגש.

למעלה