באר שחת

שמור לי מקום טוב על איזו אבן בצד (-:

אגב - מי יודע למה הכוונה במילה "שחת" שבביטוי "באר שחת"? האם הכוונה לבאר מושחתת (סטייל "אבל נחשים ועקרבים יש בו")? או הכוונה לבאר שיש בה שחת מהשדה במקום מים? או מה? * באר שחת, נניח לאביך ולטענתו. האם אתה חושב שאתה במצב לא טוב?

admor

New member
תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד: שָׁמְרֵנִי אֵל, כִּי-חָסִיתִי בָךְ. ב אָמַרְתְּ לַיהוָה, אֲדֹנָי אָתָּה; טוֹבָתִי, בַּל-עָלֶיךָ. ג לִקְדוֹשִׁים, אֲשֶׁר-בָּאָרֶץ הֵמָּה; וְאַדִּירֵי, כָּל-חֶפְצִי-בָם. ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם, אַחֵר מָהָרוּ: בַּל-אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם; וּבַל-אֶשָּׂא אֶת-שְׁמוֹתָם, עַל-שְׂפָתָי. ה יְהוָה, מְנָת-חֶלְקִי וְכוֹסִי-- אַתָּה, תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי. ו חֲבָלִים נָפְלוּ-לִי, בַּנְּעִמִים; אַף-נַחֲלָת, שָׁפְרָה עָלָי. ז אֲבָרֵךְ--אֶת-יְהוָה, אֲשֶׁר יְעָצָנִי; אַף-לֵילוֹת, יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי. ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד: כִּי מִימִינִי, בַּל-אֶמּוֹט. ט לָכֵן, שָׂמַח לִבִּי--וַיָּגֶל כְּבוֹדִי; אַף-בְּשָׂרִי, יִשְׁכֹּן לָבֶטַח. י כִּי, לֹא-תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל; לֹא-תִתֵּן חֲסִידְךָ, לִרְאוֹת שָׁחַת. יא תּוֹדִיעֵנִי, אֹרַח חַיִּים: שֹׂבַע שְׂמָחוֹת, אֶת-פָּנֶיךָ; נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח. איפה הסיסמה הישנה והטובה מושחתים נמאסתם

הוא התכוון שאתה ......

תנא רבה בר מריון בדבי רבי יוחנן בן זכאי שתי תמרות יש בגי בן הנום ועולה עשן מביניהן וזו היא ששנינו ציני הר הברזל כשירות וזו היא פתחה של גיהנם דילמא היינו דירושלים א"ר יהושע בן לוי ז' שמות יש לגיהנם ואלו הן שאול ואבדון ובאר שחת ובור שאון וטיט היון וצלמות וארץ התחתית שאול דכתיב (יונה ב) מבטן שאול שועתי שמעת קולי אבדון דכתיב (תהילים טז) עירובין

אהה...

אם באר שחת זה גהינם ואם בגהינם יש חיבור לאינטרנט, הרי שהתנאים שם לא כל כך נוראים... נראה לי שאסתדר שם יפה. אני מקווה רק שיש אינטרנט מהיר ולא חלילה מודם חיוג עתיק עם רוחב פס 56KBPS.

באר שחת

New member
ברור שכן

תראה אני עוד לא שרוף יש לי תמיד הרהורי תשובה (לפעמים אני מסוגל לאכול חזיר וברגע האחרון לברך) מצד שני אני לא יכול לחזור

שובה ישראל עד ה אלהיך כי כשלת בעונך

למה אתה לא יכול לחזור? אתה מוכן לשתף אותי בהרהורי התשובה שיש לך? כשאתה אוכל חזיר, אלו מחשבות גורמות לך לברך פתאום ברגע האחרון? ולמה מי שאין לו תמיד הרהורי תשובה, שרוף? ולמה ברור שאתה חושב שאתה במצב לא טוב? ואם זה יותר מדי שאלות בשבילך. דע לך שאת עצמי אני שואל הרבה יותר שאלות

מלח וכי נשתכחה ממך מחלוקת חשובה?!

והרי ישנו גם את "השיבנו אליך ונשובה" ולמה לצטט את "שובה אלי ואשובה אליכם"??!! הרי לא נפסקה הלכה במחלוקת מי אמור לעשות ראשון את הצעד..

מתלבט13

New member
אילו דייקת בכתובים לא היית שואל

כי השיבנו זו תפילה ולא מה שקורה. ואילו שובה אלי זה דבר ה'. יש גם לדקדק כי השיבנו זה לעתיד לבוא, ואכמ"ל. כתבתי מקן הקולמוס כי אין דעתי פנויה לדקדק די הצורך. ושגיאות מי יבין.

מתלבט13

New member
עלה בדעתי

שזו מחלוקת בקדמונים. אלא שלא הבאת את תירוץ המדרש (או שאין תירוץ) ועל כן נאנסתי לומר שזו המצאה שלך.

אתערותא דלתתא ודלעילא והתפשטות הגשמיות

דברי בכלל דבריך ודבריך בכלל דברי, שכן אני אין לי אלא דברי ציס"ע השפ"א שענווה אינו חלילה שקר שישקר האדם עצמו להפחית מדרגתו וגאווה אינה חלילה אמת שמכיר בדרגתו, אלא ענווה אמת לאמיתה היא. שכל דרגת האדם מכוח השי"ת והתהילה לחי החיים שנפח באפיו נשמת חיים והגאווה שקר, לפי שאנכי עפר ואפר כחומר ביד היוצר. ובדרך זו יובן הפסוק "השיבנו אליך ונשובה", שאינו תנאי נשובה אם השיבנו וכן "שובה אלי ואשובה אליכם", אינו תנאי אשובה אם שובה. אלא הכל אחד הוא. השיבנו הוא נשובה ושובה הוא אשובה לפי שאמת היא שעולם הזה נברא יש מאין ומסורה בידינו אמונת אומן שמחדש בטובו בכל יום תמיד וא"כ תמיד עולם הזה הוא בחינת אין ואם נעיין נבין היטב שתמיד אתערותא דלתתא אין בה מאום מלבד אתערותא דלעילא. וזהו התפשטות הגשמיות, לידע שאין גשמיות שהגשמיות היא אין כמו שאמרנו שאתערותא דלתתא אינה אלא אתערותא דלעילא. ועדיין זכאי כבוד מעלתו, אבק אני למדרך רגלו, הסבר לפסוק "שובה ישראל עד ה אלהיך כי כשלת בעונך". והטעם בזה לפי שמרן רבנו באר שחת מעיד על עצמו "לפעמים אני מסוגל לאכול חזיר וברגע האחרון לברך" וזהו חידוש גדול שנתחדש בי מדרשא דפורום נפקין בתיובתא יצ"ו על הפסוק "שובה ישראל" שהוא הבטחה, שאם נתקיים בו "כי כשלת בעונך" דהיינו אם אף כשמזיד עדיין יש לו הרהורי תשובה, מובטח לו "שובה ישראל עד ה אלהיך". ובטבע הנפש הישראלית שגם פושעי ישראל, שבדרגה פחותה מעוון לפי שבעוון מזיד ואילו בפשע מתכוון למרוד, עם זאת יש בהם הנקודה של אאע"ה מגן אברהם רחימא ובנקודה זו ודאי שאף פושע שבישראל כושל בעוונו ולכן מובטח הוא כי ישוב "עד ה אלהיך". ומכאן חיזוק גדול לכל בני ישראל. אלא דברי ידידך בלונ"ח אור ליום שנכפל בו א גוטען

קרא עליה ההוא מרבנן

"רבי אלופי ומיודעי" כי ע"י עלתה בזכרוני מאמר השפ"א על הפ' "ולך ה חסד וגו'" עי"ש. וכבר נאמר "ימי נערותא כלילא דוורדא" ו"גירסא דינקותא" דלא משתכחא מברנש.

Patrick kim

New member
באר? שחת?אולי משהו כזה לא פה לא שם

לא יבש לא רטוב.אם כך אביך צודק עד מתי תיפסח על שני הסעיפים?

התלבטתי

למה התכוונת, ולא הצלחתי להבין. שיערתי שכשם שאינך מפסק, אולי גם התבלבלת קצת בשימוש נכון של המילים. הצלחתי לעלות על שלוש סיטואציות חמורת שבשלהן תזדקק עזרה. מה, עושים אני (כלומר אותי) בבאר שחת? ובכן, גם אותי זה היה מעליב. בכל אופן הייתי מצפה לקצת יותר רצינות והשקעה, אבל לא נורא. היו ילדים שנולדו בנסיבות קשות יותר. אין צורך לעשות כלום, הרגע. מה עושים (כלומר עושה) אני בב(א)ר? שחת. זו חידה. אתה מנסה לבדוק אם אנחנו יודעים מה קורה לך לאחר שאתה שותה, טוב נו, חסוך מאיתנו. מה עושים? אני בבאר שחת. יוצאים ממנו. ונזהרים לא ליפול חזרה. אני מצטרפת לשאלות של מלח השמים. הוא נחמד כזה. (אחר כך אני אצטרף לתשובות, עיצות ואיחולים שלו
)

למעלה