באתי לכאן ללמוד מכם

kisyan

New member
באתי לכאן ללמוד מכם

שלום לכל החברים כאן וחג חנוכה שמח :)
אני לא אמא לאוטיסט, ועדיין לא אמא :) אך כשאני באה לעבוד עם ילדים וכן יש לי ניסיון רב בעבודה עם ילדים (בעיקר קשב וריכוז,בעיות סוציו-אקונומיות, בעיות בתוך משפחה) אז אני חשה אחראיות ואכפתיות ורגישה כלפיהם כאילו אלו הם ילדיי
ניסיתי את עצמי בפעם הראשונה בתפקיד של משלבת לילד על ספקטרום והתחלתנו בתוכנית ביתית במטרה להגיע לגן ביחד , אך הניסיון שלי לא צלח וזמן למידה של העולם הזה שניתן לי היה קצר לי מדיי והסתיים תוך כ 10 שעות לא רצופות(כולל היכרות) .
אדגיש שזוהי פעם ראשונה שנסנכתי לעולם האוטיזם, ולעולם השילוב וזה היה ידוע לכלל הגורמים המעורבים בעניין. וזוהי שנת שילוב הראשונה עבור הילד (בן 3)

מה הלקחים שניתן להפיק מכך ,לדעתכם ?
האם זהו לא מקומי ?

תודה לכל העונים

kisyan

New member
ציפיות כמו יעדים.

שאלה טובה
קשה לי לומר , אני חשתי שהתחלנו תהליך של יענות מצד הילד שלא עונה לאנשים שלא מכיר, ומתעלם מהם.אז רק התחלתי ללמוד איך לגשת אליו, איך לשחק איתו, איך לשמור על קשב וכו' כמובן שרק הייתי ממש בתחילת דרכי , קיבלתי הסברים מצד ההורה ופעמיים הדרכה מקצועית. אך כמובן שכל אלו אינם מספיקים לי באופן אישי ובהחלט לא באותה אינטרקציה שהיתה עם ילד בשלב שהוא היה.לדעתי , הגורם העיקרי ,הציפיות מצד המשפחה ואי עמידה בהם מצידי .

kisyan

New member
ראשית תודה

בכל זאת נעים לשמוע שלא אשמתי בעניין

האם היית בכל זאת ממליצה לי ללמוד משהו להבא ?
האם בכלל פרק זמן זה (של 10 שעות.) נראה סביר בשביל כבר לראות התקדמויות משמעותיות ולא כמו במקרה שלי רק תחילת הקשר כלשהו בכלל? כמובן שלוקחים בחשבון שכל מקרה הוא מיוחד בפני עצמו , וכל ילד (גם נורמאלי)מגיב שונה על כל מבוגר.

dina199

New member
לא סביר בכלל.

גם לא ברור למה הם מתכוונים במונח 'התקדמות '.
הדבר העיקרי שצריך לזכור שלאוטיסטים אין לוחות זמנים.
ומאחר ואוטיזם זה קושי תקשורתי, הילד יכול לקלוט ולהבין הכל אבל לא לבטא את זה בצורה תקשורתית שהסביבה שלו דורשת

רואה 6 6

New member
אין ספק שיש דברים שלגמרי לא בשליטתך

ולכן כמות הלקחים היא לא כזו גדולה.
את נשמעת אכפתית ברמה קצת יותר גבוהה מהממוצע ואנשים אכפתיים גם מתאמצים הרבה מעל הממוצע ומאמץ גורם לגריעה כלשהי מפוטנציאל.
אני גם חושבת שלא היו מספיק כימיה ואמון מהתחלה.
הוצע לך ללכת ללמוד קצת באופן מסודר.בהחלט יפזר כמה עננים מהדרך. כל היתר זו הדגשה בפני כל הנוגעים בדבר שהניסיון שלך הוא בתחומים אחרים ושתזדקקי להנחייה יותר אינטנסיבית בהתחלה.

dina199

New member
כמה ימים נמשכו 10 שעות האלה?

השאלה היא מה ציפיות המשפחה.
לילד אוטיסט קטן בכלל קשה עם אנשים חדשים, אז לא ברור למה הם ציפו תוך 10 שעות.

orit6666

New member
משלבת זה מקצוע

כל הכבוד שמצאת לנכון לשאול פה :)
אני לא חושבת שאפשר לעבוד רק ע"פ אינסטינקטים והדרכה קצרה. אם אין לך ידע בתחום פשוט לכי ללמוד. לא מאמינה בלמידה תוך כדי, זה נכון כאשר יש רקע ובסיס כלשהו.

kisyan

New member
אינטואיציה עוזרת עלפי הרגש וניסיון

אז היו דברים שאינטואיציה צדקה בהם והיו דברים שלא. השוותי את החוויה הזו לעצמי לאמא שלומדת את התינוק שלה, אז יש תאוריות, יש הסברים, יש לחצים של סביבה. אבל בסופו של דבר אם יתאפשר אז תבנה אינטרקציה שתהיה מיוחדת לאותה אמא ולתינוק שלה ולאף אחד אחר לא תהיה עוד אינטרקציה כזו. יהיה משהו דומה אולי, התנהגויות מסוימות דומות אך לא זהות.אז הרגשתי שסה"כ אני זקוקה לזמן להרגיש את היצור הקטן והחמוד שהיה שם,ושהוא ירגיש אותי .ונלמד לגלות עולמות ביחד. למידה הדדית זה תמיד כיף למרות הקושי.
ללמוד את זה באופן מקצועי אני אגיע רק בשלב מאוחר יותר בחיי כרגע זה לא מתאפשר לי .
תודה על חיזוקים
אם יש עוד ביקורות,הצעות ,ובכלל הערות אשמח מאוד . זה עוזר לי לגדול

אני לא ממש מבין לאן את לוקחת את חייך

הכתיבה שלך מבלבלת בין המישור האישי לתעסוקתי.

בכל מקרה, אני חושב שלכל ילד יש רכיבי מידע מוצפנים שמתוכם הוא בוחר אל מי להתקרב ולתקשר.

kisyan

New member
כרגע אני בעצמי מבולבלת

אולי בגלל זה נראה שהכתיבה שלי מבולבלת...
מישור אישי ומקצועי כרגע אצלי הם כנראה אותו אחד או לפחות הדוקים מאוד.
לגבי מה שציינת שילד בוחר למי להתקרב ועם מי לתקשר, זה נכון.ראיתי שכל יום שעבר ילד נפתח אליי יותר ויותר.אך הוריו החליטו לקטוע את זה כי לדעתם זה לא היה הישג הרצוי.
עד כה , לא ראיתי קושי אצל ילדים אחרים שעבדתי איתם להפתח אליי ולהקשר אליי . אז כאן מדובר בילד שמלכתחילה יש לו קשיים בתחום הזה, אז נראה מוגזם לצפות ממנו שעל היום הראשון או שני נהיה " חברים "
מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי.

dina199

New member
הבהרת מצויין

אם אלה היו הורים חדשים שרק קיבלו את האבחנה ייתכן שהם נמצאים תחת לחצים מכל הכיוונים שאומרים להם שצריך לטפל כמה שיותר מהר, כמה שיותר דחוף, כמה שיותר אינטנסיבי אחרת חלון הזדמנויות ייסגר.
סה"כ הילד מועמד להיכנס לגן חינוך מיוחד ששם הוא יקבל את כל טיפולים. אז לא כל כך ברור לי מה ההורים שלו רוצים להשיג בזמן לפני הגן. ההסבר היחיד שאני חושבת עליו שהם בעצמם מבולבלים. ולכל העסק של 'אין התקדמות'(ועוד תוך 10 שעות) אין שום קשר אלייך וליכולות שלך

kisyan

New member
הילד אמור להיות משולב בגן רגיל

ולמרות שהוחלט שזה יתבצע כבר לאחר החג חנוכה(השנה עוד לא היה בגן, שנה שעברה כן היה גם בגן רגיל ) שוב מתוך היבט של לתת לנו את הזמן של "להשתפשף" ביחד ועוד מכל מיני היבטים, בכל זאת הודיעו לי שזה לא בכיוון. מי ולמה עומד מאחורי ההחלטה ,לא ידוע לי ובינינו גם לא הכי מעניין אותי.
המשוב שקיבלתי מטעם מנתחת התנהגות כשבפעם הראשונה ניסיתי בעצמי להעביר פעילות היה בסה"כ בסדר עם כל מיני טיפים מה לשפר ועל מה לשים דגש.
אבל ככה לומדים , לא ?
אז במשהו הצלחתי יותר ,במשהו הצלחתי פחות מבחינת פעילות הראשונה שבה ילד מוכרח לשבת עליד השולחן ,אבל לפחות לא היו התפרצויות זעם ,לא היה בכי הסטרי .ובסהכ הפעילות הצליחה .וילד ישב את הזמן שהקצבנו ושיחק במה שרצינו .
בזמן החופשי הילד כן נפתח אליי כל פעם יותר ויותר ,במסגרת היכולתיו, שיתף אותי בכל מיני דברים (שזה בכלל השג משמעותי, כי בהתחלה פשוט התעלם), הביא לי יד, הסכים לבוא איתי
אז דווקא כשהתליך התחיל ,הפסיקו אותו. ..

dina199

New member
חייבים ללמוד

גם אם לא עושים קורס רשמי , אפשר למצוא חומר באינטרנט.
אמהות אכן לומדות מנסיון, אבל זה רק כי אין להן ברירה. אף אחד לא מתכנן ללדת ילד אוטיסט (לפחות ילד ראשון
)
אז אני לא יודעת איזו הדרכה קיבלת, מה שבטוח שהאינטראקציה עם הילד היתה מעט מאוד זמן

TikvaBonneh

New member
לקחים

בפעם הבאה לעבוד רק אם יש לך מנחת שילוב שתדריך אותך לפני, תצפה בעבודה שלך תוך כדי, ותיתן לך משוב אחרי.

zoharzafon

New member
האם את פנויה לעבודה חדשה???? ולדעתי...:

מחמם את הלב לשמוע על סייעת כמוך כל כך איכפתית,אמפטית ורוצה ללמוד.לדעתי רקע השכלתי מועיל אבל הדרכה נכונה וצמודה היא הכלי החשוב ביותר לדעתי. וצריך לפתח אינטואיציה מסוג אחר... מה שעובד בתקשורת עם ילדים רגילים זה לא אותו סוג אינטראקציה עם ילדים על הספקטרום. וגם ייתכן שההורים עדיין לא הפנימו את עומק הבעייה של הבן שלהם. הוא רק בן 3. שלי בן 9 ואני עדיין מתלבטת - מה הוא מסוגל ומה לא...
ובכן,האם את פנויה לעבודה חדשה???? מבטיחה יופי של הנחייה עבורך ... חפשי את הפרטים שלי בלוח המודעות של הפורומים
או צרי איתי קשר [email protected]

זה באמת מעט זמן

אני התחלתי לעבוד עם איזה ילד בכיתה ח, על שיעורים. בהתחלה הוא בכלל לא היה מוכן לשבת וללמוד בצורה מסודרת, והיינו רק יושבים ליד הטלוויזיה ומדברים.... להושיב אותו ליד השולחן היה סיוט.
רק לאחר חצי שנה כמעט יצרתי איזה משבר מלאכותי ואמרתי שאני לא מוכן ככה יותר..או שהוא מוכן לעבוד או שלא,... ורק אז התחחלנו בתהליך הדרגתי של עבודה מסודרת....
לשמחתי ההורים שיתפו פעולה ושמחו מעצם העובדה שישבתי עם הילד....
עבודה עם ילדים בספקטום מצריכה המון זמן וסבלנות, ולא תמיד אפשר ליצור תקשורת בקצב שישביע רצון....

למעלה