באתי להתייעץ :)

nofi1456

New member
באתי להתייעץ :)

היי! אני נופר בת 22 ואני די אבודה...הבנתי שאני צריכה להתחיל לחשוב על מה אני רוצה ללמוד ולעשות "כשאהיה גדולה"...אז מקווה שתוכלו לעזור לי להתמקד קצת..
מה שאני יודעת על עצמי -
1. יש לי ראש מאוד מתמטי...יש לי ציון 99 ב5 יחידות מתמטיקה..ובכללי מאוד טובה בכל מה שקשור למספרים וחישובים..
2. פחות מתחברת לכל המקצועות ההומניים..בתיכון הבנתי שאני יותר טיפוס של לאתגר את המוח ופחות לשנן דברים..
3. עבדתי בעבודה מועדפת (ועדיין עובדת) בתחנת דלק ושם הכל סבב סביב מכירות מוצרים - והפתעתי את עצמי שם לטובה..גיליתי שאני יודעת למכור.
4.לא עשיתי פסיכומטרי אבל אם (וממש מקווה שלא!!!) אצטרך אז אני אעשה ואני יודעת שאני אצליח (כמובן אלמד קשה וכל זה..).
5.אני מאוד אוהבת לעבוד. אין לי בעיה עם משרה מלאה ויותר מזה, שבתות, חגים, לילות..הכל הולך. לא יכולה לראות את עצמי יושבת רגל על רגל רוב השבוע בלי לעשות כלום.
6.בעיקרון אני יכולה להעיד על עצמי שאני די חכמה. ככה שמקצועות שדורשים תחכום וראש גדול..אני יכולה למצוא את עצמי שם.

אחרי כל אלה -
השאלה היא מה ללכת ללמוד?
אוקיי..אז הבנתי שאני טובה במכירות..מה לומדים שקשור לזה?
אני רוצה שהמקצוע שיהיה לי יהיה רלוונטי לחיים.
אני רוצה מקצוע שיש לו ביקוש בשוק העבודה, מקצוע שאפשר להרוויח ממנו כסף ושהעבודה מתגמלת.
מקצוע שאני אוכל לאט לאט להתקדם ולשפר את עצמי.
(אגב לפני שמישהו בכלל מעלה את הרעיון - לא רפואה ולא עריכת דין).

שאלה נוספת - האם תפקידים בכירים חייבים להיות תפקידים ניהוליים? אני חייבת לציין שלא קל לי להגיד לאחרים מה לעשות, זה גורם לי להרגיש מתנשאת וזה ממש לא באפוי שלי..מצד שני כמו שכתבתי אני כן רואה את עצמי מתקדמת ולא נשארת תקועה במקום...אז השאלה אם זה הכרחי.

ועוד שאלה - אחרי שסופסוף בחרתי מה ללמוד..איך בוחרים איפה? יש המון מקומות ואין לי מושג מה ההבדל בין כולם ומה נחשב יותר טוב ממה, ולמה..

בטוחה שיצוצו עוד מלא שאלות שכבר צפו אצלי בתקופה האחרונה אבל כמובן אי אפשר לרכז הכל בהודעה אחת..

אם מישהו קרא את כל החפירה ומוכן לעזור..אני אקרא בשמחה כל תגובה!

תודה מראש!

תשובה

קשה לענות בלי להכיר אותך טוב יותר. בגדול, כמו בכל החלטה,
בחירת מקצוע כרוכה בוויתורים מסוימים שצריך לעשות (אי אפשר לקבל את כל מה שכתבת..)

למעלה