באר שבע

Johnny Rico

New member
באר שבע

שלום. אני מתאמן בחדר כושר כשנתיים (עם עליות וירידות) ולאחרונה ממש משעמם לי. התחלתי להתעניין באומנויות לחימה ולאחר שקראתי את המאמרים בפורום התמקדתי באומנויות לחימה סיניות בדגש על קונג פו. אני בן 26 ועברתי לגור בב"ש עקב הלימודים, לא הצלחתי למצוא בפורום או באינטרנט פרטים על מכונים (דוג'ו?) באיזור ב"ש. אשמח אם תוכלו ליעץ לי על מקום טוב באיזור שמלמד קונג פו או א"ל אחרת בסגנון.(לא ג'ודו או קראטה - פרשתי מהא"ל האלו לפני הרבה שנים בכבוד עצום כבעל חגורה צהובה
) תודה. אה- יהיה נחמד אם במקום יהיו אנשים בגילי. ושוב תודה

אם גם טאי צ'י מעניין אותך

אז דוד כפרי מלמד בב"ש. הערה טכנית קטנה - קונג פו אינו מתאר אל"ס דווקא. אין לאמנויות לחימה סיניות שם אפייני בסינית, וממילא אין תת קבוצה של אמנויות לחימה סיניות המתקראית קונג פו.

Johnny Rico

New member
ניסיתי טאי צ'י

סבלנות זאת לא תכונה חזקה אצלי... אני צריך משהו בסגנון דומה אבל יותר אקטיבי.

eladי

New member
ממליץ ../images/Emo45.gif

חנן בחור על הכיפאק ומעביר את האימונים בצורה ברורה ומקצועית מאד. בא גוואה ז'אנג אמנות לחימה סינית עתיקה. נחשבת "פנימית" לכאורה, אבל אני התרשמתי שיש בה אלמנטים לחימתיים שדורשים כוח וזריזות (נאמר... זה ממש לא טאי צ'י צ'ואן). הכי טוב פשוט לנסות

Zeev Foux

New member
בה גווה אינה עתיקה ואינה "נחשבת"

היי, שני תיקונים 1) שורשיה הברורים הם מאמצע המאה ה19 2) בה גווה ג'אנג אינה "נחשבת" לאמנות פנימית, אלא משוייכת לקבוצת אומנויות הלחימה הסיניות הפנימיות, כשם שתורת האבולוציה אינה "נחשבת" לחלק ממדעי הטבע, אלא משוייכת לקבוצה זו. זאב

eladי

New member
תודה ../images/Emo45.gif

אבל "עתיק" זה יחסי... אני נולדתי ב 1981
ואם בסמנטיקה עסקינן, אז ראה את הביטוי "נחשבת" כ- "משוייכת" לבית הפנימי (מישהו שייך אותה, כלומר מישהו חושב שהיא שייכת לאסכולה הזו).

Zeev Foux

New member
כן ולא

אכן, היה מי שחשב שבה גווה שייכת לאומנויות הלחימה הפנימיות, אבל זה לא אומר שכיום יש לי את האפשרות "לחשוב" למה לשייך את הבה גווה. היה מי שחשב שתורת האבולוציה היא ביולוגיה ולא פילוסופיה, כיום, עם אלף ואחד תירוצים טובים, לא אוכל לשייך את תורת האבולוציה לפילוסופיה (או לפסיכולוגיה ארגונית או לכל דבר אחר). זאב

אפשר לקבל הבהרה למילה?

כתבת "אבל". תוכל לתת הבהרה למילה זו בקונטקסט הנכחי? לגבי הסגריים - צר לי, לא הבנתי. הרי ברור מראש שאין מדובר בטאי צ'י כי אם באל"ס אחרת. למה הסגריים משמשות, אם כן?

Hidden Tiger

New member
פנימי מול חיצוני

מבלי להיכנס שוב לדיון "טאי צ'י אומנות לחימה או..." ובודאי מבלי לומר "פנימי הוא אקסקלוסיבי", אני ממליץ על המאמר המצ"ב בנושא פנימי/חיצוני/רך/קשה/צמיג/מלוח בהקשר של עקרונות תנועה ודרך הפקת הכוח מהגוף. הוא מופיע באתר wushu (יבדל"א) של זאב פוקס (כן, זה מתורת היחסות) לצד מאמרים מענינים נוספים.

קונג-פו בב"ש - ../images/Emo91.gif

סיפו חנן מגידוביץ' מלמד סגנון קונג-פו בסגנון "בה גואה זאנג". זמין בטלפון 052-2206874
- יובל.

isaacl

New member
אייקידו - ד"ר יוסי חצור

מן החוג לגיאולוגיה. מן המורים הטובים ביותר בארץ. מסופקני אם יש עוד שנים כמותו. דומני שהוא מלמד באוניברסיטה. יצחק

Johnny Rico

New member
למנהלי הפורום

אולי שווה לשמור את כל השירשורים של מקומות לימוד א"ל בחתך גאוגרפי בקובץ מיוחד ככה יהיה יותר נוח לחפש מאשר בכל רשימת המורים.

למעלה