באתי בראש פתוח

korinalir

New member
באתי בראש פתוח ../images/Emo13.gif

אבל ברצינות שאני לא מבינה מה רע בגלובליזציה? זה דבר נפלא ומבורך שמשפר את התקשורת בין בני אדם במקומות שונים בעולם, מגדיל את הכלכלה העולמית ובכך מעודד את תרבות השפע שכולנו נהנים ממנה (כל מי שקורא את דברי עכשיו יש לו מחשב...) אבל הכי חשוב ובעיקר יום אחד שהעולם יהיה כפר גלובלי מגובש זה יביא לקץ הגזענות המאוסה והלאומנות שעולה בחיי אדם רבים! אז מה רע?

גולדי2002

New member
היי קורינליר וברוך הבא.

כל מה שתיארת זה מה שצריך להיות. בפועל זה לא מה שקורה. התקשורת לא השתפרה. היא נשארה בחזקה של כמה תאגידים שהם מחליטים מי יראה, ישמע ויקרא, איפה ומתי. הכלכלה העולמית לא גדלה, להיפך. תאגידי על מנצלים מדינות, מקימים בהם מפעלים שבהם מעסיקים עובדים בתנאים תת אנושיים, וגורמים למדינות להיכנס לחובות שאין להן מאיפה לשלם אותם, בשעה שאותן מדינות היו יכולות להתקיים מענפים מקומיים, כמו תיירות וחקלאות. תאגידי על צברו כח עצום שעוזר להם לשלוט על הסחר החופשי ובכך להכניס למדינות שונות מוצרים שלהם ולדחוק תוצרת מקומית, ולפעמים גם מוצרים שאינם עומדים בתקנים של אותה המדינה. כל נסיון התנגדות מביא לתביעה משפטית על הפרת הסכמי הסחר החופשי, מה שמראה שלתאגידים יש יותר כח, כסף והשפעה מאשר מדינות, ואותם תאגידים יכולים לגרום (ואף עושים זאת) לממשלות לשנות חוקים והחלטות. ויש את תרבות השפע שממנה לא כולם נהנים. הנפגעים העיקריים הם אותם מדינות שאליהן הועברו מפעלים של תאגידי על (בעיקר אופנה) שבהם מועסקים נשים, גברים ואף ילדים בתנאי עבדות וניצול מחפירים, תוך התעלמות מוחלטת מזכויותיהם הבסיסיות. גם אנחנו לא ממש נהנים מתרבות השפע. זו רק אשליה. ההצעה שלי אליך היא שתקרא את הודעת המנהל, תיכנס לקישורים ולטגליינס (ההודעה הצבועה בצהוב), תראה מה אנחנו רוצים, תקרא, תחכים, ואז תחליט אם גלובליזציה (אנחנו מדברים על נושא גלובליזצית הכח התאגידי) זה טוב או רע. שלך, גולדי

korinalir

New member
עבדות זה נוראי (אגב אני בת)

אבל הפיתרון הוא לא לצאת נגד התאגידים אלא נגד הבעיה- התנאים הנוראים של העובדים במפעלים. כן צריך לשלם להם יותר, כן צריך להעניק להם תנאים טובים יותר, שעות נוחות יותר,כן אסור להעסיק ילדים בני שמונה, אבל צריך לפעול לשיפור התנאים ולא לביטול כי העובדות המרות הן שהעבודה הנוראית של אותם ילדים קטנים במקרים רבים היא ההצלה היחידה שלהם מחיי עוני רעב והדרדרות לפשע ברחובות. ובמדינות עולם שלישי רבות ההשתלטות (שאני מסכימה עויונת ומכפירה) של התאגידים היא הדבר היחיד שמפחית את מלחמות השבטים המטורפות והעקובות מדם. ובעזרת הסברה נכונה שתוביל לשיפור תנאי העובדים בעולם השלישי המדינות האלה יתפתחו. בלי עזרת המעצמות לעומת זאת הן יתקעו לעולם במקום. ואתה כן נהנה מהשפע הנה יש לך מחשב

גולדי2002

New member
מחשב זה כלי עבודה

נכון שיש אלה שיגידו שאת המחשב שלי גם עשו עבדים בסין אבל בעזרת המחשב אני יכול להשתמש בזה כדי לעזור להם. ונגד מי נצא אם לא התאגידים? מי אם לא הם אחראים למצב הזה? כמובן גם אנחנו, כי אנחנו אלה שמממנים את זה. ולא לבל מקום יש מלחמות שבטים ונושא המפעלים במדינות המזרח לא הצילו אף חד, רק דנו אותם לחיים של ייאוש ועוני, כך שמה שאמרו לך הוא טיעון דמגוגי שקרי שאבד עליו הכלח. ראיתי על כך תכנית בערוץ 8 לפני כשנה וממש בכיתי. לא ראיתי שם אף אחד עם הבעה של "הצילו אותי" (עם חיריק בה´) על הפנים. האנשים ישנו 10 בכל חדר אחד כמעט על השני, בלי מזרון, בלי מים, בלי חשמל, בלי אוכל. דובר על שכר של 20$ לחודש(!!!) ומה יעשה מי שצריך לפרנס משפחה? איזה ברירה אחרת יש לו? יילך לחתום בלשכה? יפתח מודעות דרושים? יילך לראיונות עבודה? זה המצב שמציבים בפניהם ואין להם שום אלטרנטיבה אחרת. אבל גם אנחנו אשמים. אנחנו משלמים על כך מהכסף שלנו. אם לא נקנה נייק, לא ישתלם להם לייצר את זה. ברגע שנפעיל עליהם לחץ והם יראו שאנחנו רציניים הם יהיו חייבים לשפר את תנאי העובדים. ברגע שהמוצרים שלהם יישארו על המדפים - אז נראה אותם. חרם צרכנים הוא דבר שיש לו כח עצום. חרם צרכנים כנגד נייק - למען ביטול העבדות הוא דבר שחובה לעשותו! אנחנו חייבים להפסיק את העבדות! בקישורי הפורום יש לינק לכתבה על עבדות ילדים בנייק. תקראו, ויחד ננסח פלייר הקורא להחרמת החברה.

korinalir

New member
הבעיה היא העבדות ולא העבודה

"ראיתי על כך תכנית בערוץ 8 לפני כשנה וממש בכיתי. לא ראיתי שם אף אחד עם הבעה של "הצילו אותי" (עם חיריק בה´) על הפנים. האנשים ישנו 10 בכל חדר אחד כמעט על השני, בלי מזרון, בלי מים, בלי חשמל, בלי אוכל. דובר על שכר של 20$ לחודש(!!!)" זאת הבעיה התנאים החמורים שבהם מוחזקים העובדים, אבל לא עצם העבדתם במפעלים כי עבודה כן תורמת לשיפור מצבם. לא השתמשתי בדמגוגיה ולמרות שלא כולם הרבה מאלה שלא עובדים מדרדרים לפשע (כי גם אתה ציינת איזה ברירה יש להם?). ובכלל לא צריך לצאת נגד הגלובליזציה אלא נגד העבדות בלבד כלומר המטרה היא לא להפיל את "נייק" אלא לגרום להם לשלם לעובדיהם משכורות נורמליות שמאפשרות לחיות בכבוד, לשכן אותם במגורים תקינים ולא 10 בחדר וכ"ו. כמובן שהבעיה היא עם התאגידים אבל הפיתרון הוא לא להפיל אותם ולעצור את ההתקדמות, אלא לשפר אותם ולהתקדם הלאה לעבר עולם מוצלח יותר ולקחת את מדינות העולם השלישי איתנו!

shay or eli

New member
ואיך את מתכננת לגרום לנייק לשלם

לעובדיהם משכורות נורמליות בלי חרם צרכנים? לבקש ממש ממש יפה? הגלובליזציה גם יכולה להביא למלחמת עולם שלישית. למה נראה לכם שמדינות העולם השלישי במצב כל כך נורא? בגלל כיבוש אכזרי וארוך שנים של המערב. ועכשיו, אחרי שהם נפטרו מהשלטון המערבי, באים התאגידים המערביים ומנצלים את תושבי המדינות האלה, כשהם מכופפים את ידי השלטונות (שגם הם לא תלית שכולה תכלת אבל זה כבר עניין אחר) ע"י איומים במיטוט הכלכלה. אם המגמה הזאת לא תיעצר הכעס במדינות המתפתחות ייגדל כל כך שהוא יתפוצץ לנו בפנים. זה כבר התחיל - ב 11 בספטמבר.

zooey

New member
כמד דברים בתגובה

קודם כל בנוגע להפחתת מלחמות שבטים, זה נכוו במדינות מתפתחות רבות הממשלה בגיבוי כספי של החברות מרגיעה את השבטים הנלחמים. היא מרגיע אותם ע"י רצח המוני, פיזור אוכלוסיה כפוי ומעשים עוולה אחרים. כל זה נעשה לא לרווחת המדינה אלא לרווחת הקבוצה השולטת. קחי את מקרה "של" לדוגמא. חברת של ביצעה קידוחי נפט בשטח של שבט (שאינני זוכר את שמו ) בניגריה. החברה גרמה לזיהום חלקים נרחבים של אזורי המחיה של השבט ולא עזרה במאום לבעית התעסוקה עקב שימוש בעובדים מיובאים. כאשר התקוממו בני השבט הצבא הניגרי דיכא את בני השבט המתמרדים ע"י קטל חבר מעצורים. רק לאחר שעדויות רבות זרמו לתקשורת העולמית ולאחר נסיון צנזור של אמצעי התקשורת שלמזלנו לא הצליחו נסוגה חברת של מניגריה באופן רשמי (הם עדיין שם רק בצורה חסויה יותר). רק לציין שמלחמות השבטים באפריקה והמצב הסורר שם נגרמו עקב חלוקת אפריקה בצורה לא טבעית ע"י המעצמות הגדולות במאה ה -19. לא רק שלא נעשה שום דבר לשיפור המצב אלא שהתאגידים הגדולים מחריפים מצב זה. העניין הוא כזה - לא לי ולא לך יש זכות לשפוט ולהכתיב התנהגות לעמים שונים. התאגידים עושים זאת ע"י נטרול מקורות הכנסה אחרים של אזרחים בארצות מתפתחות וע"י כך להכריח אותם לעבוד בשכר רעב ובתנאים מסוכנים ומחרידים, כל זה על מנת שאת ואנשים אחרים בעולם המערבי יוכלו לשלם על נעל שעולה פחות מ 5% דולר לייצר 100$. התשלום הזה נחוץ על מנת לממן את כל מערך השיווק הגדול של החברות העושה הכל על מנת לשטוך לנו את המוח מגיל צעיר מעוד ע"י כל אמצעי התקשורת והפרסום לצרוך. ילד בין 3 שיושב ורואה טלויזיה 4 שעות ביום ומתוך זה פרסומות, אותו ילד יראה עד הבגרות מאות אלפי פרסומות גלויות וסמויות. הילד הזה יודע רק דבר אחד. כדי להיות מאושר הוא צריך להיות רזה, יפה, בלי שום פגם. הוא צריך שתהייה לו מכונית מסויימת, אישה מסויימת, עבודה מסוימת. אחרת, הוא לא יהייה מאושר. כמה קל להתנגד לזה? תבדקי טוב טוב עד כמה תפיסות שלך כלפי העולם מושטטות ע"י הסביבה, אותה סביבה שמותכנתת ע"י החברות ואמצעי התקשורת. אותה סביבה שמתמשת בכל האמצעים הטכנולוגים כדי למכר אותך לטלויזיה, סגריות, קולה ועוד אלפי מוצרים שאת לא צריכה מלכתחילה. והשאלה הגדולה - עד כמה כל זה עושה אותך מאושרת.

shay or eli

New member
אני דווקא לא מסכים לגבי הפרסומות

הפרסומות נועדולקדם מוצרים ואין בזה שום פסול. ומעטים האנשים שחושבים שמכונית חדשה תביא להם אושר, הם קונים מכונית חדשה כי הם רוצים מכונית חדשה ומכונית חדשה יכולה להקל על חייהם.

zooey

New member
אז למה כל הפרסומות מכוונות לחיים

טובים יותר? למה שמנסים למכור לך מכונית או ג´ינס ישר מוכרים לך סגנון חיים ולא מוצר? מתי פעם אחרונה שמעת משהוא שמוכר את המוצר שלו, שמביע את יתרונות המוצר ולמה כדאי לך להעדיף אותו? מה קורה כאשר הפרסומות נכנסות לתוך מהדורת החדשות? לתוך סרטים? האם גם אז הן חפות מפשע ונועדו רק לקדם מוצרים? האם אין בזה עיוות מסויים של כל קונספט הפרסומת? הם לא מנסים למכור לך מוצר אלא מותג. בגלל זה בכל מקום שאתה הולך אתה רואה את המותגים שלהם. תספור כמה פרסומות יש לך בדרך לעבודה. אני חושב שהפרסומות הללו משפיעות עלינו בדרכים שאנחנו לא מודעים להם.

shay or eli

New member
קודם כל

ישנן פירסומות שמשווקות את יתרונות המוצר שלהן ולאו דווקא אושר לקונה. וגם אלה שכן, מה שאני אומר זה שהאדם המודרני כבר מספיק חכם ומנוסה לקחת את מה שהן אומרות בעירבון מאוד מוגבל.זה פשוט למידה מניסיון.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif תעשה חרם צרכנים

ואז יקימו את המפעל בגרמניה והפועלים המסכנים שלך ימותו ברעב. אם "הפועלים המסכנים" יכלו לירות בך על שאתה הולך לגזול מהם את מקור פרנסתם, הם היו עושים את זה בשמחה. להקים ולה]עיל מפעל נעליים עולה הרבה מאוד מיליונים וידע אירגוני וניהולי שאין בארצות נחשלות. מצד שני האופציות האחרות של הפועלים הרבה יותר גרועות. אני במקום נייק הייתי סוגר את מפעלי הנעליים בסינגפור ועובר לרובוטיקה בייצור. אם אנשים כמוך מוכנים להרוס את כל מה שאני בונה - למה לי לספק עבודה לעניים? ומה הצעד הבא שלך? מאבק נגד התיעוש? תשרוף מכונות ייצור? חוזרים מאות שנים אחורה? פאשיזם באריזה חדשה סמי-חברתית? תתחילו לחשוב עם המוח ולא עם הקונפורמיות האנטי חברתית שלכם. זה לא כואב.

zooey

New member
החשיבה שלך תבניתית כל כך

אני אעשה חרם צרכני וארדוף את החברה עד שהחברה לא תוכל כבר לעבור ממקום למקום, עד שהחברה תצטרך לשנות את היחס לעובדיה, ולקצץ בבונוסים השמנים והלוא מוצדקים של עובדיה הבכירים. תראה מה קורה עכשיו בארה"ב כאשר מניות חברות נופלות בגלל שבכירים רצו לשמור על משכורתם והבנונוסים שלהם

zooey

New member
טוב אני מודה שנסחפתי קצת

אבל ביקשו מעשים וזה מה שעלה לי לראש. אגב שים לב - כחברה, במיוחד בארץ - הפסקנו לעשות דברים. אין מעורבות אישית וכאשר משהוא עושה משהוא אז מלגלגים לו. למה?

´חברות´ אף פעם לא עשו שום דבר

אינדווידואלים וקבוצות של אנשים, הם אלו שהשפיעו על העולם. חברות אף פעם לא יכלו לגבש דעה אחת.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אז עכשיו אתה שונא מנהלים?

אתה קומוניסקט אמיתי, ואני תוהה מתי תתחיל תרצוח אנשים בשל אמונתך זו. מה שאתה לא מבין זה שהמשאב הניהולי והידע הם אולי הדברים הכי חשובים בעסק. אם לא תעסיק מנהלים טובים העסק שלך יפול. מנהל טוב מקים או מפיל מפעל. אם לא תשלם לו הוא יעבוד אצל המתחרה. אם היית מנהל מעולה היית מוכן לקבל פחות כסף ממה שאתה יכול לקבל? אז תרדו מהעץ של "משכורות מנהלים" כי רואים מייד שאתם אנשים לא יצרנים שלא יודעים איך מערכות מתנהלות. אם תרדוף את התאגיד הוא לא ישנה את היחס לעובדיו. הוא יפטר אותם ועיבור לרובוטיקה. זה יותר זול ממשכורות גבוהות - ואולי אתם בעצם מציעים שנשלם יותר על המוצרים כדי שלפועלים בסין תהיה משכורת גבוהה יותר?

zooey

New member
הלנצח תתמש בדגל הקומוניזם?

מה הקשר לקומוניזם אני מדבר איתך על מנהלי חברות שעל מנת לקבל בונוסים של עשרות מליוני דולרים עיוותו דוחות כספיים וכאשר הדבר התגלה והחברה התמוטטה הם הלכו עם הבונוס הבייתה בעוד עשרות אלפי עובדים מפוטרים. האם גם זה מוצדק? האם גם זה יתרון של הקפיטליזם? וזה בכלל לא עניין קפיטליסטי זה נוגד את השיטה הקפיטליסטית שאת הרעיונות בבסיסה אני מקבל ומסכים איתם. כבר מזמן לא מדובר על קפיטליזם או קומוניזם. מדובר פה על ניצול לרעה של מנגנונים משפטיים ודמוקרטים. ואני לא קומוניסט, במקרה הטוב אני סוציאליסט. ואני מאמין בדמוקרטה ובקפיטליזם טהור. כזה שהממשלה לא מתערבת בו, כזה שלאזרח יש את הכוח. וזה ממש לא מה שקורה עכשיו. ואגב - אני בן אדם עובד ואני יודע טוב מאוד איך המערכת עובדת. ואני לא רוצה שתשלם יותר אני חושב שלמען זכויות אזרח ורווחה בסיסית הרווחים של החברות יכולים לרדת במקצת. הם יכולו לעשות זאת ע"י קיצוץ בבונוסים גבוהים וקיצוץ בהוצאות שיווק.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אז אתה נגד שחיתות?

אני איתך. רק שאת טבע האדם ניתן "לתקן" רק בדרך אחת: חינוך.
שאר הדברים שכתבת תלושים מן המציאות. אם היית מבין כיצד פועלות השקעות הון (בלעדיהן לא ניתן להרים שום מפעל כלכלי) היית מבין שבעלי הון מצפים לרווח. זהו קפיטליזם טהור הגורס שריבוי הרווח הוא ריבוי התועלת לחברה האנושית. עכשיו, מאחר ואיך קומוניסט אינך נגד בעלי הון ומבין שאת הכסף לא ניתן לחלק לכולם באופן שווה, אחרת יאבד את ערכו. אז מה אתה רוצה מן החברות? שיורידו רווחים ויבריחו השקעות? מי ישקיע בחברה כזו? אם אתה אדם עובד אתה ודאי מודע כמה מאמצים ומשאבים ניהוליים מושקעים באירגון כדי שיפעל. למה שלמיהו יעשה זאת אם אינו מקבל תמורה מקסימלית? כבר עדיף להיות ראש קטן ולא לתרום לחברה - זהו קומוניזם חברתי סמוי ואלו הן תוצאותיו.
תן לי לנחש - אתה מוכן לעבוד בשביל שכר זעום ולא תעבור לחברה אחרת שמציעה לך יותר. נכון? אחרת אתה תומך בתחרות על משאבי אנוש ושכר המעלים כמובן את מחיר המוצר.
איך לעזאזל מקצצים בהוצאות שיווק? אתה באמת חושב שאנשים יושבים וזורקים כסף לאיזשהי מגרסה שכתוב עליה "שיווק"? הכסף ש"הולך" לשיווק מגיע לכיסם של עובדים אחרים בחברות שיווק ובעלי הון אחרים שמשקיעים אותו שוב בתבונה בפעילות יצרנית גורפת רווחים.
נסה להכנס לנעליו של בעל הון (היית רוצה להיות, לא?), מנהל חברה או עסק ותבין שכל שאתה מציע רק יהרוס את השוק החופשי.
אז לא הבנתי אם אתה נגד שיווק, נגד מנהלים, נגד יוזמה חופשית או סתם בעד הנגד?

gershon17

New member
אתה אחראי

שאתה קונה מוצרים של התאגידים האלה. אתה הסיבה שהם מתנהגים כמו שאתה טוען שהם מתנהגים. הם לא עושים את זה סתם, הם עושים את זה כדי שאתה תקנה. עכשיו תסביר לי בבקשה איך אתה עוזר? בניסוח פלייר שיחרים את נייקי? וואו! זה הרי מעולם לא נעשה קודם! מיליוני סינים מודים לך. תזרוק את המחשב, תוותר על האוטו, אל תצרוך דלק, תמכור את הטלוויזיה ותפסיק לממן חברות שמוכרות עיתונים. אז תתרום.

למעלה